Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Υπερθέαμα στα σύννεφα

Η τέταρτη διοργάνωση Athens Flying Week χάρισε μοναδικές στιγμές σε χιλιάδες θεατές που βρέθηκαν στο Τατόι

Τα ιπτάμενα «αστέρια» της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού, μαζί με τις ομάδες της πολωνικής και της βελγικής αεροπορίας καθώς και παγκοσμίου φήμης πιλότους με… μάστερ στους εντυπωσιακούς ελιγμούς και τα «ακροβατικά» έδωσαν ραντεβού στον αθηναϊκό ουρανό, κόβοντας την ανάσα δεκάδων χιλιάδων θεατών!

Το στρατιωτικό αεροδρόμιο Τατοΐου άνοιξε τις πύλες του σε μικρούς και μεγάλους για δύο 24ωρα το Σάββατο και χθες, στην κορύφωση της φετινής -τέταρτης- διοργάνωσης ‎Athens Flying Week! Το μοναδικό υπερθέαμα 42r324q43trf 1 0αεροπορικών επιδείξεων (με ελικόπτερα, αεροπλάνα και drones) περιλάμβανε μεταξύ άλλων ριψοκίνδυνες φιγούρες με φόντο τα σύννεφα αλλά και πιο ήσυχες, πολύχρωμες «παρελάσεις» αεροσκαφών σε απόλυτο συγχρονισμό!

Το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου απέσπασαν οι ομάδες Ζευς (με F16 Blk 52) και Δαίδαλος (μεταξύ άλλων, με M 2000-5, F4 Phantom, PZL και Τ41) της Πολεμικής μας Αεροπορίας καθώς και τα ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού (Sea Hawk και Agusta Bell) και τα επιθετικά Apache της Αεροπορίας Στρατού. Τη σκυτάλη από τους Πολωνούς και τους Βέλγους πιλότους πήραν και παγκόσμιοι πρωταθλητές, όπως ο αγαπημένος του ελληνικού κοινού Luca Bertossio και οι Jurgis Kairys – Vostok, Mikael Bregeot (Breitling), Johan Gustafsson, Pemperton Aerosports κ.ά. Επίσης, οι θεατές απόλαυσαν τα… σμήνη των ομάδων Blue Circe, Wefly! Team, Orlik και Hawks of Romania, αεροσκαφών της Athenian Aviators Collection και ελικοπτέρων των Ververelis και Superior Air. Mάλιστα πρώτη φορά φιλοξενήθηκε ο μοναδικός εξομοιωτής πτήσεων μαχητικών αεροσκαφών Lockheed Martin Simulator F-16V!

Η αεροπορική εβδομάδα της Αθήνας -ετήσιος θεσμός πλέον, τον οποίο έχουν παρακολουθήσει πάνω από 200.000 θεατές από το 2012- συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου υπό την αιγίδα φορέων όπως ο ΕΟΤ, ο Δήμος Αθηναίων, το Υπουργείο Υποδομών, το AOPA Hellas, το ACVB και το Hapco.

42r324q43trf 6Ο «άρχοντας της Φλώρινας»

Τα βλέμματα όλων συγκέντρωσε στη διοργάνωση Athens Flying Week – Airshow 2015 o… άρχοντας της Φλώρινας! Το αεροσκάφος «Archon SF 1’» (Aρχων 1) είναι το αεροπλάνο που κατασκεύασε μόνος του ο απόστρατος αστυνομικός Γιώργος Ηλιόπουλος. Πρόκειται για ένα ελαφρύ μονοθέσιο αεροσκάφος από αεροπορικό αλουμίνιο, το οποίο διαθέτει και κινητήρα. Εχει μήκος οκτώ μέτρων, ύψος 2,20 μέτρα και ζυγίζει μόλις 200 κιλά! Εντυπωσιασμένος από τη δημιουργία του Γιώργου Ηλιόπουλου δήλωσε μάλιστα ο Ιταλός πρωταθλητής στα ακροβατικά ανεμόπτερα Luca Bertossio. «Είναι τρελό, τρομερό αυτό που έχετε κάνει! Να έχετε υπόψη σας ότι θα με έχετε… πελάτη» είπε στον απόστρατο αστυνομικό ο παγκόσμιος πρωταθλητής. Στην όψη του το «Αρχων 1» θυμίζει μαχητικό, ωστόσο πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι ο ενδιαφερόμενος μπορεί να το φτιάξει μόνος του, αφού ο κατασκευαστής το πουλάει κομμάτι κομμάτι και ο πελάτης το συναρμολογεί!

Δείτε τις φωτογραφίες: 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...