Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Τα σπάει η Πετρούλα

«Ποιος δεν έχει νιώσει τα γαμψά νύχια της θεσμικής βίας του κράτους να απλώνονται αλλά και να διεισδύουν στη σχισμή της τσέπης του» • Το πρώην κορίτσι του καιρού (στο Star) ξεσπαθώνει: Πόσο sexy επιτρέπεται να είμαστε;

d3q4tq34t3 2Είναι η Πετρούλα και μόλις… άρχισε να «κράζει» δημοσίως το ΕΣΡ! «Πόλεμο» με τον κρατικό φορέα που ελέγχει, μεταξύ άλλων, την ποιότητα στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο άνοιξε το κορίτσι που άφησε εποχή στον τηλεοπτικό σταθμό Star λόγω της παρουσίασης ενός δελτίου καιρού διαφορετικού απ’ όλα τα άλλα!

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΗΛΙΑ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ

Εχοντας αποτραβηχτεί πλέον από τα φώτα της δημοσιότητας (μοιράζεται μεταξύ Αθήνας – Λονδίνου), η «Καιρούλα», όπως την αποκαλούσαν κάποτε τα media, ένιωσε να ενοχλείται στο άκουσμα της είδησης ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τελικά, έπειτα από περίπου πέντε χρόνια, αίτηση που είχε κάνει το Star, μέσω της οποίας ζητούσε να ακυρωθεί απόφαση του ΕΣΡ, που επέβαλε στον σταθμό πρόστιμο ύψους 70.000 ευρώ, εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο εκείνη παρουσίαζε το δελτίο.

«Συγχαρητήρια, ΕΣΡ! Είσαι πιο γα..το κρατικό όργανο στον κόσμο! Θα μου πεις, και ποιος δεν έχει νιώσει τα γαμψά νύχια της θεσμικής βίας του κράτους να απλώνονται και να διεισδύουν με γελοίες προφάσεις στη σχισμή της τσέπης του» έγραψε η εντελώς αλλαγμένη (και μελαχρινή πλέον) Πετρούλα στην αρχή ενός κειμένου-καταγγελία, το οποίο δημοσιοποίησε στο facebook.

Ελαφρά ενδεδυμένη

«Το ΕΣΡ, σε μια απελπιστική προσπάθεια να μαζέψει χρήματα για να μπαλώσει τις τρύπες που άνοιξε το κράτος που υπηρετεί, πέντε χρόνια μετά θυμήθηκε να κοστολογήσει πολύ ακριβά την “αντιεπιστημονικότητα” του δελτίου καιρού μου, το ελαφρά ενδεδυμένο ανθρώπινο σώμα μου και τα υποκοριστικά στην ομιλία μου (…) Το ερώτημα είναι πόσο πρέπει να κοστολογήσει ο πολίτης τις αμφιλεγόμενες και σπασμωδικές αποφάσεις τους, που σε ορισμένες περιπτώσεις βιάζουν την ελευθερία της έκφρασης μέχρι θανάτου» συνέχισε η πρώην τηλεπερσόνα, αναφέροντας κατόπιν ως παραδείγματα την εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» και το σίριαλ του Χριστόφορου Παπακαλιάτη «Κλείσε τα μάτια», στα οποία επιβλήθηκαν αντιστοίχως πρόστιμα από το ΕΣΡ. Στην πρώτη περίπτωση (50.000 ευρώ), επειδή ο Αντώνης Κανάκης είχε πει on air ότι «οι βουλευτές λειτουργούν σαν μια κλίκα, οι οποίοι αθωώνουν και καλύπτουν ο ένας τον άλλον» και στη δεύτερη (100.000 ευρώ) για το περιβόητο γκέι φιλί.

Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί της με αφορμή την παραπάνω δημόσια τοποθέτησή της, η Πετρούλα θέλησε να ξεκαθαρίσει πως το γεγονός ότι δεν θα πληρώσει από την τσέπη της το πρόστιμο δεν αναιρεί το γεγονός ότι ποινικοποιήθηκε μια συμπεριφορά της. «Σέβομαι την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά κατά την άποψή μου υπάρχουν πολύ πιο σαθρές εικόνες στην πολιτική επικαιρότητα από το “ελαφρά ενδεδυμένο σώμα μου”» δήλωσε στην «Espresso» και συνέχισε με μια πρόταση: «Το σωστότερο θα ήταν το ΕΣΡ να εκδώσει οδηγίες για την παρουσίαση του οποιουδήποτε προγράμματος, να μας πει ποιο είναι το όριο των υποκοριστικών που μπορούμε να αναφέρουμε, να μας εξηγήσει πόσο σεξουαλικά και ναζιάρικα πρέπει να φερόμαστε για να ξέρουμε και εμείς πώς θα πορευθούμε» σημείωσε.

Αμέσως μετά εξέφρασε τη σιγουριά της ότι κάποιοι θα χαρούν με την εξέλιξη στην υπόθεση υπέρ του ΕΣΡ. «Πρόκειται για εκείνους που ενοχλήθηκαν επειδή μια γυναίκα δεν εντάχθηκε στα στενά πλαίσια του πατριαρχικού και συντηρητικού μικρόκοσμού τους. Εγώ πάντως με αυτό το δημόσιο μήνυμά μου απευθύνθηκα σε εκείνους που σκέφτονται διαφορετικά, για να τους πω ότι τέτοιου είδους αποφάσεις δεν αφορούν μόνο το d3q4tq34t3 1άτομό μου ή το Star. Είναι κάτι μεγαλύτερο, που θα οδηγήσει σε περαιτέρω λογοκρισία και φίμωση κάθε διαφορετικής άποψης ή δράσης. Οπως αναφέρω και στην ανάρτησή μου, η ελευθερία της έκφρασης δεν κοστολογείται, δεν ποινικοποιείται, ούτε και φιμώνεται».

Η απόφαση που σήκωσε θύελλα

Ηταν Φεβρουάριος του 2010 όταν είδε το φως της δημοσιότητας η απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης να επιβάλει πρόστιμο ύψους 70.000 στον τηλεοπτικό σταθμό Star για τη μετάδοση του δελτίου καιρού με την Πετρούλα Κωστίδου. Ο λόγος, όπως είχε αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το ΕΣΡ, ήταν «η υποβάθμιση ποιότητας προγράμματος και η προσβολή της αξίας του ανθρώπου». Εκπρόσωπος του καναλιού είχε δηλώσει στην «Espresso» ότι επρόκειτο να γίνουν προσφυγές με ένδικα μέσα για την ακύρωση αυτής της «καμπάνας». Πράγματι, το Star έκανε σχετική αίτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο όμως επικύρωσε πριν από μερικές ημέρες την προ ετών απόφαση του ΕΣΡ (200/2009). Οπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε αυτήν: «Η Πετρούλα είναι πάντοτε ιδιαίτερα ελαφριά ενδεδυμένη, υιοθετεί μια ορισμένη στάση σώματος με προτεταμένο το στήθος προς τα εμπρός και τη λεκάνη προς τα πίσω και ομιλεί με ιδιαίτερα χρωματισμένη φωνή και νάζι. Το δελτίο ολοκληρώνεται με έναν χαρακτηριστικό ναζιάρικο χαιρετισμό: “Είμαι η Πετρούλα και μόλις τελείωσα”». Σημειώνεται επίσης ότι «ο λόγος της ήταν διανθισμένος με πολλά υποκοριστικά και απείχε το συγκεκριμένο δελτίο καιρού κατά πολύ από μια επιστημονική παρουσίασή του, αν και παρουσιάζονταν μετεωρολογικοί χάρτες πίσω από αυτά που παρουσίαζε, με ενδείξεις θερμοκρασιών και άλλων μετεωρολογικών στοιχείων».

13.09 

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...