Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Απατεώνες «έγδυσαν» γνωστούς και συγγενείς της Παπαδοπούλου

Εξαπάτηση από το ίδιο κύκλωμα χάκινγκ που «χτύπησε» και...

Οργισμένη η Αντωνά, μίλησε για πρώτη φορά για το χακάρισμα του λογαριασμού...

Εκρηξη οργής από τη Μαρία Αντωνά για το χακάρισμα...

Στην πρωτεύουσα ψάχνουν οι Αρχές τους ληστές που ανατίναξαν ΑΤΜ στην Πάτρα

Στην Αττική αναζητούν οι αστυνομικές Αρχές το ορμητήριο των...

Η Βανδή και το… χαμόγελο για το μονόπετρο από τον Μπισμπίκη

Χαμογέλασε και έφυγε η Δέσποινα Βανδή μόλις ρωτήθηκε από...

Επιστρέφει στη φυλακή ο Ελληνας «Εσκομπάρ»

Μόλις δύο μήνες πρόλαβε να αναπνεύσει αέρα ελευθερίας ο Ελληνας «Εσκομπάρ» Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, ο οποίος κατηγορείται ότι είναι ο εγκέφαλος της μεταφοράς 5,5 τόνων κοκαΐνης με το αλιευτικό σκάφος «Africa 1» το καλοκαίρι του 2004!

Μόλις δύο μήνες πρόλαβε να αναπνεύσει αέρα ελευθερίας ο Ελληνας «Εσκομπάρ» Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, ο οποίος κατηγορείται ότι είναι ο εγκέφαλος της μεταφοράς 5,5 τόνων κοκαΐνης με το αλιευτικό σκάφος «Africa 1» το καλοκαίρι του 2004! Σε μια απίστευτη ανατροπή, η απόφαση του Αρείου Πάγου τον οδηγεί ξανά στη φυλακή και στο εδώλιο!

Το ανώτατο δικαστικό όργανο αποφάσισε ότι ο αποκαλούμενος «βαρόνος της κόκας», που αποφυλακίστηκε τον περασμένο Ιούνιο από τις Φυλακές Πάτρας, πρέπει να ξαναδικαστεί σε δεύτερο βαθμό. Εως τότε ισχύει η ποινή της ισόβιας κάθειρξης που του είχε επιβάλει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά. Ετσι, χθες το πρωί αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης τον εντόπισαν έξω από το σπίτι του στους Νέους Πόρους Πιερίας και του πέρασαν πάλι χειροπέδες.

Πάντως προκαλεί εντύπωση ότι η απόφαση του Αρείου Πάγου εκδόθηκε τον Ιούλιο αλλά καθυστέρησε δύο μήνες να κοινοποιηθεί από τον εισαγγελέα Πειραιά στον εισαγγελέα Κατερίνης, πράγμα που έγινε πριν από μερικές ημέρες. Με την απόφαση (που εκδικάστηκε το περασμένο καλοκαίρι ύστερα από διαδοχικές αναβολές) έγινε δεκτή η αίτηση αναίρεσης που άσκησε ο εισαγγελέας κατά της ετυμηγορίας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά, με την οποία έσπασαν τα ισόβια που του είχαν επιβληθεί πρωτοδίκως και ο 51χρονος επιχειρηματίας καταδικάστηκε σε κάθειρξη 22 ετών, καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Τον Νοέμβριο του 2013 ο «Εσκομπάρ» καταδικάστηκε σε επιπλέον κάθειρξη 16 ετών για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος 36.000.000 ευρώ μέσω τυχερών δελτίων τού «Πάμε Στοίχημα». Ωστόσο πέτυχε τη συγχώνευση των ποινών του και, καθώς είχε εκτίσει 11 από τα 22 χρόνια της δευτεροβάθμιας ποινής, αφέθηκε ελεύθερος φέτος στα μέσα Ιουνίου. Για να το επιτύχει, έκανε χρήση των ευεργετικών διατάξεων για την υφ’ όρων απόλυση, οι οποίες προϋπήρχαν και εντάχθηκαν και στον πρόσφατο νόμο Παρασκευόπουλου.

Μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου συνεχίζεται η εκτέλεση της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης, με την οποία επιβλήθηκαν στον Αγγελόπουλο ισόβια και φυλάκιση πέντε ετών, καθώς και χρηματική ποινή 300.000 ευρώ για τα αδικήματα της οργάνωσης, της χρηματοδότησης, της κατεύθυνσης, της εποπτείας και της μεταφοράς ναρκωτικών από κοινού, της μεταφοράς ναρκωτικών κατ’ επάγγελμα, της σύστασης συμμορίας και της κατοχής όπλου και πυρομαχικών. Η δευτεροβάθμια δίκη θα επαναληφθεί, κάνοντας τον επιχειρηματία να αγωνιά πλέον για το αν θα μπορέσει να ανακτήσει πάλι την ελευθερία του.

Ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος βρισκόταν επί μία δεκαετία στο στόχαστρο διεθνούς επιχείρησης παρακολούθησης με τον κωδικό «Αλφα Αλφα», από τα αρχικά του, και συνελήφθη σε ξενοδοχείο στη Στουτγάρδη λίγο προτού αναχωρήσει για τη Νότια Αμερική, έναν μήνα μετά τον εντοπισμό της κοκαΐνης σε χαρτόκουτα με ετικέτες… μεταλλικών νερών από τις Αρχές της Ισπανίας στις 13 Ιουλίου 2004.

ΜΑΡΙΟΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ

 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γαμπρός στην Κρήτη

Με μια «σπορ θερινή» φωτογραφία ευχαρίστησε για τις ευχές...

Δολοφονία χαρακτήρα Λιάγκα από τον Κούγια: «Τι σίχαμα»

Το 'χει φαίνεται ο Μάιος να είναι ο μήνας...

Πάντα κομψή η Αννα Φόνσου

Σε έναν από τους αγαπημένους της προορισμούς, το Λουτράκι,...

Oι σχολιαστές της Eurovision Καλούτα και Αλευράς τα… άκουσαν από χρήστες των social media

Θανάσης Αλευράς και Ζερόμ Καλούτα... τζάμπα τα λεφτά! «Καθόλου...

Πάνος Μιχαλόπουλος: Αυτοεξόριστος στην πατρική γη

Στο χωριό Μικρομάνη Μεσσηνίας, όπου βρίσκεται το πατρικό του...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...