Η «Disneyland» των μυθικών ηρώων

Η ηθοποιός Κάρμεν Ρουγγέρη μιλά για το απραγματοποίητο όνειρό της στο Ελληνικό

Το όνομά της είναι συνώνυμο της επιτυχίας. Τα τελευταία χρόνια έχει αφοσιωθεί στο παιδικό θέατρο κερδίζοντας κάθε σεζόν την αγάπη όχι μόνο των μικρών αλλά και των μεγάλων θεατών. Θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε την «εθνική γιαγιά», αφού με τα παραμύθια της και τις διασκευές της σε γνωστά έργα έχει γίνει η αγαπημένη των μικρών θεατρόφιλων.

ΑΠΌ ΤΗΝ
ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

Η Κάρμεν Ρουγγέρη ωστόσο έχει ένα μεγάλο απραγματοποίητο όνειρο. Βλέποντας την αγάπη των παιδιών για τις ιστορίες είχε την επιθυμία να φτιάξει ένα θεματικό πάρκο με ελληνικό «χρώμα», αλλά και δραστηριότητες μέσα από τις οποίες οι μικροί της φίλοι διασκεδάζοντας θα μαθαίνουν πολλά πράγματα για τη χώρα στην οποία ζουν.

«Ηθελα να κάνω ένα πάρκο, όπως είναι η Disneyland, αλλά με θέμα τη μυθολογία, στο Ελληνικό. Θα ήταν ωραία, γιατί θα έρχονταν άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο για να “ζήσουν” την ιστορία μας, μέσα από διασκέδαση όμως. Η εταιρία που έχει αγοράσει το Ελληνικό ενδιαφέρθηκε και μάλιστα είχαμε κάνει μελέτη πάνω σε αυτό. Είχαμε προχωρήσει και φτάσαμε μέχρι και στο πώς θα μπορούσε να στηθεί όλο αυτό.

»Στα παιχνίδια, αντί να σκοτώνεις ανθρώπους, θα σκότωνες, για παράδειγμα, τις Στυμφαλίδες όρνιθες, τα παιδιά θα έβλεπαν τον Ατλαντα να κρατάει στην πλάτη του τη Γη, αλλά και τον Αδη. Φανταστείτε τι ωραίο πράγμα θα γινόταν σε αυτή τη μεγάλη έκταση, που τώρα μοιάζει με σκουπιδότοπο» λέει η Κάρμεν Ρουγγέρη στην «Espresso» και συμπληρώνει πως το εγχείρημα αυτό «θα μπορούσε να φέρει εκτός από κόσμο και νέες θέσεις εργασίας».

Τελικά όμως το όνειρο της Κάρμεν, η οποία υποστηρίζει πως «ωραιότερη μυθολογία από την ελληνική δεν υπάρχει», έχει «παγώσει», αφού ακόμη περιμένει να χτυπήσει το τηλέφωνο και να λάβει μια απάντηση. «Οταν άκουσα ότι πουλήθηκε το Ελληνικό, έτρεξα αμέσως, γιατί κάτι τέτοιο είναι το όνειρό μου. Ασχολούμαι χρόνια και μελετάω πολύ. Θα μπορούσε να γίνει κάτι πολύ όμορφο για τα παιδιά» υποστηρίζει, ενώ αποκαλύπτει πως έχει παραδώσει στους υπευθύνους του Ελληνικού κοστολόγιο και μελέτη για το μεγαλεπήβολο σχέδιό της.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ