Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Χρήστος επισκέπτεται τον Δονάτο στη φυλακή και...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στα χέρια πιάστηκαν ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Βασίλης Γραμμένος...

«Της Κορέας» έγινε χθες το μεσημέρι στην ελληνική Βουλή....

«Σασμός»: Χρήστος, Στέλλα εκφράζουν τα συναισθήματά τους

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Μαθιός, Βασιλική,...

Η Αννα Βίσση δεν «ψήνεται» για το «Voice»

Η Αννα Βίσση είπε «όχι» σε μια θέση στην...

Νεκρός (!) στον πόλεμο του Αιγαίου

Συμπλοκές με λαθρομετανάστες στη Μυτιλήνη. 17χρονος πέθανε στη Σύμη από πυροβολισμό

Την ώρα που η κατάσταση με τους παράτυπους μετανάστες και τους πρόσφυγες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου παραμένει εκρηκτική, οι γιατροί του Κέντρου Υγείας της Σύμης ανατρέπουν τα δεδομένα στην υπόθεση του 17χρονου που βρέθηκε νεκρός σε θαλαμηγό η οποία μετέφερε 60 – 70 «λαθραίους» στα ανοιχτά του νησιού.

Ο θάνατός του φαίνεται ότι προήλθε από σφαίρα πυροβόλου όπλου και όχι από ασφυξία, όπως είχε αρχικά εκτιμηθεί. Ολα έγινα έπειτα από συμπλοκή ανδρών του Λιμενικού με διακινητές το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν περιπολικό σκάφος της Frontex εντόπισε τη θαλαμηγό και κάλεσε τον κυβερνήτη της να σταματήσει. Οι τρεις διακινητές που βρίσκονταν στο σκάφος δεν υπάκουσαν στις εντολές των ανδρών του Λιμενικού και ανέπτυξαν ταχύτητα, προκειμένου να ξεφύγουν. Ακολούθησε καταδίωξη, με τα δύο σκάφη να συγκρούονται στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Μαραθούντα, τον 17χρονο να χάνει τη ζωή του και έναν λιμενικό να τραυματίζεται ελαφρά. Σύμφωνα με το Λιμενικό, η θαλαμηγός που μετέφερε τους παράτυπους μετανάστες επιχείρησε να εμβολίσει το καταδιωκτικό σκάφος της Frontex και να διαφύγει, επιστρέφοντας στην Τουρκία. Ενας από τους Τούρκους διακινητές δεν δίστασε μάλιστα να επιτεθεί (πιθανότατα με κλομπ) σε στέλεχος της λιμενικής Αρχής Σύμης, αφαιρώντας προσωρινά και το υπηρεσιακό όπλο του.

Οι τρεις δουλέμποροι συνελήφθησαν, ενώ το σκάφος που χρησιμοποίησαν οδηγήθηκε στο λιμάνι της Σύμης. Στο μεταξύ ανεξέλεγκτη παραμένει η κατάσταση στη Μυτιλήνη μετά τη νέα μαζική «απόβαση» χιλιάδων λαθρομεταναστών, 3ed3qwter 2που κατά τη διάρκεια καταγραφής των στοιχείων τους πιάστηκαν στα χέρια μετατρέποντας το λιμάνι του νησιού σε πεδίο μάχης.

Οι αλλοδαποί χωρίστηκαν σε ομάδες, ξήλωσαν τα προστατευτικά κιγκλιδώματα του Λιμεναρχείου και χτυπούσαν ακόμα και ηλικιωμένους, γυναίκες και μικρά παιδιά, σκορπίζοντας ακόμα μία φορά τον τρόμο στους κατοίκους της Λέσβου. Αποτέλεσμα του «πολέμου» ήταν να τραυματιστούν τουλάχιστον έξι άτομα (τα δύο στο κεφάλι).

Νέες αφήξεις στον Πειραιά

Τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου υποδέχτηκαν το Σαββατοκύριακο νέες «καραβιές», ενώ το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μετέφερε στον Πειραιά 2.488 άτομα από τη Σάμο και τη Μυτιλήνη και το καταμαράν «Terra Jet» παρέλαβε χθες από το λιμάνι της Μυτιλήνης άλλους 1.745 μετανάστες.

Το καταμαράν αναγκάστηκε μάλιστα να επιστρέψει στο νησί λίγη ώρα μετά την αναχώρησή του, καθώς δύο παιδιά παρουσίασαν προβλήματα υγείας και κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Ψέριμος: Εσωσαν μετανάστη μεσοπέλαγα

Μήνυμα ανθρωπιάς έστειλε με την πράξη της μια οικογένεια Ελλήνων, καθώς έσωσε έναν μετανάστη που επί 13 ώρες χαροπάλευε μεσοπέλαγα. Ολα συνέβησαν την περασμένη Πέμπτη, όταν ο Δημήτρης Δελλής και η Σάντρα Τσιλιγκερίδου ενώ βρίσκονταν με το σκάφος τους στο νότιο Αιγαίο, κοντά στην Ψέριμο (μικρό νησί του συμπλέγματος Δωδεκανήσου), είδαν έναν άνθρωπο να επιπλέει στο νερό και να χρειάζεται επειγόντως βοήθεια.

Οπως περιέγραψε η κυρία Τσιλιγκερίδου, στην αρχή νόμιζαν ότι πρόκειται για δύτη, όμως στη συνέχεια κατάλαβαν ότι ο άνθρωπος ήταν μετανάστης και βρισκόταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Χωρίς δεύτερη σκέψη πλησίασαν κοντά του και τον περισυνέλεξαν για να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες, ενώ ειδοποίησαν αμέσως το Λιμενικό. Μόλις συνήλθε ο αλλοδαπός με το όνομα Μοχάμεντ τούς διηγήθηκε την ιστορία του και συγκεκριμένα ότι είχε ξεκινήσει από την Τουρκία με ακόμα 39 άτομα από τη Συρία στις 5.00 τα ξημερώματα, με προορισμό την Κω.

Ολοι μαζί επέβαιναν σε βάρκα όταν το ένα κουπί λόγω κακοκαιρίας έφυγε από τη θέση του και έπεσε στο νερό. Ο Μοχάμεντ βούτηξε στη θάλασσα για να το πιάσει, αλλά τα θαλάσσια ρεύματα τον παρέσυραν και τον απομάκρυναν από τη βάρκα. Επί 13 ώρες εκείνος πάλευε με τα κύματα, ενώ οι υπόλοιποι 39 έφτασαν κατά τις 12.00 το μεσημέρι στην Κω.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...