Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

«Αερόσακοι» για κινητά

Η μάχη εταιριών για να κατασκευάσουν hi-tech προστατευτικές θήκες

Πριν από λίγες μέρες παρουσιάστηκε μια επαναστατική θήκη για κινητά τηλέφωνα. Η ExtraVerso, όπως ονομάστηκε η θήκη αυτή, έχει μια ειδική επικάλυψη ρητίνης, η οποία της επιτρέπει να κολλάει κυριολεκτικά πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια (κάθετη ή οριζόντια) επιτρέποντας στον κάτοχο του κινητού να το χρησιμοποιεί εύκολα οπουδήποτε κι αν βρίσκεται και οτιδήποτε κι αν κάνει. fw35f2345t

Για παράδειγμα, το τηλέφωνο με τη θήκη αυτή μπορεί να τοποθετείται πάνω στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου, ώστε να μπορεί να το χρησιμοποιεί ο οδηγός χωρίς να αφήνει τα μάτια του από το τιμόνι και τον δρόμο.

Δεν είναι όμως η πρώτη θήκη προστασίας κινητών τηλεφώνων και άλλων νέας γενιάς συσκευών. Πριν από λίγο καιρό ένα iPhone τοποθετήθηκε σε μια προστατευτική θήκη που κατασκεύασε η αμερικανική εταιρία Urban Armor Gear. Το κινητό δέθηκε σε ένα ειδικό μπαλόνι που ανέβηκε σε ύψος 30 χλμ. Από αυτό το ύψος η συσκευή απελευθερώθηκε και όταν τελικά προσγειώθηκε, σύμφωνα με τους οργανωτές της δοκιμής, δεν είχε υποστεί καμία απολύτως ζημιά, δεν είχε καν κάποια γρατσουνιά! Το ομολογουμένως εντυπωσιακό crash test καταγράφηκε σε βίντεο που έγινε viral στο διαδίκτυο.

Παρόμοια θήκη κατασκεύασε και η αμερικανική εταιρία G-Form που ασχολείται με την παραγωγή προστατευτικού εξοπλισμού για αθλητές και ειδικότερα για όσους ασχολούνται με το ποδήλατο, το σκέιτμπορντ και άλλα συναφή σπορ. Η G-Form Extrteme Sleeve, όπως ονομάστηκε η θήκη, τοποθετήθηκε σε ένα iPad το οποίο δέθηκε, όπως και στη δοκιμή του iPhone, σε ένα ειδικό μπαλόνι που ανέβηκε πάνω από τη γήινη ατμόσφαιρα και απελευθέρωσε τη συσκευή από τα σύνορα της Γης με το Διάστημα! Η πτώση, που επίσης καταγράφηκε σε βίντεο, ολοκληρώθηκε με τη συσκευή να μην παθαίνει απολύτως τίποτε!

Η θήκη βασίζεται σε ένα υλικό που ονομάζεται PORON®XRD και είναι ικανό να απορροφά την ενέργεια που παράγεται από μια πρόσκρουση σε ποσοστό άνω του 90%. Πρόκειται για ένα υλικό το οποίο είναι ελαφρύ, μαλακό και εύκαμπτο, αλλά «σκληραίνει» όταν έρχεται σε επαφή με κάποιο σκληρό αντικείμενο ή όταν υφίσταται βίαιη πρόσκρουση. ew123r23t3rΤο υλικό είναι επίσης ανθεκτικό στο νερό παρέχοντας προστασία και από την υγρασία. Η εταιρία έχει κατασκευάσει μια σειρά από θήκες διαμορφωμένες για διαφόρους τύπους φορητών συσκευών, όπως υπολογιστές, συσκευές ανάγνωσης, ταμπλέτες κ.ά.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ιντερνετικού εμπορικού κολοσσού Amazon Τζεφ Μπέζος σκαρφίστηκε μια πρωτοποριακή λύση για την προστασία των κινητών τηλεφώνων αναπτύσσοντας έναν αερόσακο… κινητού. Κατέθεσε μάλιστα αίτηση ευρεσιτεχνίας για την ιδέα του. Ο προστατευτικός μηχανισμός της ευρεσιτεχνίας, που διαθέτει τρεις παραλλαγές, ενεργοποιείται με τη βοήθεια του επιταχυνσιομέτρου, το οποίο αναγνωρίζει την ταχύτητα της πτώσης του κινητού, π.χ. στο πάτωμα.

Κάτι τέτοιο στην πρώτη εκδοχή θέτει σε λειτουργία έναν αερόσακο που αγκαλιάζει το κινητό προκειμένου να απορροφά την πρόσκρουση της συσκευής στο έδαφος. Στη δεύτερη εκδοχή ενεργοποιεί την εκπομπή αερίου με πίεση από έξι σημεία στο πίσω μέρος του κινητού, ενώ στην τρίτη απελευθερώνει τέσσερα μικρά ελατήρια. Στις άμεσες προσδοκίες του επινοητή της είναι η προσθήκη ενός τηλεμέτρου λέιζερ, ώστε το σύστημα να υπολογίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια την απόσταση του κινητού από το έδαφος.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...