Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Τρέχει με «4×4» o Ολυμπιακός

ΜΕ ΣΟΥΠΕΡ ΦΟΡΤΟΥΝΗ ΚΑΙ ΝΤΟΥΡΜΑΖ, ΟΙ «ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΙ» ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ (3-1), ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ ΣΕ ΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΓΡΙΝΙΟ

Πέρασε νικηφόρα από τα Πηγάδια ο Ολυμπιακός, επικρατώντας 3-1 της Ξάνθης μετά από αντεπίθεση διαρκείας (η τοπική ομάδα είχε ισοφαρίσει στο 50′ το εξαιρετικό γκολ του Ντουρμάζ), επιτυγχάνοντας το «4×4». Στα άλλα ματς, ο Ηρακλής πήρε τον βαθμό (0-0) από τον Πλατανιά στα Χανιά, ενώ ισόπαλος (1-1) έληξε και ο αγώνας στο Αγρίνιο.

ΔΙΠΛΟ ΣΤΑ ΠΗΓΑΔΙΑ: Οι Φορτούνης και Ντουρμάζ πήραν από το χέρι τον Ολυμπιακό και τον «έβγαλαν»… αψεγάδιαστο (με νίκη 3-1) από την έδρα τής -αήττητης μέχρι χθες- Ξάνθης στα Πηγάδια. Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη σε ισάριθμους αγώνες για τους Πειραιώτες, που απολαμβάνουν τη μοναξιά της κορυφής. Τους παίκτες που αγωνίστηκαν στο παιχνίδι με την Μπάγερν εμπιστεύτηκε, ως επί το πλείστον, χθες ο προπονητής της πειραϊκής ομάδας, Μάρκο Σίλβα. Συγκεκριμένα, προχώρησε σε τρεις (Μιλιβόγεβιτς αντί Σαλίνο, Φορτούνης αντί Κασάμι, Ντουρμάζ αντί «Τσόρι») αλλαγές σε σχέση με το ματς ενάντια στους Βαυαρούς. Στο πρώτο ημίχρονο οι Πειραιώτες είχαν την κατοχή της μπάλας και άνοιξαν το σκορ στο 41ο λεπτό με (άπιαστο) σουτ του Τζίμι Ντουρμάζ με το δεξί, ενώ δύο λεπτά αργότερα (43’), έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία, με τους Φορτούνη, Ιντέγιε. Αντί για το 2-0, έγινε ωστόσο το 1-1, με τον Ντιμιτρόφ στο 50’, φάση που ξεκίνησε από λάθος του Μποτία (πρώτη συμμετοχή φέτος, μπήκε στη θέση του τραυματία Ντα Κόστα). Οι φιλοξενούμενοι πήραν εκ νέου προβάδισμα με πέναλτι (που κέρδισε ο Ντουρμάζ από μαρκάρισμα του Καπετάνου) του Φορτούνη στο 65’, ενώ ο ίδιος παίκτης «κλείδωσε» τη νίκη για τον Ολυμπιακό, κάνοντας με σουτ το 3-1 στο 68’ (ύστερα από ασίστ του Ιντέγιε, ενώ συμμετοχή στη φάση είχε και ο Ντουρμάζ). Από κει και έπειτα, οι ακρίτες προσπάθησαν να μπουν εκ νέου στο παιχνίδι, ωστόσο δεν μπόρεσαν να μετουσιώσουν τις προσπάθειές τους σε κάποιο γκολ. Ευκαιρίες για να διευρύνουν το σκορ έχασαν και οι Κασάμι (81’), Ντουρμάζ (85’).

«ΣΕΦΤΕ» ΟΙ ΧΑΝΙΩΤΕΣ: Ηθελαν και οι δύο το «τρίποντο», αλλά Πλατανιάς και Ηρακλής συμβιβάστηκαν με την ισοπαλία (0-0) στα Περιβόλια. Οι Χανιώτες, που μέχρι χθες δεν είχαν βαθμό, ήταν καλύτεροι από τους αντιπάλους τους, αλλά ιδιαίτερα προβλέψιμοι. Μεγάλη ευκαιρία έχασαν ωστόσο στο 81’, με το σουτ του Κουλιμπαλί να χτυπά στο δοκάρι του Περνίς. Ο «Γηραιός», που ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπαρτολίνι με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 85’, περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, ενώ η μοναδική υποψία απειλής έγινε στο 2ο λεπτό με ένα πολύ μακρινό σουτ του Λάζαρ, που απέκρουσε ο Ολιμπά. Πάντως, πάρα πολλά παράπονα από τη διαιτησία του Μάριου Λαμπρόπουλου είχε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο τεχνικός του Ηρακλή, Νίκος Παπαδόπουλος. «Οι παίκτες μου είναι μάγκες, γιατί ο αντίπαλος έπαιζε με παραπάνω παίκτες», τόνισε χαρακτηριστικά στην κάμερα της Nova. Σημειώνεται ότι το παιχνίδι ξεκίνησε με λίγα λεπτά καθυστέρηση, καθώς, λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη σέντρα, μια μέλισσα τσίμπησε τον ρέφερι.

ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ: Παναιτωλικός και Βέροια ήρθαν ισόπαλοι 1-1, προσφέροντας συγκινήσεις στην επανάληψη. Οι Αγρινιώτες παρέμειναν αήττητοι για τρίτη σερί αγωνιστική, στο 100ό παιχνίδι τους στη Σούπερ Λίγκα, ενώ η «βασίλισσα του Βορρά» έδειξε να συνέρχεται μετά την εντός έδρας ήττα με 3-0 από τον ΠΑΟΚ, παίζοντας μάλιστα χωρίς τους δύο βασικούς ακραίους επιθετικούς της, Γιουσούφ και Αμπντούν. Ο Παναιτωλικός είχε την κατοχή στο πρώτο ημίχρονο, αλλά του έλειπε το γκολ, ενώ η Βέροια έψαχνε χώρους. Ιδιο τέμπο και στις αρχές της επανάληψης. Ωστόσο, το ματς σταδιακά απέκτησε ρυθμό, καθώς η Βέροια έγινε πιο επιθετική με την είσοδο του Μερεμπασβίλι, και τον Ναζλίδη να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 67’, αναγκάζοντας τον Κουτρομάνο να διώξει πάνω στη γραμμή. Ο Γεωργιανός είχε δοκάρι στο 71’, και ο Ναζλίδης στο 77’ άνοιξε το σκορ, με τον γκολκίπερ Στεφανάκο να κάνει λάθος εκτίμηση. Ωστόσο, ο νεοαποκτηθείς μέσος Ρομέρο αποδείχτηκε στο ντεμπούτο του «χρυσή» αλλαγή του Πόντες, καθώς στο 81’ ανάγκασε με εκτέλεση φάουλ τον Καντιμοίρη σε εντυπωσιακή απόκρουση, και στο επόμενο λεπτό «έφερε το ματς στα ίσια» με δυνατό σουτ. Ο Παναιτωλικός, με την είσοδο του Βασιλείου, έγινε ακόμη πιο πιεστικός, αλλά ο Μαρκόφσκι έχασε στο 84’ την ευκαιρία του αγώνα. Μόνος του απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, έστειλε με κεφαλιά την μπάλα απελπιστικά άουτ. Ο επίλογος του αγώνα γράφτηκε από τον Στεφανάκο, ο οποίος, με σωτήρια επέμβαση στο 94’, «ρέφαρε» το λάθος στο γκολ της Βέροιας.

Ο Ιβάν Σαββίδης «προσκάλεσε» τον «Τίγρη» στην Τούμπα

Επιβεβαίωση των πολύ καλών σχέσεων Δημήτρη Μελισσανίδη και Ιβάν Σαββίδη αποτελεί η (πιθανολογούμενη) παρουσία του πρώτου στην εξέδρα των επισήμων του γηπέδου της Τούμπας στο σημερινό ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, μετά από πρόσκληση του ιδιοκτήτη της θεσσαλονικιώτικης ΠΑΕ. Οι δύο άνδρες, που έχουν δώσει πολλές μάχες υπέρ της εξυγίανσης στον χώρο του ποδοσφαίρου, με τις θέσεις τους, μάλιστα, να ταυτίζονται σε πολλά σημεία, αναμένεται να παρακολουθήσουν πλάι πλάι το μεγάλο παιχνίδι των «Δικεφάλων», εφόσον βέβαια οι υποχρεώσεις του κ. Μελισσανίδη τού επιτρέψουν να ταξιδέψει στη «νύμφη του Θερμαϊκού». Ιβάν Σαββίδης και Δημήτρης Μελισσανίδης θέλουν να περάσουν, παράλληλα, και ένα μήνυμα ενότητας, διεκδικώντας -και όχι άδικα- σημαντικό μερίδιο της (μεγάλης) προσπάθειας που καταβάλλουν κατά της διαφθοράς που ταλανίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...