Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Πατέντα για το παγωτό που λιώνει με καθυστέρηση

Τέλος στα λερωμένα χέρια από το παγωτό που λιώνει βάζουν Σκοτσέζοι επιστήμονες…

Τέλος στα λερωμένα χέρια από το παγωτό που λιώνει βάζουν Σκοτσέζοι επιστήμονες, οι οποίοι ανακάλυψαν επαναστατική συνταγή που επιβραδύνει το λιώσιμο, έχει όμως παράλληλα και άλλες «θαυματουργές» ιδιότητες. Εκτός φυσικά από την επιμήκυνση της απόλαυσης, οι δημιουργοί του επισημαίνουν ότι θα είναι πιο γευστικό, με λιγότερες θερμίδες, μικρότερη περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και χαμηλότερη τιμή.

Οι ερευνητές από τα πανεπιστήμια του Εδιμβούργου και του Νταντί έφτασαν στην ανακάλυψη πειραματιζόμενοι πάνω σε συγκεκριμένη φυσική πρωτεΐνη που χρησιμοποιείται ήδη στην τροφική αλυσίδα. Κατάφεραν να την αξιοποιήσουν με τέτοιο τρόπο ώστε να κρατάει ενωμένα τα λιπαρά με το νερό και τον αέρα. Αυτό κάνει το παγωτό πιο συμπαγές, άρα και πιο ανθεκτικό στη θερμοκρασία. Επιπρόσθετα αποφεύγεται η δημιουργία κρυστάλλων πάγου, οπότε έχει πιο λεία υφή, ενώ μειώνεται η ποσότητα των κορεσμένων λιπαρών που απαιτούνται για την παρασκευή του. Βελτιώνεται έτσι η γεύση του και παράλληλα είναι λιγότερο παχυντικό.

Το παγωτό που αργεί να λιώσει θα κάνει καλό στην τσέπη τόσο των καταναλωτών όσο και των παραγωγών, πιστεύουν οι ερευνητές, καθώς μειώνεται δραστικά το κόστος παραγωγής και μεταφοράς του. Οσον αφορά το πότε θα βγει στην αγορά, υπολογίζουν ότι θα είναι έτοιμοι να περάσουν στη μαζική βιομηχανική παραγωγή του μέσα στα επόμενα τρία με πέντε χρόνια.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....