Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την...

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος χειροθέτησε τον ευεργέτη Νικόλαο Πατέρα σε Αρχοντα...

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος τελέστηκε σήμερα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού...

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 19 Απριλίου

ΚΡΙΟΣΕίστε έτοιμοι να μπείτε στη διαδικασία να εξισορροπήσετε τις...

Ποδοπάτησαν αστυνομικό στη Μυτιλήνη

Τουλάχιστον 150 μετανάστες πέρασαν από πάνω της όταν προσπάθησε να τους οδηγήσει σε λυόμενους οικισμούς

Δεν έχουν τέλος τα βίαια επεισόδια και η ένταση στα νησιά της χώρας, με τους χιλιάδες παράτυπους μετανάστες και πρόσφυγες να στοιβάζονται στα λιμάνια και τους μόνιμους κατοίκους να βρίσκονται σε απόγνωση.

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΤΖΙΝΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ

Μετά τις σκηνές χάους και τα μαχαιρώματα μεταξύ αλλοδαπών στη Μυτιλήνη, άλλο ένα περιστατικό προστέθηκε στα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα. Μια γυναίκα αστυνομικός εν ώρα υπηρεσίας υπέστη θλάσεις στον αυχένα και στο δεξί χέρι της, όταν ποδοπατήθηκε από περίπου 150 μετανάστες. Η αστυνομικός βρισκόταν στο πρώην στρατόπεδο Μόριας, όπου στεγάζεται το Κέντρο Ταυτοποίησης, και προσπαθούσε να προχωρήσει τη διαδικασία τακτοποίησης των μεταναστών στους λυόμενους οικισμούς που βρίσκονται εκεί.

Το πλήθος εισέβαλε ξαφνικά και απροειδοποίητα στον χώρο, με συνέπεια να εγκλωβίσει την αστυνομικό και να την τραυματίσει! Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Στον χώρο του πρώην στρατοπέδου διαμένουν αυτήν τη στιγμή πάνω από 2.000 μετανάστες, με τις εντάσεις και τις συμπλοκές μεταξύ τους να είναι πλέον σύνηθες φαινόμενο. «Υπάρχει πρόβλημα με τη σίτιση και τη στέγαση αυτών των ανθρώπων. Χρειαζόμαστε προσωπικό για να ελεγχθεί η κατάσταση» τονίζει ο γενικός γραμματέας της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου Απόστολος Παπαδέλλης.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που έδωσε η Αστυνομία στη Διεθνή Αμνηστία, μόνο τον Αύγουστο στη Λέσβο έφτασαν πάνω από 33.000 μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι είτε παραμένουν εκεί είτε επιβιβάζονται -ήδη από την περασμένη Πέμπτη- στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά. Χθες το απόγευμα άλλο ένα τέτοιο δρομολόγιο ολοκληρώθηκε μεταφέροντας 2.489 πρόσφυγες, οι οποίοι στη συνέχεια κατευθύνονται στα ελληνοσκοπιανά σύνορα.

Μαγικές «αφίξεις»

Συνολικά το 2015 έφτασαν στη Λέσβο περισσότεροι από 93.000 μετανάστες και πρόσφυγες, αριθμός επτά φορές μεγαλύτερος από τις αφίξεις το 2014. Υπολογίζεται μάλιστα ότι έχουν περάσει στην Ελλάδα μέχρι στιγμής περισσότεροι από 160.000.

Από την πλευρά της η Διεθνής Αμνηστία καλεί τις ελληνικές Αρχές να ανοίξουν το νέο κέντρο πρώτης υποδοχής στη Μόρια και να παρέχουν περισσότερο προσωπικό στην κινητή μονάδα πρώτης υποδοχής, όπως επίσης και περισσότερους αστυνομικούς, λιμενικούς και διερμηνείς, οι οποίοι θα βοηθήσουν με τις καινούργιες αφίξεις.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...