Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Η κόρη της Κιμ Καρντάσιαν και του Γουέστ κερδίζει 28.000 ευρώ για...

Η 10χρονη Νορθ Γουέστ, που στο πλευρό του διάσημου...

«Akis’ Food Tour»: Κόνιτσα, Ζαγοροχώρια, Μαστοροχώρια

Το γαστρονομικό οδοιπορικό του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται με ένα...

Αira Αdomaityte: Η όμορφη Λιθουανή έφυγε από τον Αγιο Δομίνικο μία εβδομάδα...

Το πιο sexy κορίτσι του φετινού «Survivor» έφτασε στην...

Είδε στη βιτρίνα τα χρυσαφικά του

Ερευνα των Αρχών μετά τη διαπίστωση-σοκ Αθηναίου εμπόρου, που εντόπισε κοσμήματα τα οποία τού είχαν κλέψει πριν από μήνες να πωλούνται σε κατάστημα του Ρεθύμνου!

Μεγάλη έρευνα ξεκίνησε η Ασφάλεια Αττικής για την εξάρθρωση σπείρας που «χτυπά» εμπόρους κοσμημάτων, έχοντας οργανωμένο σχέδιο και τελικά χρυσή λεία.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Οι αστυνομικοί ξεψαχνίζουν τις λεπτομέρειες παλιότερων υποθέσεων ανοίγοντας νέο κύκλο ερευνών, καθώς εκτιμάται ότι πρόκειται για επαγγελματίες του είδους, που στοχοποιούν αποκλειστικά κοσμηματοπώλες, dealer ρολογιών και άλλων κοσμημάτων.

Αφορμή για την έναρξη της έρευνας ήταν η διαπίστωση-σοκ ενός Αθηναίου κοσμηματοπώλη την ώρα που έκανε διακοπές στο Ρέθυμνο Κρήτης. Περπατώντας αμέριμνος ο γνωστός έμπορος είδε στις προθήκες κοσμηματοπωλείου στο κέντρο του Ρεθύμνου τα κοσμήματα που του είχαν κλέψει πριν από μερικούς μήνες από την Αττική! Αμέσως ειδοποίησε τις Αρχές, που εκτιμούν ότι τα μέλη της σπείρας έχουν πολύ καλή πληροφόρηση για τους «στόχους» τους, ενώ στη συνέχεια πωλούν τη λεία τους σε χαμηλές τιμές σε άλλους επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι είτε δεν γνωρίζουν την προέλευση των κοσμημάτων είτε συνειδητά μετατρέπονται σε κλεπταποδόχοι.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της «Espresso», ο Αθηναίος έμπορος κοσμημάτων είχε πέσει θύμα κλοπής στις 10 Οκτωβρίου του 2014, όταν οι άγνωστοι δράστες άνοιξαν το αυτοκίνητό του, που ήταν παρκαρισμένο στο γκαράζ του σπιτιού του στην περιοχή της Δάφνης.

Στο πορτμπαγκάζ

Αρπαξαν δύο βαλίτσες, οι οποίες περιείχαν κοσμήματα αξίας 150.000 ευρώ (ο έμπορος τα είχε στο πορτμπαγκάζ του οχήματος προκειμένου την επόμενη ημέρα να κάνει δειγματοληψία σε πελάτες του στην περιφέρεια). Τότε, παρά τις έρευνες τις Ασφάλειας Αττικής, οι κακοποιοί δεν είχαν εντοπιστεί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πριν από λίγες ημέρες (στις 21 Αυγούστου) ο Αθηναίος έμπορος κοσμημάτων αντίκρισε έκπληκτος τα…. κλοπιμαία στη βιτρίνα κεντρικού κοσμηματοπωλείου του Ρεθύμνου. Ειδοποίησε την Ασφάλεια Ρεθύμνου και μαζί με δύο αστυνομικούς μπήκε στο κατάστημα και ζήτησε εξηγήσεις από τον ιδιοκτήτη, οποίος συνελήφθη, καθώς δεν είχε παραστατικά για ορισμένα από τα κοσμήματα.

Επειτα από τη σύλληψη του Κρητικού καταστηματάρχη, οι έρευνες επεκτάθηκαν στην Αθήνα.

Εκεί η Ασφάλεια Αττικής πραγματοποίησε έλεγχο στο σπίτι και το κατάστημα εμπόρου κοσμημάτων (στο Σύνταγμα), στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μεγάλη ποσότητα χρυσών και ασημένιων κοσμημάτων, τα οποία κατείχε παράνομα. Ανάμεσα σε αυτά ήταν και κοσμήματα που είχαν κλαπεί από τον επιχειρηματία της Δάφνης.

Η Ασφάλεια Αττικής βάζει ξανά στο μικροσκόπιο άλλες δύο πρόσφατες υποθέσεις (μία κλοπή και μία ληστεία). Οι δράστες σε όλες τις περιπτώσεις είχαν αρπάξει, μεταξύ άλλων, ρολόγια μεγάλης αξίας. Η μία υπόθεση είναι η κινηματογραφική ληστεία με το δήθεν αστυνομικό μπλόκο επί της Αττικής Οδού, όπου οι αστυνομικοί-μαϊμού ακινητοποίησαν έμπορο ρολογιών από τη Γερμανία οποίος μόλις είχε παραλάβει αεροπορικώς το εμπόρευμά του και το μετέφερε στο κατάστημά του. Αλλη κλοπή είχε γίνει στο σπίτι dealer κοσμημάτων στη Βούλα.

 

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...