Βούλιαξε το σχέδιο Σαμαρά για παροχή δωρεάν Wi-Fi

Στα χαρτιά και στη σκέψη του Αντώνη Σαμαρά έμεινε τελικά το «μεγαλεπήβολο» σχέδιο για παροχή δωρεάν Wi-Fi σε δημόσιους χώρους συνάθροισης του κοινού, το οποίο ο πρώην πρωθυπουργός είχε εξαγγείλει από το 2013.

Στα χαρτιά και στη σκέψη του Αντώνη Σαμαρά έμεινε τελικά το «μεγαλεπήβολο» σχέδιο για παροχή δωρεάν Wi-Fi σε δημόσιους χώρους συνάθροισης του κοινού, το οποίο ο πρώην πρωθυπουργός είχε εξαγγείλει από το 2013. Τα πράγματα ωστόσο, όπως φαίνεται, δεν ήρθαν όπως τα υπολόγιζε. Οι εξελίξεις τον πρόλαβαν και τον Ιανουάριο του 2015 αναγκάστηκε να αφήσει το Μαξίμου και να επιστρέψει σπίτι του. Στο μεσοδιάστημα (από την εξαγγελία μέχρι και την αλλαγή πρωθυπουργού) δεν έγινε η παραμικρή κίνηση για να προχωρήσει ένα έργο το οποίο από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε, εν μέσω επιβολής μέτρων σκληρής λιτότητας, έγινε ανέκδοτο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στη συνέχεια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απαξίωσε παντελώς το πρόγραμμα και τελικά, τις προηγούμενες ημέρες, δόθηκε η χαριστική βολή στην υπόσχεση του Αντώνη Σαμαρά. Με απόφαση του υπηρεσιακού υπουργού Οικονομίας Νίκου Χριστοδουλάκη το πρόγραμμα δεν θα συμπεριληφθεί σε αυτά που πρόκειται να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ και έτσι ήρθε η οριστική ματαίωσή του. Μάλιστα, στην απόφαση ακύρωσης του έργου που αναρτήθηκε στη Δι@ύγεια γίνεται αναφορά σε έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων το οποίο εξηγεί ότι αυτό δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί για μια σειρά από λόγους.

Ειδικότερα, σε περίπου ενάμιση μήνα (31 Οκτωβρίου) λήγει η προθεσμία χρηματοδότησης του έργου από τα κοινοτικά ταμεία. Επομένως και λαμβάνοντας υπόψιν ότι μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κανένα βήμα προς την ολοκλήρωση του έργου, ο χρόνος αυτός θεωρείται ανεπαρκής. Τέλος, αποδείχτηκε ότι οι εξαγγελίες του πρώην πρωθυπουργού δεν είχαν αξιολογηθεί σωστά, αφού δεν είχε προβλεφθεί κόστος για την παροχή ρεύματος, τη συντήρηση των εγκαταστάσεων ή τη λειτουργία δικτύου στα 4.000 σημεία παροχής που ανακοινώθηκαν.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ