Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ανδρουλάκης και Δούκας ήπιαν τον «καφέ της ειρήνης» στο δημαρχείο της...

«Ανακωχή» για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη και...

«Secret song»: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα κι επιστρέφει με νέα επεισόδια!

Το μεγαλύτερο τηλεοπτικό event της ελληνικής τηλεόρασης, που καθήλωσε και συγκίνησε πάνω...

Βαρύς ο πέλεκυς για τον 21χρονο που το 2021 βίασε τη 18χρονη...

Σε φυλάκιση πέντε ετών καταδικάστηκε προχθές κατά πλειοψηφία από...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

3D τρίο στη σκοτεινή αίθουσα

Τρισδιάστατο θέαμα ακατάλληλο για ανηλίκους και μεγάλης διάρκειας η ταινία «Love» με την υπογραφή του Γκασπάρ Νοέ

Τύφλα να ‘χουν η «Ζωή της Αντέλ» και το «Nymphomaniac» μαζί! Η κινηματογραφική ταινία «Love», που ξεκίνησε το «ταξίδι» της από το 68ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις έφτασε χθες στη χώρα μας, προσφέροντας τρισδιάστατο θέαμα -ακατάλληλο για ανηλίκους- διάρκειας 135 λεπτών!

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΗΛΙΑ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ

f32423f34f 6Η πρεμιέρα του φιλμ, το οποίο φέρει την υπογραφή του Γκασπάρ Νοέ, σκηνοθέτη και της ταινίας «Μη αναστρέψιμος», η οποία το 2002 σόκαρε τους σινεφίλ διεθνώς με την αληθοφάνεια της σκηνής του βιασμού της Μόνικα Μπελούτσι σε μια υπόγεια διάβαση, πραγματοποιήθηκε στο σινεμά Δαναός, στο πλαίσιο της έναρξης γνωστού κινηματογραφικού φεστιβάλ.

Το «Love», που προβλήθηκε επί ελληνικού εδάφους παρουσία του Νοέ, είναι μια ερωτική ιστορία που υμνεί τη σεξουαλική πράξη, δίχως να περιέχει καμία σκηνή βίας. Απεναντίας, οι hardcore ερωτικές σκηνές έχουν την τιμητική τους καθώς γίνεται σεξ από τους ήρωες σε κάθε πιθανή στάση και μέρος. Το πικάντικο menu περιλαμβάνει ερωτικές πράξεις σε διαδρόμους, σε πορνοσινεμά, σε τουαλέτες κλαμπ, στο ντους, στο κρεβάτι, στα όρθια. Οι δύο πρωταγωνιστές κάνουν επίσης σεξ με μια τρανσέξουαλ, τρίο με τη γειτόνισσά τους, πηγαίνουν σε σεξ κλαμπ, όπου κάνουν σεξ με όσους μπορούν εκεί μέσα και γενικώς δοκιμάζουν όλα αυτά που τους προτείνονται.

Κατά τ’ άλλα, η υπόθεση του φιλμ είναι μάλλον μελοδραματική. Κεντρικός ήρωας της ιστορίας είναι ο Μέρφι, ο οποίος γνωρίζει και ερωτεύεται παθιασμένα την Ηλέκτρα. Εκείνος είναι Αμερικανός φοιτητής σκηνοθεσίας στο Παρίσι και εκείνη σπουδάστρια στη Σχολή Καλών Τεχνών. Απολαμβάνοντας το σεξ παντού, το ζευγάρι δοκιμάζει κάποια στιγμή την εμπειρία ενός τρίο με μια 16χρονη, γεγονός που αλλάζει τα δεδομένα στην ερωτική ζωή του, με απρόβλεπτες συνέπειες για όλους.

Hardcore σκηνές

Hardcore στιγμιότυπα από το φιλμ χρησιμοποιήθηκαν και στα πόστερ που κυκλοφόρησαν για την προώθησή του, τα οποία απαγορεύτηκαν σε πολλές χώρες. «Πορνογραφική είναι η ταινία όπου οι εικόνες έχουν γυριστεί προκειμένου κάποιος να ερεθιστεί και στη συνέχεια να αυνανιστεί. Η δική μου ταινία δεν έχει αυτό τον σκοπό. Ηθελα να απεικονίσω το ερωτικό πάθος όπως είναι» δήλωσε ο Γκασπάρ Νοέ στη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου με αφορμή την προβολή του
«Love» στην Αθήνα.

Αισθησιακός λυρισμός, αλλά βαρετό στόρι

Η πρώτη προβολή του «Love» στις Κάννες ήταν μεταμεσονύκτια, με τους κριτικούς να μην ενθουσιάζονται. Μπορεί να σημείωσαν ότι «οι σεξουαλικές σκηνές ήταν όμορφα σκηνοθετημένες, με έναν αισθησιακό λυρισμό», αλλά οι πιο πολλοί έκαναν λόγο για «μια βαρετή ιστορία σε γενικές γραμμές». Εκτενή αναφορά στα media έγινε για την τρισδιάστατη εικόνα της ταινίας, με πιο χαρακτηριστική την κριτική του «Guardian», που αναφέρει ότι λόγω του 3D «οι θεατές αναγκάζονταν να οπισθοχωρούν στις θέσεις τους κάθε φορά που ο πρωταγωνιστής έφτανε στην ολοκλήρωση». Στη Γαλλία, όπου το φιλμ βγήκε στις σκοτεινές αίθουσες τον περασμένο Ιούλιο έχοντας χαρακτηριστεί αρχικά «ακατάλληλο κάτω των 16 ετών», παρενέβη η υπουργός Πολιτισμού Φλερ Πελερίν ζητώντας επανεξέταση με σκοπό να ανεβάσει το ηλικιακό όριο. Πράγματι, τρεις εβδομάδες αργότερα το «Love» κρίθηκε από την επιτροπή ως «ακατάλληλο για ανηλίκους κάτω των 18 ετών». Η πολυσυζητημένη ταινία θα αρχίσει να προβάλλεται στους ελληνικούς κινηματογράφους από τις 22 Οκτωβρίου.

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες:

 

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...