Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ο Ιλον Μασκ ενθουσιάστηκε με την Ελένη Τσολάκη

Ενθουσιάστηκε -με χρονοκαθυστέρηση!- ο Ιλον Μασκ, μεγάλο αφεντικό της...

Μάχιμο έως το τελευταίο κυβικό

Βρήκαμε τα Κύθηρα και μαζί ανακαλύψαμε το πιο οικονομικό μοντέλο της Jeep, που δεν φοβάται τις αναζητήσεις

Το νέο Renegade της Jeep το είχαμε οδηγήσει παλαιότερα στην πόλη αλλά και σε μικρές περιαστικές εκδρομές και μας είχε κάνει άριστη εντύπωση.

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

Το φετινό καλοκαίρι η κατάβαση στα Κύθηρα μάς αποκάλυψε και ακόμη έναν διαφορετικό χαρακτήρα του νέου μοντέλου. Αυτόν του απόλυτου allrounder που καταφέρνει να κάνει τα πάντα καλά χωρίς να ενοχλεί πουθενά (και κανέναν).

Με τον σχεδιασμό τύπου Lego (όπως είπαν οι κυρίες της καλοκαιρινής παρέας), δηλαδή το κυβικό αλλά και funky σχέδιο που θυμίζει παιχνίδι, το Renegade άρχισε να κερδίζει πόντους προτού καν ξεκινήσει το ταξίδι. Και αυτό γιατί στο πορτμπαγκάζ του χώρεσαν αποσκευές τεσσάρων για εννέα ημέρες διακοπών και χωρίς εκπτώσεις, κάτι που έκανε τις κυρίες να χαμογελάνε μέχρι τα αυτιά!

Στον δρόμο και στο δύσκολο (εννοείται) ταξίδι για τα Κύθηρα το πετρελαιοκίνητο Jeep με τα 1.600 κυβικά και τα 120 άλογα κατάπιε τα χιλιόμετρα, προσέφερε ηχομόνωση από άλλη -ανώτερη- 4rqw4rfw 1κατηγορία στο σαλόνι, φανταστική μουσική κάλυψη με «αμερικανικού τύπου» ηχοσύστημα και αρκετή άνεση στους πίσω να πάρουν και έναν υπνάκο μέχρι τη Νεάπολη και το πέρασμα απέναντι.

Ελάχιστη κατανάλωση

Η κατανάλωση με φουλ φορτωμένο το αυτοκίνητο για τα δύσκολα 350 χιλιόμετρα -τα μισά με στροφές και πολλά ανεβοκατεβάσματα- έμεινε στα 5,1 λίτρα για κάθε χιλιόμετρο και απλώς μας άφησε άφωνους. Πολύ καλή εντύπωση έκανε και το στήσιμο του Renegade, το οποίο δεν του επέτρεπε να γέρνει στις στροφές, παραμένοντας όμως συγχρόνως άνετο στις ανωμαλίες του οδοστρώματος.

Στο νησί με το απαιτητικό οδικό δίκτυο και τους πολλούς χωματόδρομους το Renegade ξεδίπλωσε ακόμη ένα χαρακτηριστικό του. Αυτό της ευελιξίας που του προσφέρουν οι κόμπακτ εξωτερικές διαστάσεις του. Το δικίνητο Renegade ανεβοκατέβηκε με χαρακτηριστική άνεση τους χωματόδρομους του νησιού, περπάτησε και σε ρηχή άμμο χωρίς να τα… χάσει και συνέχισε να καταναλώνει ελάχιστο καύσιμο.

Για τον οδηγό η εμπειρία ήταν ακόμη πιο θετική, καθώς η αίσθηση που είχε μέσα στο Renegade ήταν αυτή ενός πολύ πιο μεγάλου οχήματος (με την καλή έννοια). Η στιβαρότητα που έχουν καταφέρει να δώσουν στο μικρό Jeep οι τεχνικοί είναι απαράμιλλη και η άνεση χώρου στο σαλόνι αντίστοιχη.

Το τετράγωνο εξωτερικό σχήμα ήταν σημαντικός σύμμαχος των σχεδιαστών σε αυτήν την αναζήτηση και το εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο. Απόλυτη ήταν και η εκμετάλλευση του πολύ καλού πετρελαιοκινητήρα των 1,6 λίτρων που αποδίδει 120 ίππους και με την ισχύ αλλά και τη ροπή του μπορούσε να κινήσει το αμάξωμα σε νωχελικό ή και πολύ γρήγορο ρυθμό.

Μετά την κυθηραϊκή εμπειρία το Jeep Renegade άφησε υπέροχες εντυπώσεις και πλέον διεκδικεί μία θέση ψηλά στη λίστα με τα μοντέλα που μπορούν να καλύψουν με την ίδια άνεση κάθε διαδρομή αλλά και τις ανάγκες ενός εργένη μέχρι μιας οικογένειας.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...