Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Θεάσεις UFO πάνω από πυρηνικό σταθμό και σταθμό ατομικής ενέργειας στην Ινδία

Παγκόσμιες διαστάσεις παίρνει το μυστήριο με τις θεάσεις UFO...

Ανδρέας Βγενόπουλος: Άγονο το «σφυρί» για τον πύργο στην Εκάλη του νεκρού...

Στα αζήτητα έμεινε η βίλα του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου,...

Δημήτρης Κουτσολιούτσος: Mε Μαντόνα και Hollywood στο… δικαστήριο για το σκάνδαλο της...

Με αναφορές στο Hollywood αλλά και στη βασίλισσα της...

«Σασμός»: Η Σάντρα δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τον Αστέρη

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Σάντρα δείχνει...

Τηλεδιάσκεψη ΟΠΑΠ για τα αποτελέσματα β’ τριμήνου 2015

Τη θετική πορεία των οικονομικών αποτελεσμάτων κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2015 παρουσίασε σε αναλυτές κατά το conference call ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ Καμίλ Ζιγκλερ

Τη θετική πορεία των οικονομικών αποτελεσμάτων κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2015 παρουσίασε σε αναλυτές κατά το conference call ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ Καμίλ Ζιγκλερ. Οι πωλήσεις της εταιρίας ήταν σε ανοδική τροχιά για όγδοο συνεχές τρίμηνο και τα καθαρά έσοδα προ φόρων αυξήθηκαν κατά 15,1% σε ετήσια βάση.

Ωστόσο, όπως σημείωσε, το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον για το 2015 αναμενόμενα θα επηρεάσει όλους τους τομείς της οικονομίας συμπεριλαμβανομένου και του κλάδου των τυχερών παιγνίων, καθώς υπάρχουν πάρα πολλές προκλήσεις.

Ειδικότερα, όσον αφορά τις επιπτώσεις από την επιβολή των capital controls στη χώρα μας ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ σημείωσε ότι σίγουρα επηρεάζουν τα έσοδα της εταιρίας, χωρίς να αποτυπώνονται στα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου. Η επίδρασή τους εμφανίζεται τον Ιούλιο και αυτή τη στιγμή, οι επιπτώσεις τους είναι σαφώς ηπιότερες. Η εταιρία αντέδρασε έγκαιρα και αποτελεσματικά στα νέα δεδομένα και τις απαιτήσεις που δημιουργήθηκαν, τόσο για τους παίκτες και τους πράκτορές της. Μετά τις αναταράξεις του Ιουλίου, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η τάση είναι θετική και τα ποσά που δαπανούν οι παίκτες ανακάμπτουν σημαντικά.

Καμίλ Ζίγκλερ: Το project των VLTs δεν είναι βιώσιμο αν δεν αλλάξει άμεσα το πλαίσιο λειτουργίας τους

Αναφορικά με την επιχειρηματική δραστηριότητα των VLTs του ΟΠΑΠ, η οποία ανεστάλη τον περασμένο Ιούλιο μετά την αιφνίδια αλλαγή του κανονισμού λειτουργίας τους από την ΕΕΕΠ, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ κ .Καμίλ Ζίγκλερ κατά τη διάρκεια του conference call για τα αποτελέσματα του β’ τριμήνου, σημείωσε:  

«Παραμένουμε απολύτως προσηλωμένοι στην επένδυσή μας και θα εξακολουθήσουμε να προβαίνουμε στις απαραίτητες ενέργειες για τη δημιουργία ενός ορθολογικού και ισορροπημένου ρυθμιστικού πλαισίου. Το τελευταίο διάστημα έχουμε εκφράσει τις θέσεις μας στις αρμόδιες αρχές και αναμένουμε το συντομότερο δυνατό μία λύση που θα διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον και παράλληλα θα επιτρέπει την οικονομική βιωσιμότητα της επιχειρηματικής δραστηριότητας των VLTs, οδηγώντας στα προσδοκώμενα οφέλη και έσοδα για το δημόσιο. Εξετάζουμε όλες τις επιλογές μας σε όλες τις κατευθύνσεις για θετική έκβαση του ζητήματος».

Ερωτηθείς σχετικά, ο επικεφαλής του Οργανισμού ανέφερε πως σε περίπτωση που δεν εξευρεθεί λύση, δεν θα πρέπει να υπάρξει αμφιβολία πως ο ΟΠΑΠ θα κινηθεί με όλα τα μέσα για τη διασφάλιση των συμφερόντων της εταιρείας και των μετόχων της, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο προσφυγής σε διαιτητικό δικαστήριο, στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. όπως έχουμε επισημάνει και στο παρελθόν,  ως Διοίκηση του ΟΠΑΠ είμαστε υποχρεωμένοι να ασκήσουμε κάθε δικαίωμα που απορρέει  από το νόμο και τη σύμβαση προκειμένου να υπερασπίσουμε  τα συμφέροντα της εταιρίας τόσο στην Ελλάδα , όσο και στο εξωτερικό.”

Ο κύριος Ζίγκλερ επεσήμανε επίσης, ότι οι πρωτοφανείς περιορισμοί που έθεσε ο νέος κανονισμός της ΕΕΕΠ οδηγούν στο αντίθετο αποτέλεσμα από το προσδοκώμενο, διατηρώντας τους παίκτες στον παράνομο τζόγο. Αυτό παράλληλα σημαίνει ότι οι παίκτες παραμένουν εκτεθειμένοι σε όλους τους κινδύνους της παράνομης δραστηριότητας και το κράτος χάνει σημαντικότατα έσοδα. Το συμπέρασμά μας αυτό το επιβεβαιώνουν και οι πάροχοί μας, επιτυχημένες διεθνώς εταιρίες στον τομεα των παιγνίων με δραστηριότητα σε πάρα πολλές χώρες και κάτω από διαφορετικά ρυθμιστικά πλαίσια ‘ κορυφαίες εταιρίες δηλαδή οι οποίες είναι πρωτοπόρες στον τομέα υπεύθυνου παιχνιδιού.

Με το νέο όμως κανονισμό είναι αδύνατο να ξεκινήσει το project. Θέλουμε έναν λογικό και ισορροπημένο κανονισμό που θα μας επιτρέψει να ξεκινήσουμε το project και θα δώσει στο κράτος σημαντικά δημόσια έσοδα και θέσεις εργασίας. Το κράτος θα μόνο οφέλη από την καταπολέμηση του παράνομου τζόγου. Όσο γρηγορότερα ξεκινήσουμε τόσο γρηγορότερα θα έρχονται νέα δημόσια έσοδα. Θεωρούμε ότι θα βρεθεί λύση. Ωστόσο δεν θα περιμένουμε για πάντα. 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...