«Επεσε» ακόμα και η Ιατρική

«Πάτωσαν» οι υποψήφιοι σε μαθήματα-κλειδιά, ενώ συμπλήρωσαν το μηχανογραφικό δελτίο έτσι ώστε να αποφύγουν την… ξενιτιά

«Πάτωσαν» οι υποψήφιοι σε μαθήματα-κλειδιά, ενώ συμπλήρωσαν το μηχανογραφικό δελτίο έτσι ώστε να αποφύγουν την… ξενιτιά, με αποτέλεσμα να κατρακυλήσουν οι φετινές βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση! Ούτε καν οι Ιατρικές Σχολές δεν στάθηκαν στο ύψος τους, αφού πρώτη φορά ύστερα από χρόνια έσπασε το φράγμα των 19.000 μορίων.

Ειδικότερα, η Ιατρική Αθηνών έχασε 309 μόρια και προσγειώθηκε στα 18.924, η Ιατρική Θεσσαλονίκης στα 18.686 μόρια και η Ιατρική Αλεξανδρούπολης στα 18.174. Η βάση της περιζήτητης Νομικής Αθηνών έκανε βουτιά στα 18.223 μόρια, ενώ την κατιούσα πήραν επίσης η Νομική Θεσσαλονίκης (18.058) και η Νομική Κομοτηνής (17.546). Αρνητικό πρόσημο είχαν και οι Πολυτεχνικές Σχολές (το τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ έχασε 526 μόρια, το Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ 532 και το Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ 634). Στο ΑΠΘ το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών βρέθηκε σε ελεύθερη πτώση 947 μορίων!

Καθοδική πορεία ακολούθησαν και οι Αστυνομικές και Στρατιωτικές Σχολές, ενώ αρκετοί κατάφεραν να εισαχθούν σχεδόν με λευκή κόλλα! Απόφοιτος λυκείου εισήχθη με 2.784 μόρια στο Τμήμα Μαθηματικών – Στατιστικής και Αναλογιστικών Χρηματοοικονομικών του πανεπιστημίου Αιγαίου, ενώ άλλος πέρασε στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής, στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, με 2.786 μόρια! Δεκάδες σχολές είδαν τις βάσεις τους να κατακρημνίζονται, όπως οι ξένες φιλολογίες, που καταποντίστηκαν!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ