Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Κατέρρευσε ξαφνικά(!) η AirFastTickets

Στον «αέρα» βρέθηκαν 103 εργαζόμενοι της επιχέιρησης

Στον «αέρα» βρέθηκαν 103  εργαζόμενοι της επιχέιρησης

Το φάσμα της ανεργίας αντιμετωπίζουν οι 103 εργαζόμενοι της AirFastTickets, καθώς η επιχείρηση προχώρησε σε ξαφνική αναστολή εργασιών. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες και για τον λόγο αυτό έχουν ξεκινήσει επίσχεση εργασίας. Παρέμβαση στο πρόβλημα της εταιρίας fast group Ανώνυμη Εταιρία Τουριστικές Επιχειρήσεις Κτηματικές Συναλλαγές, που έχει το διαδικτυακό τουριστικό πρακτορείο airfasttickets, επιχείρησε το υπουργείο Εργασίας, επιδιώκοντας να γίνει τριμερής συνάντηση την περασμένη Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου. Η απουσία της εργοδοσίας είχε ως αποτέλεσμα η συνάντηση να πραγματοποιηθεί μόνο ανάμεσα σε εκπροσώπους του υπουργείου Εργασίας και αντιπροσωπία εργαζομένων.

Λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που φαίνεται ότι έχει η εταιρία, το διαδικτυακό τουριστικό πρακτορείο δεν λειτουργεί. Τα προβλήματα άρχισαν όταν πριν από ένα έτος η Διεθνής Ενωση Αερομεταφορών (IATA) κινήθηκε εναντίον του ιδρυτή της εταιρίας Νίκου Κοκλώνη, διεκδικώντας καθυστερούμενες πληρωμές, που τις υπολόγιζε στο ποσό των 45.000.000 ευρώ. Από αυτές τα 14.000.000 ευρώ ήταν καθυστερήσεις προς τη βρετανική αγορά, τα 22.000.000 ευρώ προς τη Γερμανία και τα 9.000.000 ευρώ προς την Ελλάδα.

Αν και η εταιρία τότε είχε δηλώσει ότι δεν υπήρχε καμία ληξιπρόθεσμη οφειλή, εντούτοις τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους έγινε γνωστό ότι ο κ. Κοκλώνης βρισκόταν στο Πεκίνο για διαπραγματεύσεις με Κινέζους επενδυτές για την πώληση του ομίλου. Παρά την αρχική συμφωνία, φαίνεται ότι υπήρξε διαφωνία σε ζητήματα στρατηγικής, με αποτέλεσμα να απολυθεί ο κ. Κοκλώνης από τη μητρική αμερικανική εταιρία. Η κατάληξη ήταν να είναι σήμερα «στον αέρα» 103 εργαζόμενοι του παραρτήματος της εταιρίας στην Ελλάδα, που είχε έδρα στον Πειραιά.

Το υπουργείο Εργασίας επιδίωξε την τριμερή συνάντηση ύστερα από αίτημα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό (ΠΑΣΕΝΤ). Οπως διαβεβαίωσε ο γ.γ. του υπουργείου Ανδρέας Νεφελούδης, σε αυτήν τη φάση οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο να καταφέρουν οι εργαζόμενοι να λάβουν από τον ΟΑΕΔ το επίδομα που δικαιούνται, παρά το γεγονός ότι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. Εν συνεχεία το υπουργείο θα επιδιώξει να κάνει χρήση κάθε θεσμικού και νομικού εργαλείου για την προστασία των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...