Δημοψήφισμα και για τα αεροδρόμια υπό πώληση

Σε δημοψήφισμα ώστε να κριθεί η απόφαση της κυβέρνησης για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης των 14 περιφερειακών και ειδικά για τα τέσσερα αεροδρόμια του Ιονίου θα προχωρήσει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Σε δημοψήφισμα ώστε να κριθεί η απόφαση της κυβέρνησης για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης των 14 περιφερειακών και ειδικά για τα τέσσερα αεροδρόμια του Ιονίου θα προχωρήσει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, μετά τις εθνικές εκλογές, με απόφαση που έλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο έπειτα από πρόταση του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θόδωρου Γαλιατσάτου. Ο κ. Γαλιατσάτος, που είχε εκλεγεί με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε στο ΑΠΕ: «Η εσπευσμένη απόφαση του κυβερνητικού συμβουλίου οικονομικής πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) της 13ης Αυγούστου για την παραχώρηση των 14 ελληνικών αεροδρομίων στην κοινοπραξία της γερμανικής Fraport αποτελεί μία ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη για τα Ιόνια Νησιά.

Τουρισμός

Οπως είναι γνωστό, τέσσερα από τα προς πώληση αεροδρόμια, αυτά της Κέρκυρας, του Ακτίου, της Κεφαλλονιάς και της Ζακύνθου, εξυπηρετούν την αεροπορική επικοινωνία της περιφέρειας και κυρίως συμβάλλουν καθοριστικά στο επίπεδο της τοπικής τουριστικής οικονομίας».

Κατά τον κ. Γαλιατσάτο, «οι επιπτώσεις στην οικονομία της περιοχής αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αρνητικές, καθώς τέσσερα, από τα 14 πωλούμενα αεροδρόμια σχετίζονται άμεσα με την κοινωνικοοικονομική ζωή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Τόσο με τη συμμετοχή μας στην πανελλαδική πρωτοβουλία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων όσο και με αποφάσεις του ΠΣ Ιονίων έχουμε διατρανώσει επανειλημμένα την αντίθεσή μας, θεωρώντας ότι αντίκειται στα τοπικά αλλά και εθνικά συμφέροντα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ