Ερχεται (πάλι;;;) το τέλος τού κόσμου

Ποιοι υποστηρίζουν τη θεωρία ότι στις 27 Σεπτεμβρίου «κάτι» θα συμβεί!

Τα τέλη Σεπτεμβρίου μάς επιφυλάσσουν ένα εντυπωσιακό κόκκινο, ολόγιομο φεγγάρι, που όμως μπορεί να είναι και το τελευταίο της ανθρωπότητας όπως την ξέρουμε, αφού σύμφωνα με κάποιους αναλυτές των Γραφών, σηματοδοτεί την Αποκάλυψη.

Το βράδυ της 27ης προς 28η Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η τέταρτη και τελική έκλειψη μιας τετράδας διαδοχικών ολικών, σεληνιακών εκλείψεων, οι οποίες χωρίζονται μεταξύ τους από έξι σεληνιακούς μήνες και σύμφωνα με τις προφητείες, οδηγούν στο τέλος του κόσμου.

Μεταξύ αυτών που υποστηρίζουν την εν λόγω θεωρία είναι ο χριστιανός ιερέας Τζον Χάγκι, ο οποίος στην παρουσίαση του βιβλίου του «Four Blood Moons», το 2013, είχε πει ότι «τα τέσσερα αυτά “ματωμένα” φεγγάρια οδηγούν σ’ ένα γεγονός που θα συγκλονίσει τον κόσμο και θα συμβεί ανάμεσα στον Απρίλιο του 2014 και τον Οκτώβριο του 2015».

Ρεπορτάζ του CNN

Βέβαια, υπάρχουν και αυτοί που σπεύδουν να καταρρίψουν τέτοιες ερμηνείες αστρονομικών φαινομένων. Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του CNN, o Μπομπ Σεϊντενστίκερ κρίνει σημείο προς σημείο τα εδάφια που επικαλείται ο Χάγκι και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «το τέλος δεν θα έρθει μέσα στο 2015». Το αστρονομικό σάιτ EarthSky.org προσθέτει ότι οι τετράδες (αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν καταγραφεί 62 τέτοιες από τον πρώτο αιώνα μ.Χ.) ακολουθούν φυσικούς κύκλους και μπορούν να υπολογιστούν εύκολα. Επιπλέον, τρεις από τις τέσσερις πιο πρόσφατες εκλείψεις δεν ήταν ορατές στο Ισραήλ, όπου υποτίθεται ότι είχαν γραφτεί οι σχετικές προφητείες.

Ομως, η εσχατολογική φρενίτιδα έχει καταλάβει τα σάιτ κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς χρήστες να κάνουν share κείμενα που αποδίδουν στο κόκκινο φεγγάρι ακόμα και την πτώση των χρηματιστηρίων.

 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ