Εμενε έγκυος για να γλιτώνει τη φυλακή

Δεκατέσσερις φορές δήλωσε έγκυος σε διάστημα 10 ετών Κινέζα που είχε καταδικαστεί για διαφθορά, προκειμένου να γλιτώσει τον εγκλεισμό σε σωφρονιστικό ίδρυμα…

Δεκατέσσερις φορές δήλωσε έγκυος σε διάστημα 10 ετών Κινέζα που είχε καταδικαστεί για διαφθορά, προκειμένου να γλιτώσει τον εγκλεισμό σε σωφρονιστικό ίδρυμα. Ο νόμος στην Κίνα προβλέπει ότι οι έγκυοι μπορούν να μην πάνε στη φυλακή, αλλά να τους επιβληθούν άλλα περιοριστικά μέτρα.

Αυτό ακριβώς εκμεταλλευόταν η γυναίκα από την επαρχία Ουρουμπί της βορειοδυτικής Κίνας και κατάφερε από τα 29 της χρόνια μέχρι πρότινος να μην μπαίνει πίσω από τα κάγκελα. Η Ζενγκ, όπως είναι το όνομά της, είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για διαφθορά. Μόλις άκουσε την καταδίκη της δήλωσε στο δικαστήριο ότι ήταν έγκυος, οπότε της επιβλήθηκε περιορισμός κινήσεων με επιτήρηση. Μόλις έλαβε την ευνοϊκή απόφαση, η 29χρονη τότε κοπέλα έκανε έκτρωση. Συνήλθε γρήγορα, οπότε έμεινε και πάλι έγκυος, ώστε να τύχει ανάλογης μεταχείρισης για δεύτερη φορά, κάτι που πράγματι συνέβη.

Αυτή η διαδικασία συνεχιζόταν επί μία δεκαετία, με τη Ζενγκ να δηλώνει 14 φορές έγκυος. Από αυτές μόλις σε μία περίπτωση η δήλωση ήταν ψευδής. Εκείνο που δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής είναι αν κάποια από τις εγκυμοσύνης ολοκληρώθηκε ή η δαιμόνια κατάδικος έκανε 13 εκτρώσεις. Τώρα, έπειτα από μια δεκαετία, οι αρμόδιες Αρχές της επαρχίας αρνήθηκαν καν να συζητήσουν θέμα επιτήρησης και η γυναίκα οδηγήθηκε στη φυλακή.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ