Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 19 Απριλίου

ΚΡΙΟΣΕίστε έτοιμοι να μπείτε στη διαδικασία να εξισορροπήσετε τις...

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Τέχνη με εσπρέσσο!

Κύπρια εικαστικός φτιάχνει πίνακες ζωγραφικής χρησιμοποιώντας ως κύριο υλικό τον καφέ

Κύπρια εικαστικός φτιάχνει πίνακες ζωγραφικής χρησιμοποιώντας ως κύριο υλικό τον καφέ


Κύπρια καλλιτέχνις ζωγραφίζει με… εσπρέσο! Με πλούσια γεύση και άρωμα, ο καφές αποτελεί το βασικό συστατικό των έργων τέχνης της εικαστικού Μαρίας Αριστείδου, η οποία έχει αποκτήσει θαυμαστές ανά τον κόσμο

ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ
[email protected]

Ο ηθοποιός Χιου Λόρι, ο γνωστός Dr. House, είναι ένας από τους αυτούς που εντυπωσιάστηκε από το πορτρέτο του, το οποίο φιλοτέχνησε η Κύπρια καλλιτέχνις και ανέβασε τη σχετική φωτογραφία στο facebook, δίνοντάς της συγχαρητήρια. Οι δημιουργίες της ταλαντούχας εικαστικού από τη Λάρνακα τρελαίνουν το διαδίκτυο, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που θα ήθελαν να κρεμάσουν στον τοίχο τους ένα έργο από καφέ με την υπογραφή της. Η ίδια, μιλώντας στην «Espresso», αποκαλύπτει ότι η σημερινή επιτυχία της οφείλεται σε ένα… ατύχημα. «Δουλεύοντας στην patisserie της οικογένειάς μου στην Κύπρο -να σημειώσω ότι πάντα κυκλοφορώ με έναν καφέ στο χέρι- κατά λάθος χύθηκε το ρόφημα στο χαρτί ακουαρέλας και αυτό μου κίνησε το ενδιαφέρον. Αργότερα είπα να το δοκιμάσω και να δω πού μπορεί να με βγάλει αυτό το υλικό» αναφέρει η νεαρή, η οποία σπούδασε Καλές Τέχνες στο Manchester Metropolitan University, έχει μεταπτυχιακό στον τομέα Arts Health από το University of Central Lancashire και τον τελευταίο καιρό πηγαινοέρχεται Κύπρο – Αγγλία (μένει στο Λίβερπουλ).

Για τα έργα της χρησιμοποιεί χαρτί για νερομπογιά και διαφορετικά είδη καφέ ή χαρμάνι, ανάλογα με το θέμα. «Εξαρτάται από το τι απαιτεί το σχέδιο που θέλω να φτιάξω, από τη σκίαση που θέλω να πετύχω, τις λεπτομέρειες κ.τ.λ. Μπορεί να χρειαστεί ελληνικός καφές, αλλά μπορεί και εσπρέσο! Μπορεί και τα δύο, και ίσως και διαφορετικές μάρκες καφέ» περιγράφει η 27χρονη ζωγράφος, προσθέτοντας ότι μπορεί να της πάρει από δύο ώρες έως δύο ημέρες για να ολοκληρώσει ένα έργο. Οπως παραδέχεται, η συγκεκριμένη τεχνική δεν έχει ιδιαίτερες δυσκολίες και οι ζωγραφιές της έχουν την ίδια «αντοχή» με άλλα έργα ακουαρέλας: «Χειρίζομαι το υλικό σαν ακουαρέλα και τέτοιο ύφος έχει. Οπως οι ακουαρέλες έχουν τις ευαισθησίες τους -σε επαφή με νερό, άμεση επαφή με τον ήλιο για μεγάλα χρονικά διαστήματα-, το ίδιο ισχύει και για τον καφέ».

Η τιμή πώλησης

Οπως προσθέτει η 27χρονη, η τιμή πώλησης των έργων της εξαρτάται από το μέγεθος και τις λεπτομέρειές τους, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ασχοληθεί στο μέλλον και με άλλα, εξίσου… ανορθόδοξα υλικά.
Μεταξύ των προσώπων που έχει φτιάξει με μια κούπα εσπρέσο είναι ο Ελληνας τέως υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Οταν η ζωγράφος ολοκλήρωσε το πορτρέτο, έσπευσε να το μοιραστεί με τους φίλους της στο facebook, γράφοντας: «Ο Γιάνης Βαρουφάκης στο φλιτζάνι σου»! Η νεαρή συνήθως εμπνέεται από φανταστικούς ήρωες, όπως ο Σούπερ Μάριο, η πριγκίπισσα Ελσα από την ταινία «Frozen», ο πειρατής-χταπόδι από τους «Πειρατές της Καραϊβικής», το διάσημο ρομπότ από την ταινία «Star Wars». Ωστόσο από το πινέλο της έχουν ξεπηδήσει και προσωπικότητες όπως ο Ομπάμα, ο Μπομπ Μάρλεϊ και η βασίλισσα Ελισάβετ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...