Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ανεξέλεγκτες καταστάσεις στη Μυτιλήνη με 20.000 μετανάστες

Πεδίο συγκρούσεων το νησί, μεταξύ Αστυνομίας και αλλοδαπών. Επίθεση με βόμβες μολότοφ εναντίον οικογενειών Σύρων

Δίχως τέλος είναι ο εφιάλτης για τη Λέσβο που έχει μετατραπεί σε απέραντο καταυλισμό, αλλά και σε πεδίο βίαιων συγκρούσεων.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ξέσπασαν άγριες συμπλοκές μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και παράτυπων μεταναστών, τόσο στο λιμάνι της Μυτιλήνης όσο και σε άλλες περιοχές, ενώ οικογένειες Σύρων, που έχουν κατασκηνώσει σε πάρκα της πόλης, δέχτηκαν επίθεση με βόμβες μολότοφ. Η κατάσταση παραμένει έκρυθμη καθώς, σύμφωνα με τον δήμαρχο Σπύρο Γαληνό, r4wr3q4r34 2 0ο αριθμός μεταναστών και προσφύγων που συνωστίζονται στο νησί αγγίζει τους 20.000. Το αποτέλεσμα είναι οι σκηνές να έχουν κατακλύσει τους δημόσιους χώρους και να ξεσπούν συνεχώς συγκρούσεις, τόσο μεταξύ των μεταναστών όσο και με τις δυνάμεις ασφαλείας, που ενισχύθηκαν χθες με δύο νέες διμοιρίες ΜΑΤ.

Κατάληψη από Αφγανούς

Επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί του Σαββάτου, με πρωταγωνιστές κυρίως Αφγανούς, οι οποίοι «πολιόρκησαν» το λιμάνι της Μυτιλήνης, που είχε εκκενωθεί την Παρασκευή. Τελικά το λιμάνι «άνοιξε» για τους μετανάστες αργά το μεσημέρι, αλλά η ένταση δεν εκτονώθηκε. Το βράδυ περίπου 500 Αφγανοί κατέλαβαν τον καταπέλτη του πλοίου «Tera Jet» απαιτώντας να ταξιδέψουν για Πειραιά και χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας για να απομακρυνθούν. Ανάλογο σκηνικό επαναλήφθηκε το πρωί της Κυριακής, με δυνάμεις των ΜΑΤ να απομακρύνουν εκατοντάδες Αφγανούς που επιχειρούσαν να εισβάλουν χωρίς ταυτοποίηση στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ανεμίζοντας σημαία της r4wr3q4r34 3πατρίδας τους! Το σκηνικό των συγκρούσεων μεταφέρθηκε στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, όπου μεγάλες ομάδες νεαρών Σύρων ξεκίνησαν επεισόδια, απαιτώντας να προηγηθεί η δική τους καταγραφή. Από τις συγκρούσεις τραυματίστηκαν δυο άνδρες του Λιμενικού και τρεις αλλοδαποί.

Τα ξημερώματα της Κυριακής, στον δημοτικό κήπο, δύο οικογένειες προσφύγων δέχτηκαν επίθεση με μολότοφ, που είχε ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό ενός Σύρου, ενώ μια δεύτερη μολότοφ έπεσε στο πάρκο Χατζηδήμου.

Η Αστυνομία συνέλαβε ως δράστες δύο 17χρονους που σήμερα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση, ο δήμαρχος Σπύρος Γαληνός προειδοποίησε με αποχή από τις εκλογές, αν δεν δοθεί άμεση λύση.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας επισκέφτηκε το νησί και ανακοίνωσε δέσμη μέτρων για την αποσυμφόρησή του. Μεταξύ άλλων, θα αυξηθούν τα δρομολόγια των πλοίων, θα τριπλασιαστεί ο ρυθμός καταγραφής αλλοδαπών από επιπλέον εξήντα αστυνομικούς και δέκα νέα μηχανήματα καταγραφής και θα ενταθεί η συνεργασία με τον Στρατό σε θέματα φιλοξενίας και σίτισης.

Στο μεταξύ, τον γύρο του κόσμου κάνει το σπαρακτικό βίντεο που κατέγραψε το CBS στην Κω και δείχνει έναν πρόσφυγα να ανταμώνει ξανά με τον γιο και την κόρη του, τους οποίους είχε χάσει στη διάρκεια του ταξιδιού. Με δάκρυα στα μάτια, ο πατέρας αγκαλιάζει τα παιδιά του λέγοντας «αγάπες μου, φτάσαμε στην Ευρώπη».

Συμβολή τού Στ. Χατζηιωάννου στη σίτιση των προσφύγων

Στη σίτιση των προσφύγων στη Σάμο θα συμβάλει ο ιδρυτής του ομίλου easyGroup Στέλιος Χατζηιωάννου. Οπως ανακοίνωσε, ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα του δημάρχου Μιχάλη Αγγελόπουλου, τους επόμενους έξι μήνες θα χρηματοδοτήσει τη διανομή 130.000 κρουασάν σε όσους ανθρώπους έχουν ανάγκη και ιδιαίτερα στα παιδιά των προσφύγων. Η διανομή των σνακ είναι μέρος της δράσης «Φαγητό από καρδιάς», που χρηματοδοτείται από το ίδρυμα Stelios Philanthropic Foundation και θα υλοποιηθεί με τη βοήθεια του Δήμου Σάμου και εθελοντών. «Αναγνωρίζοντας την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που βιώνει η χώρα και τις δραματικές συνθήκες των ανθρώπων που έθεσαν σε κίνδυνο τις ζωές τους προσπαθώντας να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον, το πρόγραμμα “Φαγητό από καρδιάς” ταξιδεύει στη Σάμο θέλοντας να συνεισφέρει στην κάλυψη μιας βασικής ανάγκης, στο να έχουν όλοι οι συνάνθρωποί μας αδιακρίτως έστω ένα μικρό γεύμα. Εύχομαι πραγματικά να έρθει σύντομα η μέρα που δεν θα μας χρειάζονται» δήλωσε ο κ. Χατζηιωάννου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...