Ερχεται (;) το dislike στο facebook

Δοκιμαστική εφαρμογή της «έκφρασης δυσαρέσκειας» στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης

Ακόμη ένα άγχος έρχεται να φορτώσει ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ στους φανατικούς του facebook, οι οποίοι εκτός από τα likes που τους γίνονται, θα μετράνε τώρα και τα dislikes.

Ο 31χρονος συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του δικτύου ανακοίνωσε ότι από στιγμή σε στιγμή θα ξεκινήσουν οι δοκιμές για την προσθήκη του νέου κουμπιού έκφρασης δυσαρέσκειας, που ζητούν επίμονα αρκετοί χρήστες ως αντίβαρο στο like, που εισήχθη το 2009.

Ο Ζάκερμπεργκ αναγνώρισε ότι υπάρχει ζήτηση για το «δεν μου αρέσει», όμως πρόσθεσε ότι δεν θα ήθελε αυτό να χρησιμοποιηθεί για να «καταψηφίζονται» οι αναρτήσεις άλλων χρηστών. Περισσότερο το φαντάζεται ως εναλλακτική αντίδραση σε μια λιγότερο ευχάριστη ανάρτηση ή είδηση, αφού το like δείχνει έλλειψη ευαισθησίας εν προκειμένω.

Είναι όμως αμφίβολο κατά πόσο οι χρήστες πράγματι θα περιορίσουν τη χρήση του «δεν μου αρέσει» μόνο σε αυτό που θα ήθελε ο Ζάκερμπεργκ και δεν θα το «αξιοποιήσουν» για να εκφράσουν γενικότερα τα πάσης φύσης αρνητικά συναισθήματά τους. Είναι επίσης αμφίβολο, σύμφωνα με τους αναλυτές, κατά πόσο οι διαφημιστές και οι διαφημιζόμενοι θα ήθελαν να βλέπουν τα μηνύματά τους να περιβάλλονται από «δεν μου αρέσει».

Ο Ζάκερμπεργκ τόνισε ότι μόνο αφού δοκιμαστεί εκτενώς το κουμπί dislike σε περιορισμένο κύκλο χρηστών θα καθιερωθεί η ευρεία χρήση του. «Δεν θέλουμε να μετατρέψουμε το facebook σε ένα φόρουμ όπου οι χρήστες υπερψηφίζουν και καταψηφίζουν τις αναρτήσεις των άλλων. Δεν είναι αυτό το είδος της κοινότητας που θέλουμε να δημιουργήσουμε. Δεν θέλει κανείς να περάσει από τη διαδικασία του να μοιραστεί μια σημαντική στιγμή της μέρας του και κάποιος να την καταψηφίσει» είπε χαρακτηριστικά.

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ