Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

«Εφυγε» η κόρη της Γώγου

Η 48χρονη (ποιήτρια) Μυρτώ Τάσιου βρέθηκε νεκρή υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες

Η Μυρτώ, η μονάκριβη κόρη της Κατερίνας Γώγου, έφυγε από τη ζωή. Ακολούθησε τα τραγικά χνάρια της αξέχαστης ηθοποιού αναζητώντας αυτό που της έλειπε πιο πολύ: την αγκαλιά της λατρεμένης μητέρας της.

ΑΠΟ ΤΗ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

ede4f54g45Η 46χρονη ποιήτρια βρέθηκε νεκρή κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες την περασμένη Παρασκευή. Η ανακοίνωση του θανάτου της έγινε από τον εκδοτικό οίκο Καστανιώτη, που είχε εκδώσει την πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο «Η Αλίκη δεν μένει πια εδώ».

Η Μυρτώ, που ζούσε μόνιμα στην Ιταλία, ήρθε πρόσφατα στην Αθήνα για επαγγελματική συμφωνία που αφορούσε μια έκδοση με ανέκδοτο ποιητικό υλικό της μητέρας της.

Ναρκωτικά

Ηρθε και έμεινε για πάντα τελικά στη χώρα όπου γεννήθηκε, συγκλονίζοντας με το ξαφνικό της «αντίο» τα αγαπημένα της πρόσωπα.

Μικρό κορίτσι μπλέχτηκε με τις ουσίες, ενώ -όπως αναφέρουν πληροφορίες- έφυγε από την Ελλάδα με παρότρυνση του πατέρα της, του γνωστού σκηνοθέτη Παύλου Τάσιου, προκειμένου να σώσει τη ζωή της.

Μπήκε σε κέντρο αποτοξίνωσης στο Παλέρμο και έπειτα από αρκετό καιρό, «καθαρή» και έτοιμη να βγει στη ζωή, ανέλαβε να ζωγραφίσει μια μικρή εκκλησία στη Γαλλία, αφού είχε κάνει σπουδές και στην αγιογραφία.
Εκεί, είκοσι χρόνια πριν, γνωρίστηκε με τον μετέπειτα σύζυγό της Φραντζέσκο, με τον οποίο δεν χώρισαν ποτέ.

Μαζί απολάμβαναν ήρεμες οικογενειακές στιγμές στο σπίτι τους στο Λέτσε, κοντά στο λιμάνι του Μπρίντιζι, με εκείνον να είναι ο φύλακας άγγελός της και την κόρη της ηθοποιού να γράφει ποιήματα και να ζωγραφίζει επαγγελματικά πια. Σαν έφυγε όμως από κοντά του, η Μυρτώ «πέταξε» για πάντα.

Παιδιά δεν είχαν αποκτήσει, αφού όπως είχε αποκαλύψει η ίδια σε συνέντευξή της: «Δεν μπορώ να κάνω παιδιά. Θα το ήθελα όμως. Θα έδινα όλη μου την αγάπη σ’ αυτό το παιδί, γιατί εγώ δεν ήμουν χαρούμενη. Και e3241rw3q4rt 1οι δύο γονείς μου ασχολούνταν συνέχεια με τη δουλειά τους. Κάποιες φορές αισθανόμουν ξεχασμένη από εκείνους, αλλά ήμουν εξαρτημένη από την αγάπη της μαμάς μου».

Η Κατερίνα είχε μπλεχτεί με τις ουσίες προσπαθώντας να σώσει τη μονάκριβή της

Η Κατερίνα Γώγου, η ατίθαση συμμαθήτρια της Αλίκης Βουγιουκλάκη στην ταινία «Το ξύλο βγήκε απ’ τον παράδεισο», είχε παντρευτεί τον σκηνοθέτη Παύλο Τάσιο. Δεν είχε καμία σχέση με τους κωμικούς δευτεραγωνιστικούς ρόλους της στον κινηματογράφο. Ηταν πιο «ψαγμένη» για την εποχή της, και αυτό φάνηκε όταν κυκλοφόρησε το πρώτο της ποιητικό βιβλίο «Τρία κλικ αριστερά», που έκανε ρεκόρ πωλήσεων για την εποχή (πάνω από 40.000 αντίτυπα).

Προσπαθώντας να σώσει την κόρη της Μυρτώ από τα ναρκωτικά, γίνεται και η ίδια «θύμα» των ουσιών. Στις 3 Οκτωβρίου του 1993, σε ηλικία 53 χρόνων, η Κατερίνα Γώγου εντοπίζεται νεκρή στο διαμέρισμα της μητέρας της, όπου ζούσε μόνη της, χωρισμένη από τον σύζυγό της και με την κόρη της να βρίσκεται στο εξωτερικό. Ο θάνατός της είχε προκληθεί από «κοκτέιλ» χαπιών και αλκοόλ. Αυτοκτονία. Ετσι ήθελε να «φύγει» και το είχε εξομολογηθεί στον καλό της φίλο και συγγραφέα Γιώργο Χρονά λίγες ημέρες προτού συμβεί το μοιραίο.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...