Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Γκουρμέ πιάτα με… μυρμήγκια!

Εντομα του Αμαζονίου είναι τα απαραίτητα συστατικά στις κουζίνες των κορυφαίων Βραζιλιάνων σεφ

Η εμφάνιση ενός εντόμου στην κουζίνα του σπιτιού είναι αρκετή για να σημάνει γενικό συναγερμό εξόντωσης και καθαριότητας. Oχι όμως και στις κουζίνες των κορυφαίων Βραζιλιάνων σεφ.

Σε αυτές τα έντομα και άλλα συστατικά από τον Αμαζόνιο είναι άκρως καλοδεχούμενα, αφού σε συνδυασμό με πρωτοποριακές τεχνικές συγκαταλέγονται στα ιδιαίτερα μενού τους, στο πλαίσιο αναβίωσης της εγχώριας γαστρονομικής κουλτούρας.

Ο Aλεξ Ατάλα, σεφ και ιδιοκτήτης του DOM στο Σάο Πάολο, που θεωρείται το ένατο καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο, ήταν ο πρώτος που παραβίασε τους άγραφους κανόνες της υψηλής γαστρονομίας, όταν σερβίρισε μυρμήγκι του Αμαζονίου πάνω σε κύβο ανανά ως επιδόρπιο. Παθιασμένος μελετητής της κουζίνας του Αμαζονίου, ο Ατάλα ανακάλυψε τα βρώσιμα αυτά μυρμήγκια όταν ταξίδεψε στο Σάο Γκαμπριέλ ντας Καχοέιρας, μια απομακρυσμένη περιοχή του Αμαζονίου, όπου οι ειδικοί λένε ότι οι ιθαγενείς κατανάλωναν ανέκαθεν έντομα. «Μια μεγάλη κυρία με πλησίασε και μου πρόσφερε ένα μπολ μυρμήγκια. Βρήκα τη γεύση τους εξαιρετική, παρόμοια με του τζίντζερ» λέει ο βραβευμένος με δύο αστέρια Μισελέν σεφ.

Για νέες ιδέες

Για όσους πάντως διστάζουν να φάνε μυρμήγκια ξεροσφύρι, στο Σάο Πάολο υπάρχει και το burger bar Meats, που δημιουργήθηκε από τον 26χρονο Βραζιλιάνο σεφ Πάουλο Γιόλερ και προσφέρει άπαχο μοσχαρίσιο burger με βινεγκρέτ μυρμηγκιών. «Εδώ στη Βραζιλία οι περισσότεροι σεφ αντιγράφουν αυτά που γίνονται στην Ιταλία, στην Ισπανία ή τη Γαλλία, όμως εγώ πιστεύω στην αυθεντική βραζιλιάνικη γαστρονομία. Γι’ αυτό συνδυάζω συστατικά από την τροφή των αυτόχθονων κατοίκων με συνταγές fast food» εξηγεί ο Γιόλερ, ο οποίος ταξιδεύει επίσης στον Αμαζόνιο προς αναζήτηση νέων ιδεών.

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...