Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Άγριο κράξιμο στην Κιμ Καρντάσιαν για το fake μακροβούτι

Πάλι καλά που η Κιμ Καρντάσιαν δεν καρφώθηκε με...

Γιάννης Ευαγγελίδης: Ο αρχηγός της Αστυνομίας του Φώσκολου στο «Καλημέρα ζωή» αναπολεί...

«Η δουλειά κάνει τους άντρες». Αυτός είναι ο τίτλος...

Πού χάθηκε η Μάγδα Τσαγγάνη

Η εποχή των βιντεοταινιών και ο γάμος που δεν κράτησε πολύ καιρό ■ Η πενιχρή σύνταξή της και οι φιλόδοξες παραστάσεις με τους μαθητές

Σαράντα χρόνια στο θέατρο συμπλήρωσε φέτος η Μάγδα Τσαγγάνη. Κόρη καλής οικογενείας, με πατέρα γυμνασιάρχη, είχε αποφασίσει από μικρή ότι θα γινόταν ηθοποιός ή δημοσιογράφος.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

Εχει να εμφανιστεί σε τηλεοπτική σειρά από το 2011, ενώ στο ενεργητικό της έχει συμμετοχές σε περισσότερες από 50 κινηματογραφικές ταινίες και βιντεοκασέτες, αρκετές επιθεωρήσεις και μιούζικαλ, ενώ πριν από έναν χρόνο έγραψε το πρώτο της παιδικό θεατρικό με τίτλο «Να το, να το, το μωρό μου το Χιονάτο» και το ανέβασε στην Κρήτη, με πρωταγωνιστές μαθητές σχολείων! Ζει με την πενιχρή σύνταξή της και, όπως λέει στην «Espresso», το μόνο που τη φοβίζει είναι μήπως δεν προλάβει να γεράσει!

Γεννημένη τη δεκαετία του ’50 στην Αθήνα, η μικρή αλλά τσαχπίνα Μάδγα έδειχνε να ενδιαφέρεται για το θέαμα. Επαιζε με τις φίλες της κρυφτό και μπερλίνα στις αλάνες του Αγίου Λουκά στα Πατήσια, όπου βρισκόταν το πατρικό της, και φοιτούσε στο ιδιωτικό κολέγιο Γκιζέλη.

Η οικογένειά της

Ο πατέρας της Προκόπης Τσαγγάνης ήταν φυσικομαθηματικός και διευθυντής στο 2ο Γυμνάσιο Αρρένων, όπου φοιτούσαν τότε ο Γιάννης Γκιωνάκης, ο Ανδρέας Βουτσινάς και ο Τάκης Βουγιουκλάκης. Το 1963 και σε ηλικία 12 ετών μένει ορφανή από μητέρα λόγω μιας σοβαρής ασθένειας που παρουσίασε στα κόκαλα. Ο μπαμπάς της δεν παντρεύτηκε ποτέ ξανά. Ωστόσο, όπως λέει, έζησε πλούσια παιδικά χρόνια, με πολλή αγάπη και άνετα οικονομικά.

4r34twe5 1Επειτα από 12 χρόνια κλασικού μπαλέτου στη σχολή της Ελλης Ζουρούδη και γαλλικά στη Γαλλική Ακαδημία, η Μάγδα Τσαγγάνη, όμορφη, με μακριά μαύρα πυκνά μαλλιά, αναλαμβάνει τον πρώτο της ρόλο στο παιδικό θέατρο του Βασίλη Καΐλα, όπου παίζει και χορεύει. Πλέον είναι σίγουρη ότι θέλει να γίνει ηθοποιός. Γράφεται στη σχολή μουσικού θεάτρου του Μενέλαου Θεοφανίδη στην οδό Φειδίου 3 και βγαίνει μια ολοκληρωμένη αρτίστα! Το ντεμπούτο της στο θέατρο έγινε σε μια επιθεώρηση στο Κηποθέατρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Ηταν 19 ετών. Τηλεοπτικά πρωτοεμφανίστηκε στο «Θέατρο της Δευτέρας» σε έργο του Αλέκου Σακελλάριου.

«Από τότε μέχρι και σήμερα είμαι λάτρης της επιθεώρησης και του μιούζικαλ και ποτέ δεν είχα την κάψα να κάνω αρχαία τραγωδία, για να εμφανιστώ στην Επίδαυρο ή στο Ηρώδειο» αποκαλύπτει η ηθοποιός. Ο πρώτος κινηματογραφικός ρόλος της ήταν το 1971 στην ταινία «Μάρα η Τσιγγάνα», με πρωταγωνιστές την Κατερίνα Χέλμη και τον Γιώργο Ζαχαριάδη. Συνεργάστηκε έξοχα με τον Χρόνη Εξαρχάκο, αλλά αυτός στον οποίο χρωστά την καριέρα της είναι ο Φώτης Μεταξόπουλος, αφού την πήρε κυριολεκτικά από το χέρι και την πήγε στον θιασάρχη Ηλία Μαροσούλη, που την έβαλε στον θίασο του «Δελφιναρίου». Τότε έγινε γνωστή στο κοινό. «Είναι ο θεός μου και τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για όσα έκανε για μένα» λέει συγκινημένη.

Στην τηλεόραση έπαιξε στα πιο επιτυχημένα σίριαλ: «7 θανάσιμες πεθερές», «Μαρία η άσχημη», «Η Ελίζα και οι άλλοι», «Σαββατογεννημένες», «Στο παρά 5», «Με λένε Βαγγέλη», «L.A.P.D.». Ακόμα και σήμερα ο κόσμος τη φωνάζει Μαρία, από τον ρόλο της ως μητέρα του Αλέξη Γεωργούλη στον «Εραστή των δυτικών προαστίων».

«Με τις επαναλήψεις των σίριαλ με βλέπω σε όλα τα κανάλια! Χαμός γίνεται» λέει και γελάει. Ενιωσε αδικημένη επαγγελματικά; «Σε μια σειρά που προβαλλόταν το 1995 παραλίγο να χάσω τη δουλειά μου, όταν ο αδελφός μιας πρωταγωνίστριας, άσχετος με τον χώρο, της είπε πως δεν του άρεσα. Και η συνάδελφος ζήτησε από τη σεναριογράφο να… αραιώνω. Εκεί ένιωσα να αδικούμαι». Οπως λέει, δεν υπήρξε
πρωταγωνίστρια, αλλά αγάπησε δυνατά όλους τους ρόλους της.

Ακόμα κι εκείνον της μάνας του Στάθη Ψάλτη στην ταινία «Ράκος Νο14 και ο πρώτος μπουνάκιας», γιατί, όπως σχολιάζει, αν και ήταν μόλις 36 ετών, δεν φοβήθηκε να τσαλακωθεί. «Τι κι αν είμαι η Κλόντια Σίφερ, η δουλειά είναι δουλειά!» λέει χαριτολογώντας.

Τα νέα δεδομένα

Τα τελευταία χρόνια, παρά την οικονομική κρίση, η Μάγδα Τσαγγάνη απέχει από το θέατρο. Μπορεί, όπως λέει, να παίρνει μικρή σύνταξη, αλλά της είναι αδύνατον να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. «Δεν μπορώ να φύγω περιοδεία σε όλη τη Ελλάδα με μια βαλίτσα στο χέρι και να πληρώνομαι με ποσοστά της τάξεως των 10 ευρώ τον μήνα». Πέρυσι έγραψε ένα μικρό παραμύθι και το ανέβασε για πρώτη φορά στο Ηράκλειο της Κρήτης, με τη βοήθεια του πολιτιστικού συλλόγου της πόλης, με ηθοποιούς μαθητές της α΄ και β΄ δημοτικού. Φέτος το καλοκαίρι έκανε το ίδιο στην Αίγινα και είχε μεγάλη επιτυχία με μαθητές από το νησί. Οπως λέει, έχει πλέον μεγάλη ζήτηση και από άλλα σχολεία σε όμορα νησιά και, αν κάποιος θα ήθελε να έρθει σε επικοινωνία μαζί της, μπορεί να την εντοπίσει από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Εκανε έναν και μοναδικό γάμο, σε ηλικία 29 ετών, αλλά δεν κράτησε πολύ. Ζήτησε διαζύγιο από τον σύζυγό της επειδή ερωτεύτηκε έναν άλλον άντρα. Σήμερα το πρώην ζευγάρι είναι καλοί φίλοι και συχνά η ηθοποιός επισκέπτεται τη νέα του οικογένεια, αφού έχει ξαναπαντρευτεί και έχει αποκτήσει παιδιά.

«Εγώ δεν ήθελα να αποκτήσω απογόνους. Ετσι όπως είναι σήμερα η κατάσταση, θα πέθαινα από ανησυχία και το παιδί μου θα ήταν άνεργο» λέει με ειλικρίνεια.

 

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας 10-15 ετών

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...