Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ξεκίνησε το λίφτινγκ στο θρυλικό Zonar’s

Ο χώρος του καφέζαχαροπλαστείου, που θα είναι έτοιμο μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου, θα θυμίζει λόμπι ξενοδοχείου

Το Zonar’s ετοιμάζεται να αποκτήσει την παλιά αίγλη του! Το θρυλικό καφέ – ζαχαροπλαστείο άλλαξε χέρια και ανακαινίζεται πλέον εκ βάθρων, με στόχο να ανοίξει ξανά τις πόρτες του το φθινόπωρο και να δώσει στους φανατικούς θαμώνες του την πολυτέλεια που το καθιέρωσε ως κλασικό στέκι στην καρδιά της Αθήνας.

Οι περαστικοί που περνούν αυτές τις μέρες από τη διασταύρωση των οδών Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου βρίσκουν τις πόρτες του Zonar’s κλειστές και μια επιγραφή σε χρυσό φόντο που τους πληροφορεί ότι «η ιστορία ξαναγράφεται αυτόν το χειμώνα». Ο λόγος είναι απλός. Το ιστορικό καφέ πέρασε στους επιχειρηματίες Χρύσανθο και Σπύρο Πανά (ιδιοκτήτες των Island Club Restaurant, Island Art & Taste και Salon de Bricolage), που αποφάσισαν να το ανακατασκευάσουν πλήρως.

Ο σχεδιασμός είναι το Zonar’s να ανοίξει ξανά στα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου διαθέτοντας την αίγλη του ένδοξου παρελθόντος του.

Ο διάκοσμος

Σύμφωνα με πληροφορίες, βασικό στοιχείο της ανακαίνισης είναι ο διάκοσμος και η γενικότερη αισθητική του χώρου να θυμίζουν το παλιό Zonar’s. Για παράδειγμα, ο σχεδιασμός των επίπλων θα παραπέμπει στα αυθεντικά κομμάτια που βρίσκονταν κάποτε στο κατάστημα, ενώ ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί και στον σχεδιασμό των φωτιστικών, που θα ανατεθεί σε διεθνούς φήμης industrial designer. Από το Zonar’s του 2015 δεν θα λείπουν τα στοιχεία που έδιναν έναν αριστοκρατικό αέρα στο θρυλικό στέκι, όπως οι ξύλινες επενδύσεις στους τοίχους και τα προσεγμένα σερβίτσια. Γενικότερα όλος ο χώρος θα θυμίζει λόμπι ξενοδοχείου.

Η επιστροφή στις κλασικές αξίες δεν θα αφορά μόνο τα έπιπλα και το ντεκόρ.

Για παράδειγμα, τα γλυκά θα παραπέμπουν στις πάστες που αγάπησε το αθηναϊκό κοινό και θα φέρουν την υπογραφή γνωστού pastry chef, ενώ θα επανακυκλοφορήσουν οι κλασικές θρυλικές παστίλιες μέντας Zonar’s, τις οποίες λάτρευε η βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία και γι’ αυτό θα ονομαστούν Queen Sofia’s Mints. Εκτός από γλυκά, καφέ και ποτό, το Zonar’s θα προσφέρει όλες τις ώρες της ημέρας φαγητό καθώς και σούσι.

Η χρυσή εποχή και οι διάσημοι θαμώνες

Το ιστορικό καφέ – ζαχαροπλαστείο ιδρύθηκε το 1939 από τον Ελληνα ομογενή Κάρολο Ζωναρά και στεγάστηκε στον χώρο όπου βρίσκεται και σήμερα, στο ισόγειο του κτιρίου του Μετοχικού Ταμείου Στρατού. Από τότε έως τον θάνατο του Ζωναρά (το 1968) γνωρίζει τη χρυσή εποχή του, ενώ τη δεκαετία του ’70 γίνεται στέκι της πολιτικής, καλλιτεχνικής και πνευματικής Αθήνας. Θαμώνες του είναι, μεταξύ άλλων, οι Κωνσταντίνος Καραμανλής, Γεώργιος Μαύρος, Γεώργιος Ράλλης, Ευάγγελος Αβέρωφ, Μάνος Χατζιδάκις, Οδυσσέας Ελύτης, Μίνως Βολανάκης, Αλίκη Βουγιουκλάκη, Τζένη Καρέζη, Μελίνα Μερκούρη, Δημήτρης Μυράτ, Νίκος Χατζηκυριάκος – Γκίκας και πολλοί άλλοι. Μάλιστα το 1993 η Μελίνα Μερκούρη και ο Μάνος Χατζιδάκις το επέλεξαν για να δώσουν την τελευταία κοινή συνέντευξή τους στην τηλεόραση.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...