Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Τρόμος στις βίλες της Πεντέλης

Γκρεμίζουν τις πόρτες και κόβουν καλώδια • Κακοποιοί-κομάντος (με βαριοπούλες), ιατρικές μπλούζες και μάσκες μελισσοκόμου • Ανάστατοι οι κάτοικοι φτιάχνουν «πολιτοφυλακή» με τη συνεργασία του δήμου

Στο έλεος μιας αδίστακτης σπείρας διαρρηκτών, η οποία αδειάζει σπίτια εν ριπή οφθαλμού, ακόμα και μέρα μεσημέρι, βρίσκονται οι κάτοικοι της περιοχής Δουκίσσης Πλακεντίας στην Παλιά Πεντέλη. Μέσα σε έναν μήνα, περίπου από τα μέσα Αυγούστου, και μόνο σε δύο δρόμους (τις οδούς Αφροδίτης και Γορτυνίας), οι διαρρήκτες-καμικάζι έχουν εισβάλει σε 12 από τις 49 κατοικίες!

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΤΖΙΝΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ
Φωτό: Βαγγέλης Μασιάς

Η περιοχή δεν αστυνομεύεται επαρκώς, σύμφωνα με τους (τρομοκρατημένους πλέον) κατοίκους, με αποτέλεσμα οι κακοποιοί να δρουν ανενόχλητοι. Καραδοκούν έξω από πολυτελείς μονοκατοικίες και 4rweq4twr 1 0διαμερίσματα και μπουκάρουν μόλις δουν τους ενοίκους να φεύγουν. Είναι μάλιστα τόσο θρασείς που σε κάποιες περιπτώσεις, αν και ηχούσε μανιασμένα ο συναγερμός, εκείνοι συνέχισαν έως ότου απέσπασαν και το τελευταίο «λάφυρό» τους και ύστερα εξαφανίστηκαν.

Οπως αποκαλύπτει η «Espresso», κάτοικοι των οδών Αφροδίτης και Γορτυνίας αναλαμβάνουν πλέον ρόλο «πολιτοφυλακής», περιπολώντας οι ίδιοι την περιοχή τους και καταγράφοντας ύποπτες κινήσεις.

Θεωρούν ότι έχουν απέναντί τους πολυπληθή σπείρα με επαγγελματίες διαρρήκτες, που καθένας έχει ξεχωριστό ρόλο: άλλοι εντοπίζουν τα σπίτια-στόχους, άλλοι αναλαμβάνουν να τα παρακολουθούν, άλλοι φυλάνε «τσίλιες», άλλοι προχωρούν στη διάρρηξη και άλλοι οργανώνουν τη διαφυγή λειτουργώντας ως «προπομποί».

Τις εκτιμήσεις τους ενισχύει πάντως το οπτικό υλικό από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, που έχει καταγράψει τις κινήσεις δύο ανδρών την ώρα που επιχειρούσαν να μπουν σε μια κατοικία.

Ενώ έκοψαν τα καλώδια του ΟΤΕ στο σπίτι που είχαν βάλει στο μάτι, δεν προνόησαν για τις κάμερες του γείτονα, που τους έπιασαν στα πράσα! Το εν λόγω δίδυμο των (γεροδεμένων) διαρρηκτών-καμικάζι, που 4rweq4twr 3φαίνεται πως ολοκληρώνουν την «επιδρομή» τους σε λιγότερο από 15 λεπτά (!), εμφανίζεται με λευκές… ιατρικές μπλούζες αλλά και μάσκες μελισσοκόμων! Οι 150 κάτοικοι της Δουκίσσης Πλακεντίας έχουν χάσει τον ύπνο τους από τα συνεχή κρούσματα.

Επιστολή

Μεταξύ άλλων συνέταξαν επιστολή διαμαρτυρίας στον δήμαρχο της Πεντέλης για να του γνωστοποιήσουν την κατάσταση και την κοινοποίησαν και στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Αντώνη Μακρυδημήτρη.

Στην επιστολή αυτή, μεταξύ άλλων, ζητούν να ληφθεί άμεσα πρωτοβουλία από το αρμόδιο υπουργείο για την εξάρθρωση της σπείρας.

Αμεση ήταν η αντίδραση του δημάρχου Δημήτρη Στεργίου Καψάλη, ο οποίος συναντήθηκε και συζήτησε με τους κατοίκους και έτσι αποφασίστηκε να ξεκινήσει τη δράση της η «πολιτοφυλακή», με περιπολίες που 4rweq4twr 4γίνονται με τα οχήματα της πυρασφάλειας μαζί με τους ίδιους τους κατοίκους χωρισμένους σε βάρδιες, έως ότου μπορέσει ο δήμος να προχωρήσει σε σύμβαση με ιδιωτική εταιρία security.

«Ηδη έχω αποστείλει έγγραφο προς όλες τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες και στο υπουργείο, τους γνωστοποίησα ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και ζητώ την περαιτέρω ανάπτυξη της αστυνόμευσης στην περιοχή για τη σύλληψη των δραστών και την αποκατάσταση της χαμένης ηρεμίας των δημοτών μας» λέει o δήμαρχος Πεντέλης.

Φορούν ιατρικές μπλούζες και μάσκες μελισσοκόμων

Η Αστυνομία έχει στη διάθεσή της τις περιγραφές δύο υπόπτων. Ο ένας είναι ψηλός και μυώδης, ενώ ο δεύτερος είναι αρκετά πιο λεπτός, ωστόσο εξίσου γεροδεμένος. Σύμφωνα με όσα κατέγραψε η κάμερα του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης κατοικίας της περιοχής, οι δύο κακοποιοί φορούσαν… ιατρικές μπλούζες και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με μάσκες, τις οποίες οι κάτοικοι περιγράφουν ως όμοιες με εκείνες που φορούν οι μελισσοκόμοι!

Με βαριοπούλες

Οι διαρρήκτες αρχικά κόβουν τα καλώδια του ΟΤΕ, ώστε ακόμα και αν χτυπήσει ο συναγερμός να μην μπορούν να ειδοποιηθούν η Αστυνομία και ο ιδιοκτήτης του, και στη συνέχεια πηδούν τα κάγκελα ή τη μάντρα για να περάσουν στην αυλή. Μέσα σε 15 λεπτά μπαίνουν στα σπίτια, συνήθως γκρεμίζοντας με βαριοπούλα τις κεντρικές εισόδους για να μη χάνουν χρόνο! Δεν ενδιαφέρονται για αντικείμενα αξίας παρά μόνο για χρήματα και κοσμήματα, γι’ αυτό οι κάτοικοι θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι έχουν μαζί τους ανιχνευτές μετάλλων! Την περασμένη Τετάρτη «χτύπησαν» μία ακόμα φορά στην οδό Αφροδίτης. Στο σημείο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», περιπολούσε η Ομάδα ΔΙΑΣ πέντε λεπτά πριν από την εισβολή! Οταν κλήθηκε να συνδράμει σε κάποιο περιστατικό στο Πάτημα Χαλανδρίου και απομακρύνθηκε από το σημείο, το πεδίο έμεινε ελεύθερο για τους διαρρήκτες, μια και η ένοικος του σπιτιού είχε αναχωρήσει νωρίτερα.

Η λίστα με τις οδηγίες

Οι κάτοικοι έχουν μοιράσει μεταξύ τους λίστα με οδηγίες σχετικά με το τι ακριβώς πρέπει να προσέχουν και γιατί να ειδοποιούν το τοπικό τμήμα ή την Αμεση Δράση, αν το κρίνουν απαραίτητο. Συγκεκριμένα αν δουν:

■ «περίεργη» φυσιογνωμία που περπατά ή κάνει τζόκινγκ,
■ αγνώστους με φορτηγάκια που αγοράζουν παλιά αντικείμενα,
■ αυτοκίνητα χωρίς (ή με άγνωστες) πινακίδες,
■ ταξί χωρίς πελάτες ή με πελάτη που κάνει συνεχώς βόλτες στην περιοχή,
■ αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού με έντονο ήχο μηχανής (που δεν είναι της γειτονιάς),
■ αυτοκίνητα με φιμέ τζάμια.

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...