Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube...

Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο

ΜΠΟΡΕΙ (ΜΕ ΥΠΕΡΒΑΣΗ) ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΣΕ ΟΜΙΛΟ ΜΕ ΜΠΑΓΕΡΝ, ΑΡΣΕΝΑΛ ΚΑΙ ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ

Ο δρόμος προς τα… αστέρια, για ακόμη μία χρονιά, δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Στη 17η συμμετοχή του σε φάση ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός θα κληθεί να αντιμετωπίσει την εξωπραγματική για τα ελληνικά δεδομένα Μπάγερν Μονάχου, την κλασική πια Αρσεναλ, αλλά και την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, που ξυπνά ευχάριστες αναμνήσεις.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΧΑΡΗ ΔΑΝΤΣΗ

Η κληρωτίδα δεν χαμογέλασε στους «ερυθρόλευκους», ωστόσο αυτό δεν τους στερεί το δικαίωμα να ονειρεύονται πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

«Είναι ένας δύσκολος όμιλος, όμως δεν χρειάζεται να πανικοβαλλόμαστε» επεσήμανε ο εκ των αρχηγών της ομάδας του Πειραιά, Δημήτρης Σιόβας, 314t23t3tπροσθέτοντας πως «έχουμε πιθανότητες, και θα παλέψουμε μαζί με την Αρσεναλ για τη δεύτερη θέση του (σ.σ.: 6ου) ομίλου. Ονειρευόμαστε ότι θα περάσουμε στην επόμενη φάση». Από την πλευρά του, ο Τσόρι Ντομίνγκες τόνισε πως «θα το παλέψουμε μέχρι το τέλος!»

Οι Πειραιώτες έχουν συναντηθεί και με τους τρεις προσεχείς αντιπάλους τους στο παρελθόν. Το 1980-1981 με τους Βαυαρούς, που είχαν επικρατήσει μάλιστα των «ερυθρολεύκων» 4-2 μέσα στο παλιό «Καραϊσκάκης» και 3-0 στο Μόναχο, με τους «κανονιέρηδες» τις σεζόν 2009-2010, 2011-2012, 2012-2013 (ο Ολυμπιακός μετρά 3 νίκες εντός και ισάριθμες ήττες εκτός), και με τους Κροάτες το 1977-1978 (3-1 νίκησε ο Ολυμπιακός εντός, χάνοντας 5-1 εκτός), και το 1998-1999 (2-0 κέρδισε η ομάδα του Πειραιά εντός, και εκτός 1-1). Υπενθυμίζεται πως η παρέα των Καραταΐδη, Γεωργάτου, Τζόρτζεβιτς, Γκόγκιτς είχε γράψει ιστορία στο χιονισμένο Ζάγκρεμπ στις 9 Δεκεμβρίου 1998, τότε δηλαδή που είχε προκριθεί με γκολ του Στέλιου Γιαννακόπουλου στους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Πανευτυχής για τη χθεσινή κλήρωση δήλωσε ο Πάουλο Μασάντο, που θα επιστρέψει στο μεγάλο λιμάνι ως αντίπαλος, φορώντας τη φανέλα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, αλλά και ο εκτελεστικός διευθυντής του κροατικού συλλόγου, Ζντράβκο Μάμιτς. «Ο Θεός είναι Κροάτης! Εννοείται ότι θέλαμε ένα τέτοιο γκρουπ! Με τον Ολυμπιακό θα παλέψουμε για το Γιουρόπα» είπε. Ενα από τα πολλά αστέρια της Μπάγερν, ο Ζερόμ Μπόατενγκ, είπε πως «είμαστε ικανοποιημένοι. Ο στόχος είναι μια καθαρή πρόκριση. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι απίστευτοι στον Πειραιά». Ο γενικός γραμματέας της Αρσεναλ, Ντέιβιντ Μάιλς, είπε ότι «δεν υπάρχει κανένα φαβορί». Στο περιθώριο της κλήρωσης, που διεξήχθη στο Μονακό, ο Λιονέλ Μέσι αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής της Ευρώπης για τη σεζόν 2014-2015, επικρατώντας των Κριστιάνο Ρονάλντο και Λουίς Σουάρες.

Αναλυτικά οι όμιλοι:
1ος Ομιλος: Παρί Σεν Ζερμέν, Ρεάλ Μαδρίτης, Σαχτάρ, Μάλμε
2ος Ομιλος: Αϊντχόφεν, Μάν. Γιουνάιτεντ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Βόλφσμπουργκ
3ος Ομιλος: Μπενφίκα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Γαλατάσαραϊ, Αστάνα
4ος Ομιλος: Γιουβέντους, Μάν. Σίτι, Σεβίλλη, Γκλάντμπαχ
5ος Ομιλος: Μπαρτσελόνα, Λεβερκούζεν, Ρόμα, ΜΠΑΤΕ
6ος Ομιλος: Μπάγερν, Αρσεναλ, Ολυμπιακός, Ντιναμό Ζάγκρεμπ
7ος Ομιλος: Τσέλσι, Πόρτο, Ντιναμό Κιέβου, Μακάμπι Τελ Αβίβ
8ος Ομιλος: Ζενίτ, Βαλένθια, Λιόν, Γάνδη

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού: 
1η αγωνιστική 16/9: Ολυμπιακός-Μπάγερν, 2η αγωνιστική 29/9: Αρσεναλ-Ολυμπιακός, 3η αγωνιστική 20/10: Ντ. Ζάγκρεμπ-Ολυμπιακός, 4η αγωνιστική 4/11: Ολυμπιακός-Ντ. Ζάγκρεμπ, 5η αγωνιστική 25/11: Μπάγερν-Ολυμπιακός, 6η αγωνιστική 9/12: Ολυμπιακός-Αρσεναλ.

Σε ό,τι αφορά τα μεταγραφικά, οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού ξεκαθάρισαν πως δεν τίθεται κανένα θέμα απόκτησης του έμπειρου φορ Βεντάντ Ιμπίσεβιτς. Ο Μάρκο Σίλβα, με δηλώσεις του πάντως, άφησε ανοιχτό το παράθυρο μεταγραφής: «Μέχρι να κλείσει η αγορά, δεν θα έχει τελειώσει τίποτα. Και πάντα είμαστε προσεκτικοί στο τι μπορεί να συμβεί» είπε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...