Οι τρεις εχθροί των γυναικών στο σεξ

Οι φόβοι των γυναικών που διώχνουν την ηδονή από το κρεβάτι τους

Γιατί πολλές γυναίκες δυσκολεύονται να απολαύσουν το σεξ; Απάντηση στο καυτό ερώτημα ανέλαβε να δώσει η σεξολόγος και συγγραφέας Τρέισι Κοξ, εντοπίζοντας τους τρεις φόβους που καταστρέφουν την ηδονή στο κρεβάτι.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Οι περισσότερες γυναίκες, επισημαίνει η Κοξ, «γίνονται παρανοϊκές με το σώμα τους» χωρίς να υπάρχει λόγος. Επικεντρώνονται σε αυτές που θεωρούν «ατέλειες» και φοβούνται τι θα σκεφτεί το αγόρι τους.

Eρευνες έδειξαν ότι όσες έχουν κακή εικόνα για το κορμί τους είναι πιο ντροπαλές στο κρεβάτι, δυσκολότερα παίρνουν πρωτοβουλίες ή δοκιμάζουν νέες στάσεις και σπάνια μιλούν γι’ αυτό που θέλουν. Οπου όμως εκείνες βλέπουν «πάχος» οι άντρες βλέπουν «καμπύλες» και σκέφτονται «Αφησέ με να βάλω τα χέρια μου πάνω τους» αναφέρει χαρακτηριστικά. «Το σεξ», συνεχίζει, «είναι οι αισθήσεις, ο δεσμός μεταξύ των δύο, το συναίσθημα της αγάπης και οι οργασμοί».

Αυτό το τελευταίο είναι ο δεύτερος φόβος τους, καθώς αγχώνονται όταν δεν φτάνουν κάθε φορά σε οργασμό νιώθοντας ενοχές στη συνέχεια. Αμερικανοί ερευνητές ωστόσο διαπίστωσαν ότι μόνο το 29% των γυναικών και το 74% των αντρών ολοκληρώνει σε κάθε σεξουαλική επαφή. Αλλη έρευνα απέδειξε ότι ο οργασμός είναι περισσότερο ένα «ατύχημα» παρά «συνηθισμένο φαινόμενο». Η Κοξ εξηγεί ότι ο οργασμός στους άντρες είναι «αυτόματη» διαδικασία, ενώ στις γυναίκες εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως αν πάει καλά η σχέση τους, αν έχουν πιει ή φάει πολύ ή την ψυχολογική τους κατάσταση. Κυρίως όμως, επισημαίνει, εξαρτάται από την ικανότητα του άντρα στα ερωτικά παιχνίδια και τον χρόνο που τους αφιερώνει.

Οι γυναίκες φοβούνται επίσης μήπως μειωθεί η ερωτική επιθυμία τους. Νιώθουν, δε, ενοχές όταν δεν θέλουν να κάνουν σεξ όσο συχνά το επιθυμεί ο παρτενέρ τους. Αυτό είναι φυσιολογικό, αναφέρει η Κοξ. Ερευνες έδειξαν ότι οι άντρες συνήθως νιώθουν την ερωτική επιθυμία από την αρχή της πράξης.

Αντίθετα οι γυναίκες, αν και αρχικά δεν νιώθουν την ανάγκη, το απολαμβάνουν όλο και περισσότερο κατά τη διάρκεια, όταν ο άντρας χρησιμοποιεί την κατάλληλη τεχνική. Είναι επίσης φυσιολογικό οι γυναίκες να έχουν περισσότερη όρεξη για σεξ στην αρχή της σχέσης.

Οι σεξουαλικές ορμόνες τον πρώτο καιρό είναι σε υψηλά επίπεδα γιατί προετοιμάζουν το σώμα να κυοφορήσει, αλλά έπειτα από 18 μήνες μειώνονται.

Ακόμη, πολλές φορές οι άντρες και οι γυναίκες νιώθουν την ερωτική επιθυμία διαφορετικές στιγμές της ημέρας. Αρκεί, συστήνει η σεξολόγος, το ζευγάρι να περνάει αρκετό χρόνο μαζί, να φροντίζει την εμφάνισή του και να πειραματίζεται δοκιμάζοντας νέα πράγματα, για να ανάψει ξανά η ερωτική σπίθα.

Το ασθενές φύλο ξεπερνά τον χωρισμό πιο εύκολα

Οι γυναίκες μπορεί να πονούν περισσότερο από τους άντρες όταν χωρίζουν, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα, το ξεπερνούν όμως γρηγορότερα. Τους λόγους ανακάλυψαν οι ανθρωπολόγοι του πανεπιστημίου Binghamton University και έχουν να κάνουν με το πώς αντιδρά το κάθε φύλο αμέσως μετά τον χωρισμό.

Από τα ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν οι εθελοντές προέκυψε ότι οι γυναίκες νιώθουν περισσότερο θυμό, άγχος και φόβο για το μέλλον. Πανικοβάλλονται πιο εύκολα, ενώ υποφέρουν και από αϋπνίες. Είναι επίσης πιθανό να στραφούν στο φαγητό για «παρηγοριά», με αποτέλεσμα να πάρουν κιλά. Βαθμολόγησαν, δε, τον πόνο που νιώθουν με 6,84 (με μέγιστο το 10). Οι άντρες από την άλλη γίνονται πιο καταθλιπτικοί, χάνουν τη συγκέντρωσή τους, ενώ βαθμολόγησαν τον πόνο τους με 6,58.

Η διαφορά είναι ότι οι γυναίκες προχωρούν γρηγορότερα παρακάτω στην προσωπική τους ζωή όταν ο σύντροφός τους τις εγκαταλείψει. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν έχουν ιδιαίτερα έντονες αυτοκαταστροφικές τάσεις. Δεν κλείνονται για πολύ καιρό στον εαυτό τους, αλλά αναζητούν συμπαράσταση στο φιλικό ή το οικογενειακό περιβάλλον για να ξεπεράσουν τη δύσκολη κατάσταση.

Οι άντρες, από την άλλη, γίνονται πολύ αυτοκαταστροφικοί. Η κατάσταση μπορεί να κρατήσει για μήνες ή μερικές φορές για χρόνια. Κάποια στιγμή όμως απλώς το δέχονται και συνεχίζουν τη ζωή τους, συνήθως κάνοντας νέα σχέση.

 

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ