Βουτιά και σπήλαιο στην Αρκαδία!

Με πέντε «βουτιές» τους ανακάλυψαν οκτώ νέα σπήλαια στην παραλιακή Κυνουρία τα μέλη του Σπηλαιολογικού Ελληνικού Εξερευνητικού Ομίλου (ΣΠΕΛΕΟ) που εξερεύνησαν την περιοχή

Με πέντε «βουτιές» τους ανακάλυψαν οκτώ νέα σπήλαια στην παραλιακή Κυνουρία τα μέλη του Σπηλαιολογικού Ελληνικού Εξερευνητικού Ομίλου (ΣΠΕΛΕΟ) που εξερεύνησαν την περιοχή. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν πέντε σπηλαιοκαταδύσεις σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων από την παραλία Ζαρίτσι και οι εξερευνητικές προσπάθειες βιντεοσκοπήθηκαν. Εντοπίστηκαν οκτώ ενάλια σπήλαια, χαρτογραφήθηκε το ένα και εξερευνήθηκαν άλλα τρία!

Ο τρόπος με τον οποίο τα μέλη του Σπηλαιολογικού Ελληνικού Εξερευνητικού Ομίλου περιγράφουν ένα από τα ευρήματά τους είναι εντυπωσιακός: «Εξερευνήσαμε ένα μεγάλο σπήλαιο στο Αρκαδικό Χωριό, το οποίο είχε εντοπιστεί πέρυσι τον Αύγουστο. Η είσοδός του είναι από την ξηρά και η πρόσβαση στο σημείο γίνεται με βάρκα ή κολυμπώντας. Από τη θάλασσα σου δίνει την εντύπωση βραχοσκεπής και μόνο όταν ανέβεις και πλησιάσεις αρκετά βλέπεις μια μικρή αίθουσα με δύο μεγάλες σταλαγμιτικές κολόνες που καταλήγουν στο νερό, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 17 βαθμούς Κελσίου».

Ο ΣΠΕΛΕΟ είναι φορέας που εκπαιδεύει και παρέχει τον κατάλληλο εξοπλισμό σε όσους ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν τα ελληνικά σπήλαια, δρα χωρίς κερδοσκοπικό χαρακτήρα και οι πόροι του προέρχονται από τις συνδρομές των μελών του. Συνεργάζεται χωρίς αμοιβή με τις αρμόδιες Αρχές για την προστασία και μελέτη των ελληνικών σπηλαίων, ενημερώνοντάς τες για τις ανακαλύψεις του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ