Το σεξ «ανεβάζει» και τον μισθό!

Ερευνα έδειξε ότι οι ερωτύλοι είναι πιο δημιουργικοί και αμείβονται περισσότερο

Το σεξ «σώζει» άνδρες και γυναίκες από διαβήτη, αρθρίτιδα, καρδιακές παθήσεις αλλά και από τη… χρεοκοπία!

Με τη βούλα των ερευνητών, που δημοσίευσαν σχετική έρευνα στην επιστημονική επιθεώρηση «International Journal of Manpower», διαπιστώνεται ότι η συχνή σεξουαλική δραστηριότητα (μεταξύ των πολλών ευεργετικών επιπτώσεων) «ανεβάζει» τον μισθό!

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε με επικεφαλής τον Κρητικό καθηγητή Οικονομικών στο πανεπιστήμιο Angila Ruskin, στο Κέμπριτζ της Αγγλίας, Νίκο Δρυδάκη σε 7.500 Ελληνες δείχνει ότι οι εργαζόμενοι που έχουν πιο δραστήρια σεξουαλική ζωή λαμβάνουν και υψηλότερους μισθούς.

Το συμπέρασμα της ερευνητικής ομάδας βασίζεται στο γεγονός ότι τα άτομα που είναι πιο ευτυχισμένα και πιο ολοκληρωμένα στη ζωή τους τείνουν να είναι πιο υγιή και δημιουργικά και, κατά συνέπεια, περισσότερο παραγωγικά και επιτυχημένα στη δουλειά τους.

Ειδικότερα, οι επιστήμονες εξέτασαν τις περιπτώσεις 7.500 Ελλήνων, ηλικίας 26-50 ετών, οι οποίοι ρωτήθηκαν, μεταξύ άλλων, για το καθεστώς της απασχόλησής τους και την αμοιβή τους.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι εργαζόμενοι που κάνουν σεξ δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα κερδίζουν 4,5% περισσότερα χρήματα απ’ ότι οι λιγότερο σεξουαλικά ενεργοί συμπολίτες τους, ανεξάρτητα από τη φυσική ή ψυχική υγεία τους!

Εκείνοι που ανέφεραν ότι δεν κάνουν καθόλου σεξ βρέθηκε ότι παίρνουν 3,2% λιγότερα χρήματα από τους πιο σεξουαλικά ενεργούς. Οι ερευνητές παρατήρησαν επίσης ότι όσο συχνότερο είναι το σεξ τόσο περισσότερο εξωστρεφή είναι τα ζευγάρια, ενώ έχουν χαμηλότερα ποσοστά διαβήτη, καρδιακών παθήσεων και αρθρίτιδας.

Συμπερασματικά, η έρευνα αποδεικνύει ότι η αυξημένη σεξουαλική δραστηριότητα είναι δείκτης καλής υγείας, η οποία με τη σειρά της έχει συσχετιστεί με υψηλότερες οικονομικές απολαβές.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ