Το μενού των αστέρων

Τι τρώνε οι σταρ του Χόλιγουντ όταν επισκέπτονται το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

Τις γαστρονομικές προτιμήσεις των αστέρων του Χόλιγουντ όταν επισκέπτονται το Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Βενετία αποκάλυψε ο σεφ του εστιατορίου της «Μπιενάλε». Η… πιατέλα των celebrities έχει απ’ όλα: από πολύπλοκα γκουρμέ γεύματα και παραδοσιακές ιταλικές συνταγές έως απλά σάντουιτς ή μπισκότα.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ, για παράδειγμα, όταν πηγαίνει για φαγητό στο εστιατόριο που βρίσκεται στην ταράτσα του κτιρίου του φεστιβάλ, γνωστό ως Terrazza Biennale, συνήθως παραγγέλνει ψάρι καλκάνι με σάλτσα από γαρίδες σκάμπι και σπαράγγια. «Λατρεύει επίσης το τιραμισού» αποκαλύπτει ο σεφ του εστιατορίου Τόνι Βετορέλο. Κάθε φορά που πηγαίνει στο φεστιβάλ μένει στο ξενοδοχείο «Belmond Hotel Cipriani». Το λατρεύει τόσο πολύ, που πέρυσι το επέλεξε για τον γάμο του με την Αμάλ Αλαμουντίν. Το αγαπημένο του πιάτο είναι κάτι πιο ελαφρύ, όπως το φιλέτο καρπάτσιο με σάλτσα τσιπριάνι.

Γαρίδες, ζυμαρικά, θαλασσινά

Ο Αλ Πατσίνο προτιμά τα αλμυρά καναπεδάκια. Τις περισσότερες φορές μάλιστα τα παραγγέλνει με γαρίδες. Η Γκουίνεθ Πάλτροου, από την άλλη, στρέφεται στην κλασική ιταλική κουζίνα. Διαλέγει την πιο απλή, αλλά ταυτόχρονα και πιο διάσημη συνταγή: μακαρόνια με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας και βασιλικό. Ζυμαρικά επιλέγει και η Μίλα Γιόβοβιτς, αλλά τα θέλει με θαλασσινά και λαχανικά. Προσέχει πάντα όμως τη σιλουέτα της, γι’ αυτό συνήθως τρώει μικρές ποσότητες. Παρ’ όλα αυτά δεν λέει ποτέ «όχι» σε ένα μους σοκολάτας για να κλείσει το γεύμα. Εναλλακτικά ζητεί να της φέρουν τα χαρακτηριστικά βενετσιάνικα μπισκότα.

Η μεγάλη ποικιλία τους έχει γοητεύσει και τη Ναόμι Γουότς, η οποία -σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης- μπορεί να περάσει ολόκληρη τη βραδιά τρώγοντας μόνο μπισκότα. Ο σκηνοθέτης του «Εξορκιστή» Ουίλιαμ Φρίντκιν συνήθως δεν διάλεγε κάποιο γκουρμέ πιάτο, αλλά ζητούσε να του ετοιμάσουν ένα απλό σάντουιτς με ιταλικά τυριά και τοπικό προσούτο. Τέλος, η ηθοποιός και μοντέλο Λετίσια Κάστα, που έκαψε καρδιές στο «Αστερίξ και Οβελίξ εναντίον Καίσαρα», λατρεύει -όπως και ο Τζορτζ Κλούνεϊ- το ψάρι καλκάνι. Ζητεί όμως να της το ετοιμάζουν κάθε φορά με διαφορετικό τρόπο, ώστε να δοκιμάζει καινούργιες συνταγές.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ