Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Aνέκδοτο με χρυσή επιταγή στη Λέσβο

Ο ηλικιωμένος ομογενής (ζει μόνος του στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ) με τη «δωρεά» των 75.000.000 € στον δήμο για το προσφυγικό έκανε άνω κάτω τους κατοίκους του νησιού

Ο ηλικιωμένος ομογενής (ζει μόνος του στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ) με τη «δωρεά» των 75.000.000 € στον δήμο για το προσφυγικό έκανε άνω κάτω τους κατοίκους του νησιού


Ανθρακας αποδείχτηκε τελικά ο «θησαυρός» 75.000.000 ευρώ που έφτασε στον Δήμο Λέσβου! Αποστολέας της χρυσής επιταγής είναι ένας ομογενής, ο οποίος στο παρελθόν έχει στείλει επιταγές δίχως αντίκρισμα στην Ελλάδα. Δεν πρόκειται για απατεώνα, αφού ο ηλικιωμένος -πιθανώς λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- νομίζει ότι τα χρήματα υπάρχουν και ότι βοηθά με τις αγαθοεργίες συμπατριώτες του!

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΤΖΙΝΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ
Στο γραφείο του δημάρχου Σπύρου Γαληνού έφθασε τις προάλλες μια χειρόγραφη επιστολή. Ο κ. Βασιλειάδης σε αυτήν εξηγούσε ότι προχωρά στη δωρεά για να βοηθήσει το νησί ως προς το θέμα των προσφύγων και των μεταναστών και ανέφερε αναλυτικά τον τρόπο που θα ήθελε να διανεμηθούν. Συγκεκριμένα, ζητούσε ο δήμαρχος να λάβει 500.000 ευρώ, καθένας από τους δημοτικούς συμβούλους 100.000 και άλλες 500.000 προορίζονταν για τον φούρναρη της Κω Διονύση Αρβανιτάκη, που προσφέρει καθημερινά ψωμί στους πρόσφυγες.

Πάντως, ο υπάλληλος του Δήμου Λέσβου όταν άνοιξε τον φάκελο με την επιταγή έχασε το έδαφος κάτω από τα πόδια του. Τα χρήματα αυτά προορίζονταν για να δοθεί λύση στο προσφυγικό κύμα που έχει «πνίξει» το νησί. Το… δώρο εκ Βαλτιμόρης ήταν τυλιγμένο σε χαρτί, για να μη φαίνεται το περιεχόμενο του φακέλου, και αποστολέας του αναγραφόταν ο ομογενής Βασίλειος Βασιλειάδης.

«Την έκπληξη γρήγορα διαδέχτηκε η απογοήτευση» είπε στην «Espresso» o κ. Γαληνός και πρόσθεσε: «Οταν διάβασα την επιστολή, μόνο απ’ το περιεχόμενό της κατάλαβα ότι κάτι δεν ήταν σωστό.

Επιστολή

Φαντάστηκα ότι ένας άνθρωπος με τόσα λεφτά προφανώς και δεν θα έστελνε μια απλή, χειρόγραφη επιστολή σε έναν απλό φάκελο. Σύντομα έμαθα την ιστορία του».
Ο Βασίλειος Βασιλειάδης, που πλέον κοντεύει τα 80, κατάγεται από την Κάρπαθο και ζει μόνος στη Βαλτιμόρη. Μέχρι πριν από μερικά χρόνια διατηρούσε επιχειρήσεις στην περιοχή και ζούσε εκεί με τη γυναίκα και τα παιδιά του. Ωστόσο το διαζύγιο που ακολούθησε τον επηρέασε τόσο, ώστε να του προκαλέσει σοβαρό ψυχικό κλονισμό και να χρειαστεί μάλιστα νοσηλεία. «Κατανοώ την κατάστασή του και θεωρώ ότι θέλει ειλικρινά να συνεισφέρει. Αν και η επιταγή δεν έχει αντίκρισμα, σκέφτομαι να του στείλω μια ευχαριστήρια επιστολή» σημείωσε o δήμαρχος.

Την ίδια ώρα στο νησί η κατάσταση παραμένει ασφυκτική. Ο δήμαρχος χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα επέρριψε ξανά ευθύνες στην παγκόσμια κοινότητα: «Εχω αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να ενεργοποιηθούν όσοι οφείλουν να το κάνουν, ώστε να παύσει επιτέλους αυτό το καθημερινό έγκλημα. Πρόκειται για Τούρκους διακινητές – δολοφόνους που ουσιαστικά διαχειρίζονται το μεταναστευτικό ζήτημα, καθώς σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν γίνεται απολύτως τίποτα για να τους σταματήσουν».

Στο μεταξύ χθες ανακοινώθηκε το πρόγραμμα «we care», ιατρικής βοήθειας σε παιδιά προσφύγων, που αποτελεί πρωτοβουλία του ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη». Αφορά βρέφη και παιδιά έως 16 ετών, στα οποία θα παρέχεται δωρεάν εξέταση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προληπτικός έλεγχος και εμβολιασμός. Μετά την εξέταση θα δίνεται σε κάθε παιδί προσωρινό βιβλιάριο υγείας, με το οποίο σε περίπτωση ανάγκης για νοσηλεία θα γίνεται διακομιδή του στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...