Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ανδρουλάκης και Δούκας ήπιαν τον «καφέ της ειρήνης» στο δημαρχείο της...

«Ανακωχή» για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη και...

«Secret song»: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα κι επιστρέφει με νέα επεισόδια!

Το μεγαλύτερο τηλεοπτικό event της ελληνικής τηλεόρασης, που καθήλωσε και συγκίνησε πάνω...

Βαρύς ο πέλεκυς για τον 21χρονο που το 2021 βίασε τη 18χρονη...

Σε φυλάκιση πέντε ετών καταδικάστηκε προχθές κατά πλειοψηφία από...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Η αγωνία της Καλομοίρας για το ένα από τα μωρά της

Με απίστευτη δύναμη ψυχής η δημοφιλής τραγουδίστρια αντιμετωπίζει τη σπάνια ασθένεια που διέγνωσαν οι γιατροί στο ένα από τα δύο αγγελούδια της

Αντιμέτωποι με μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ζωής τους βρίσκονται η Καλομοίρα και ο σύζυγός της Γιώργος Μπούσαλης. Ο ένας από τους δίδυμους γιους τους, ο δύο ετών Δημήτρης διαγνώστηκε με μυασθένεια Gravis, στο νοσοκομείο παίδων Fairfax στη Βιρτζίνια, φέρνοντας πλέον νέα δεδομένα στην οικογένεια.

Η ίδια η τραγουδίστρια αποκάλυψε μέσω του προσωπικού της blog την περιπέτεια με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπος ο κατά 12 ώρες μεγαλύτερος γιος της, ενώ προέτρεψε τους αναγνώστες του να συμβάλουν στον αγώνα που δίνουν μικρά αγγελούδια με σοβαρές ασθένειες ή ζώντας κάτω από συνθήκες ανέχειας.

«Ο μικρός Δημήτρης μας ήταν στο νοσοκομείο για δύο εβδομάδες κι επιτέλους επέστρεψε στο σπίτι πριν από δεκαπέντε μέρες. Είμαστε τόσο χαρούμενοι και ανακουφισμένοι που πηγαίνει καλύτερα. Μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα και πεσμένα βλέφαρα, οι γιατροί συμπέραναν πως είχε μυασθένεια Gravis. Είναι μια σπάνια νευρολογική ασθένεια, και ακόμη σπανιότερη σε παιδιά δύο ετών, αλλά είμαστε ευγνώμονες που τα πηγαίνει πολύ καλύτερα και αισθανόμαστε έτοιμοι γι’ αυτό το νέο ταξίδι στη ζωή μας. rq3w4twe45 3Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους γιατρούς στο Fairfax Children’s Hospital στη Βιρτζίνια και φυσικά το Εθνικό Νοσοκομείο Παίδων στην Ουάσιγκτον για την άψογη φροντίδα που παρείχαν στον γιο μας. Είναι όλοι ήρωες σε αυτά τα νοσοκομεία και αξίζουν τον σεβασμό μας».

Προσευχές

Ολο αυτό το διάστημα η γλυκιά Καλομοίρα και ο άνδρας της είχαν στο πλευρό τους τις οικογένειές τους (τους βοηθούσαν κρατώντας τον άλλο γιο τους, τον Νίκο), ενώ -όπως σημειώνει στο κείμενό της- αποκαλυπτική ήταν η συνάντησή της με τους γονείς παιδιών που υπέφεραν από άλλες, ακόμη πιο σοβαρές ασθένειες. Ωστόσο δεν μπόρεσε να μην καταθέσει τα συναισθήματά της βλέποντας τον Δημητράκη τους στο κρεβάτι του πόνου. «Πάντα προσευχόμουν για τα παιδιά, ώστε να γίνουν καλύτερα και επισκεπτόμουν νοσοκομεία για να περάσω λίγο χρόνο μαζί τους. Αλλά αυτή τη φορά ήταν διαφορετικά. Ο γιος μου ήταν στην “άλλη πλευρά” και ο έντονος πόνος που νιώθαμε ο Γιώργος και εγώ ήταν απλά απερίγραπτος. Εύχομαι κανένας γονιός να μη χρειαστεί να περάσει κάτι τέτοιο, ποτέ! rq3w4twe45 2Συνειδητοποίησα ακόμη περισσότερο πόσο ευγνώμονες πρέπει να είμαστε για την υγεία μας. Εύχομαι και προσεύχομαι να βρεθούν θεραπείες για όλες τις ασθένειες που υπάρχουν. Οσο περισσότερες έρευνες μπορέσουμε να κάνουμε για τις παθήσεις τόσο καλύτερα “εξοπλισμένοι” θα είμαστε, Θεού επιτρέποντος, όταν κάποιος νοσήσει από κάποια από αυτές» έγραψε η Καλομοίρα.

Τι είναι η μυασθένεια Gravis

Η μυασθένεια Gravis (MG) είναι μια νόσος που εκδηλώνεται κυρίως σε ενηλίκους και σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις σε παιδιά. Είναι η ίδια ασθένεια από την οποία έπασχε ο Αριστοτέλης Ωνάσης, με κύριο χαρακτηριστικό την πτώση των βλεφάρων.

Πρόκειται για αυτοάνοσο νόσημα, δηλαδή και σε αυτή την περίπτωση ο οργανισμός κατασκευάζει αντισώματα έναντι των ίδιων των συστατικών του.

Σύμφωνα με τον νευρολόγο Νίκο Δεληγιώργη, εμφανίζεται πολύ σπάνια στα παιδιά, γι’ αυτό και οι ειδικοί δεν έχουν πολλά στοιχεία όσον αφορά την εξέλιξη της νόσου.

Αντισώματα

Στη μυασθένεια Gravis τα αυτο-αντισώματα καταστρέφουν μεγάλο μέρος των υποδοχέων ακετυλοχολίνης, δηλαδή των νευροδιαβιβαστών που είναι υπεύθυνοι για την κίνηση και κλινικά αυτό εκφράζεται με μυϊκή αδυναμία.

Ολοι οι μύες προσβάλλονται, αλλά χαρακτηριστική είναι η προσβολή των μυών του προσώπου (πτώση των βλεφάρων), των οφθαλμικών μυών (διπλωπία), των μυών της ομιλίας (δυσαρθρία) και των μυών της κατάποσης (δυσκαταποσία).

Η μυασθένεια Gravis γίνεται απειλητική για τη ζωή του ασθενούς, όταν προσβάλλει την αναπνοή. Σήμερα η MG μπορεί να ελεγχθεί, καθώς υπάρχουν διάφορες θεραπείες (φαρμακευτική αγωγή, αφαίρεση θυρεοειδούς αδένα) που είναι διαθέσιμες προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μυϊκή αδυναμία, γι’ αυτό και οι περισσότεροι ασθενείς είναι σε θέση να ζήσουν μια σχεδόν φυσιολογική ζωή.

13.09 

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...