Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Πέτρος Κόκκαλης: Το οικολογικό όραμά του, η φυγή του από τον ΣΥΡΙΖΑ,...

«Οι ευρωεκλογές θα δώσουν στον Κόσμο τη δυνατότητα να...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...

Η 25χρονη και η πολυγαμική οικογένεια των… ζόμπι!

Πολυγαμική έγινε η 25χρονη Φελίσιτι Κάντλεκ, καθώς μεγάλωσε την...

Κλείνει το νησί της Λάσπα!

«Παγώνουν» τα φιλόδοξα σχέδια της πρώην παρουσιάστριας στην Υδρούσα ■ Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου βάζει (προσωρινό) λουκέτο στην επιχείρηση που είχε σχεδιάσει με τον σύζυγό της Νεκτάριο Νικολόπουλο

Με τη… χαρά έμειναν η Κατερίνα Λάσπα και ο Νεκτάριος Νικολόπουλος, (κάνουν αυτές τις ημέρες διακοπές στη Μύκονο) όταν ενημερώθηκαν πως τα σχέδιά τους για την Υδρούσα, τη νησίδα την οποία ενοικίασαν για 25 χρόνια, «παγώνουν» για ένα χρόνο.

Το ζευγάρι, που συμμετέχει μετοχικά στο εγχείρημα αξιοποίησης του νησιού συνδράμοντας με κεφάλαια τον πραγματικό ιδιοκτήτη του Κώστα Σέλμη, πήρε στα χέρια του την περασμένη Παρασκευή μέσω δικαστικού επιμελητή την απόφαση του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης για προσωρινή σφράγιση της Υδρούσας, η οποία βρίσκεται μια ανάσα από τον «Αστέρα» Βουλιαγμένης.

d3q4trq34tqt 3Η υπηρεσία δόμησης του δήμου έκανε αυτοψία στο νησί προκειμένου να διαπιστώσει αν τηρούνται οι διατάξεις περί χρήσεως γης που ισχύουν στην περιοχή και ανακάλυψε πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Αν και η Κατερίνα Λάσπα είχε δηλώσει στην «Espresso» τον περασμένο Φεβρουάριο πως σκοπός τους ήταν να κάνουν την Υδρούσα «όαση πρασίνου, και όχι έναν lifestyle χώρο», διαπιστώθηκε πως έχει δημιουργηθεί υποδομή για ακτή κολύμβησης, με την τοποθέτηση σε χώρο εκτός ζώνης αιγιαλού 78 ξύλινων ομπρελών κοντά στις οποίες είναι στοιβαγμένες ξύλινες ξαπλώστρες, ενώ υφίσταται και χώρος τουαλετών.

Νομοθεσία

Η συγκεκριμένη χρήση αντίκειται των διατάξεων περί χρήσεων γης που ισχύουν στην περιοχή, η οποία είναι απόλυτης προστασίας με το Π.Δ. 254/04 αλλά και σχετικής απόφασης του ΣτΕ, γι’ αυτό αποφασίστηκε η σφράγιση της εγκατάστασης.

Ολα ξεκίνησαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης την περασμένη Τετάρτη, όταν και δόθηκε η σχετική εντολή για την αυτοψία στο νησί.

Μάλιστα ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ενημέρωσε τους συμβούλους για τα όσα μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε κάνει η δημοτική Αρχή (οι ενέργειες είχαν ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2014) και δήλωσε πως οι εγκαταστάσεις στην Υδρούσα δεν θα λειτουργήσουν, καθώς «αποτελούν οχλούσες και αντικοινωνικού χαρακτήρα δραστηριότητες».

Η απόφαση, που έχει επιδοθεί και στον ιδιοκτήτη του νησιού, θα πρέπει να εκτελεστεί μέσα στις επόμενες τριάντα μέρες.

Σύμφωνα με τον κύριο Κωνσταντέλλο, στα χέρια των ανώτατων εισαγγελικών Αρχών βρίσκονται ήδη δύο φάκελοι με έγγραφα που περιλαμβάνουν τα «έργα και τις ημέρες» των φερόμενων ιδιοκτητών και διαχειριστών, καθώς και λίγων -ευτυχώς- επίορκων κρατικών λειτουργών στην υπόθεση της Υδρούσας, για έλεγχο σχετικά με ποινικές, διοικητικές, φορολογικές και λοιπές ευθύνες.

d3q4trq34tqt 2
Το μεγαλόπνοο σχέδιο, με θέατρο και πίστες mountain bike

Η Κατερίνα Λάσπα είχε βρει τον… μπελά της, όταν τον περασμένο Φεβρουάριο «έσκασε» η είδηση πως έχει αγοράσει νησί μαζί με τον σύζυγό της. Τότε είχε ξεκαθαρίσει τα πράγματα, d3q4trq34tqt 1ενώ είχε διαψεύσει και την πληροφορία πως το ζευγάρι θα αγόραζε… αεροπλάνο για τη μεταφορά του κόσμου στην Υδρούσα.

Η πρώην παρουσιάστρια είχε μιλήσει στην «Espresso» σχετικά με τα σχέδιά τους για το νησάκι. Πρώτο μέλημα ήταν να δημιουργηθούν οι συνθήκες για να μπορεί να μεταφέρεται ο κόσμος στο νησάκι (βρίσκεται μια ανάσα από τον «Αστέρα» Βουλιαγμένης), γι’ αυτό είχαν αγοραστεί πλοιάρια τα οποία θα έκαναν το εν λόγω δρομολόγιο.

Οι πληροφορίες τότε ανέφεραν πως στις εργασίες θα περιλαμβανόταν ο καθαρισμός του βυθού περιμετρικά της Υδρούσας, με τη συνδρομή του Πανελλήνιου Συλλόγου Τεχνολόγων Ιχθυολόγων.

Το project περιλάμβανε πίστες για mountain bike, εξαιρετικές παραλίες για μπάνιο, ανοιχτό θέατρο 500 θέσεων, ενώ θα υπήρχε η δυνατότητα φιλοξενίας πολιτιστικών και οικολογικών δράσεων.

Και όλα αυτά με τη βοήθεια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το οποίο εκπόνησε τη μελέτη, η οποία περιελάμβανε μια σπάνια ανάπλαση για τα ελληνικά δεδομένα.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Μουρμούρα» για Μπάμπη χωρίς το έτερον ήμισυ

Με τη δημοφιλή κωμική σειρά του τηλεοπτικού κοινού «Μην...