Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Θεάσεις UFO πάνω από πυρηνικό σταθμό και σταθμό ατομικής ενέργειας στην Ινδία

Παγκόσμιες διαστάσεις παίρνει το μυστήριο με τις θεάσεις UFO...

Ανδρέας Βγενόπουλος: Άγονο το «σφυρί» για τον πύργο στην Εκάλη του νεκρού...

Στα αζήτητα έμεινε η βίλα του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου,...

Δημήτρης Κουτσολιούτσος: Mε Μαντόνα και Hollywood στο… δικαστήριο για το σκάνδαλο της...

Με αναφορές στο Hollywood αλλά και στη βασίλισσα της...

«Σασμός»: Η Σάντρα δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τον Αστέρη

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Σάντρα δείχνει...

Η ζωή μέσα από 3D εκτυπωτή

Τρισδιάστατα σπίτια, γραφεία, αυτοκίνητα και φαγητά στον printer

Αν σας έλεγε κάποιος ότι ζει σε ένα σπίτι που κατασκευάστηκε μέσα σε ένα εκτυπωτή, οδηγεί αυτοκίνητο που επίσης εκτυπώθηκε, παίρνει φάρμακα που βγήκαν από εκτυπωτή και τρώει γλυκά που επίσης είναι προϊόν εκτύπωσης, πιθανώς να κοιτούσατε δεξιά αριστερά για να διαπιστώσετε αν υπάρχουν κάποιοι με… λευκές στολές που τον αναζητούν. Κι όμως, σας λέει την αλήθεια!

Πριν από λίγους μήνες ολλανδική αρχιτεκτονική εταιρία ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε στο Αμστερνταμ την κατασκευή ενός ολόκληρου σπιτιού τα μέρη του οποίου θα έχουν εκτυπωθεί στο σύνολό τους από τρισδιάστατο εκτυπωτή. Αν το καταφέρει, θα πρόκειται για παγκόσμια πρωτιά.

Πριν από λίγες εβδομάδες η κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ανακοίνωσε ότι προχωρά άμεσα στη δημιουργία του πρώτου οικοδομήματος (θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος γραφείων) η κατασκευή του οποίου θα γίνει από 3D εκτυπωτή. Πρόκειται για ένα οικοδόμημα που θα έχει συνολική επιφάνεια 185 τετραγωνικών μέτρων. Θα χρησιμοποιηθεί ένας 3D εκτυπωτής ύψους εφτά μέτρων, ο οποίος θα εκτυπώσει μια σειρά από στρώματα, που στη συνέχεια θα συναρμολογηθούν για να δημιουργήσουν το εκτυπωμένο κτίριο γραφείων.

Φιλόδοξα πρότζεκτ

Στις αρχές Αυγούστου μια start up εταιρία στην Καλιφόρνια, η Divergent Microfactories, παρουσίασε το πρώτο αυτοκίνητο προϊόν 3D εκτύπωσης με δυνατότητες αγωνιστικού οχήματος, το οποίο είναι παράλληλα και φιλικό προς το περιβάλλον. Το Blade ζυγίζει 635 κιλά, διαθέτει μηχανή 700 ίππων και κινείται με φυσικό αέριο, μειώνοντας έτσι κατά πολύ τις εκπομπές καυσαερίων. Το Blade έχει καλύτερη επιτάχυνση από αγωνιστικά μοντέλα, όπως το 2014 Ferrari LaFerrari και το 2014 McLaren P1, αφού καταφέρνει να πιάσει τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις δύο δευτερόλεπτα. Το Blade κατασκευάστηκε χάρη σε μια νέα επαναστατική μέθοδο τρισδιάστατης εκτύπωσης που ανέπτυξε η Divergent Microfactories. Μάλιστα τα στελέχη της πιστεύουν ότι θα χρησιμοποιείται κατά κόρον στην κατασκευή αυτοκινήτων στο προσεχές μέλλον.

Την ίδια στιγμή που παρουσιαζόταν το Blade η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε την κυκλοφορία του πρώτου χαπιού που παράγεται με εκτύπωση τριών διαστάσεων. Χάρη στην πορώδη υφή του, το χάπι διαλύεται αμέσως στο στόμα με μια γουλιά νερό. Η εταιρία Aprecia Pharmaceuticals, με έδρα το Οχάιο, ανακοίνωσε ότι το χάπι Spritam εγκρίθηκε για την αντιμετώπιση της επιληψίας σε παιδιά και ενήλικες.

H Aprecia εξασφάλισε αποκλειστικά δικαιώματα στην τεχνολογία ZipDose, που αναπτύχθηκε στο MIT και επιτρέπει την εκτύπωση χαπιών από αλλεπάλληλα στρώματα της δραστικής ουσίας λεβετιρασετάμης.

Εξάλλου ο Λιανγκ Χάο, ερευνητής του πανεπιστημίου του Εξετερ, είχε πιο… γκουρμέ ιδέα χρήσης του 3D printing: κατασκεύασε έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή που, αντί για μελάνι, πλαστικό ή κάποιο άλλο υλικό, χρησιμοποιεί σοκολάτα! Ο Choc Creator, που πωλείται ήδη μέσω Διαδικτύου, μπορεί να δημιουργεί σοκολατένιες λιχουδιές σε όποιο σχήμα και σχέδιο επιθυμεί ο κάτοχός του.

Και δεν είναι τα μόνα προϊόντα καθημερινής χρήσης που μπορούν να εκτυπώνονται. Για παράδειγμα, η εταιρία Blizzident, η οποία συνεργάζεται με ειδικούς σε όλον τον κόσμο, παρουσίασε μια νέα επαναστατική οδοντόβουρτσα. Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει αρχικά να πάει σε εργαστήριο για να σκανάρει την οδοντοστοιχία του σε σαρωτή 3D. Το αρχείο που δημιουργείται παραδίδεται στον ενδιαφερόμενο, ο οποίος το αποστέλλει στην εταιρία, η οποία αναλαμβάνει να το τυπώσει σε 3D εκτυπωτή.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...