Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

«Επέστρεψε» τη στιγμή που έπρεπε

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ «ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ» ΟΤΑΝ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΘΕΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ

Μία κροατική παροιμία αναφέρει πως «bog govori: pomozi si sam, pomoci cu ti». Κοινώς, «όταν έρθουν τα δύσκολα, όλοι, μα πάνω απ’ όλα ο καθένας μόνος του, πρέπει να κάνουν το καλύτερο δυνατό για να βελτιωθεί η κατάσταση».

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΓΙΩΡΓΟ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟ

Το βράδυ της Κυριακής, όταν τα δεδομένα στο ματς της Ελλάδας με την Κροατία δυσκόλεψαν και ο χρόνος «στένευε», αυτός ο «καθένας μόνος του» ήταν κυρίως ο Βασίλης Σπανούλης. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού πήρε την κατάσταση στα χέρια του και οδήγησε την Εθνική στη νίκη που τη φέρνει πιο κοντά στην πρωτιά του 3ου Oμίλου του Ευρωμπάσκετ, στο Ζάγκρεμπ. Ο «V-Span» αποθεώθηκε από συμπαίκτες και αντιπάλους μετά την αναμέτρηση, με τον καλό του φίλο και κουμπάρο Νίκο Ζήση να αναφέρει πως «όλοι ξέρουν πως ο Σπανούλης είναι ο ηγέτης μας. Είναι ευλογία να τον έχουμε. Κάποιοι ξεχνούν πως στα πέντε χρόνια που δεν είχαμε επιτυχία δεν τον είχαμε για δύο καλοκαίρια, και στη μία διοργάνωση έπαιζε τραυματίας. Κάποιοι το ξεχνούν αυτό. Εχουμε εμπιστοσύνη σε αυτόν ότι θα βάλει το μεγάλο σουτ».

Τα κολακευτικά σχόλια για τον 33χρονο γκαρντ δεν σταμάτησαν, αφού ο Γιάννης Μπουρούσης πρόσθεσε ότι «ο Βασίλης ξέρει να “καθαρίζει” τέτοια παιχνίδια και πήρε τα σουτ που έπρεπε να πάρει. Είναι ο ηγέτης, έχει επιστρέψει, και θα μας βοηθήσει πολύ». Ο Κώστας Καϊμακόγλου, από την πλευρά του, σημείωσε πως «ο Σπανούλης είναι ο ηγέτης και ο Ζήσης ο αρχηγός μας. Δύο ονόματα αξίζουν τον σεβασμό όλου του ευρωπαϊκού μπάσκετ». q34t34ttΟ ίδιος ο Σπανούλης απέφυγε τα μεγάλα λόγια, τονίζοντας μετά τη νίκη επί των Κροατών πως «διαφωνώ πως παίξαμε κάτι σπουδαίο. Δείξαμε καρδιά, και είναι σημαντικό ότι δείχνουμε χαρακτήρα, είμαστε ενωμένοι και παίζουμε σαν μια γροθιά!».

Η «επίσημη αγαπημένη» πέτυχε το 2/2 στο Ζάγκρεμπ και, μετά το χθεσινό ρεπό, αντιμετωπίζει σήμερα (19.00, ANT1 και OTE Sport 4) τη δίχως νίκη Γεωργία, για την 3η αγωνιστική, με στόχο τη διατήρηση του αήττητου στη διοργάνωση. Στο ρόστερ των Γεωργιανών υπάρχει και ο άλλοτε σέντερ των Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού Γκεόργκι Σερμαντίνι, που μίλησε επίσης για τον Σπανούλη. Δηλώνοντας στην ιστοσελίδα Sport24.gr πως «ξέρουμε ότι στην Ελλάδα όλα ξεκινούν από τον Βασίλη και τελειώνουν με τους ψηλούς της». Ο «Σέρμα», που πρόσφατα αναζητούσε από φίλους και γνωστούς το κινητό του Σπανούλη για να του ευχηθεί για τη γέννηση της κόρης του, συμπλήρωσε πως «αισθάνομαι τη χώρα σας σαν τη δεύτερη πατρίδα μου!», είχε να πει μόνο καλά λόγια για ολόκληρη την ομάδα του κόουτς Φώτη Κατσικάρη. Προσθέτοντας πως «παίζει καταπληκτικά. Διαθέτει 12 παίκτες κορυφαίου επιπέδου, που σίγουρα θα παλέψουν για να είναι στον τελικό και να κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο».

Μία άλλη παροιμία, στη Γεωργία αυτή τη φορά, επισημαίνει ότι «το ψάρι λέει πάντα πως “έχω πολλά να πω, όμως το στόμα μου είναι γεμάτο νερό”…». Οπως και ο Σερμαντίνι, πάντως, έτσι και ο συμπαίκτης του, Ζάζα Πατσούλια, όχι μόνο είχε πολλά να πει για έναν άλλο Ελληνα παίκτη, αλλά τον… «πλημμύρισε» με εγκώμια. Ο Πατσούλια, που άφησε προ εβδομάδων το Μιλγουόκι και υπέγραψε στο Ντάλας, υπήρξε συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μπακς και αποθέωσε τον 21χρονο φόργουορντ. Λέγοντας και εκείνος στο Sport24.gr ότι «είναι εξαιρετικό παιδί, ανερχόμενο αστέρι, που προοδεύει κάθε μέρα και θα έχει λαμπρό μέλλον! Ημασταν στην ίδια ομάδα για δύο χρόνια, και είναι καλό να βλέπεις την πρόοδό του. Μπορεί να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο στο ΝΒΑ, και οι Μπακς είναι τυχεροί που τον έχουν στο ρόστερ τους».

Στο μεταξύ, ο Νικ Καλάθης υποβλήθηκε σε αντιντόπινγκ κοντρόλ από τη WADA, η οποία έλαβε δείγμα από τον διεθνή γκαρντ, όπως είχε κάνει και πριν από την έναρξη του Ευρωμπάσκετ με τους Κώστα Σλούκα και Κώστα Κουφό.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...