Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που ...

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Πέμπτη 25 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Μην έχετε το κέρδος ως απόλυτη και μοναδική...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

Μια πεντάδα με 70 τίτλους!

Ο ΠΑΟ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΒΡΑΝΚΟΒΙΤΣ, ΑΛΒΕΡΤΗ, ΜΠΟΝΤΙΡΟΓΚΑ, ΦΩΤΣΗ, ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ

Είκοσι πέντε χρόνια σύγχρονης ιστορίας «χώρεσαν» σε μερικές ώρες. Πέντε μορφές του παρελθόντος και του παρόντος της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού πάτησαν το παρκέ του ΟΑΚΑ, τιμήθηκαν, χάρισαν αναμνήσεις και «τοποθέτησαν» τους συνολικά… 70 τίτλους που κατέκτησαν με την «πράσινη» φανέλα σε μία βραδιά-γιορτή του «τριφυλλιού», μπροστά σε 15.000 οπαδούς!

Η διοίκηση των Κυπελλούχων διοργάνωσε την εκδήλωση «Honouring Our Legacy» (= «Τιμώντας την κληρονομιά μας») και βράβευσε τους Δημήτρη Διαμαντίδη, Ντέγιαν Μποντίρογκα, Φραγκίσκο Αλβέρτη, Αντώνη Φώτση και Στόγιαν Βράνκοβιτς ως την κορυφαία 5άδα των τελευταίων 25 ετών, όπως προέκυψε από διαδικτυακή ψηφοφορία του κοινού.

Εκτός του Φώτση, οι υπόλοιποι βούρκωσαν, ενώ ο πρώην αντιπρόεδρος Θανάσης Γιαννακόπουλος πήρε το μικρόφωνο και ζήτησε «όταν πεθάνω, να με θάψετε με τη σημαία του Παναθηναϊκού!». Ο Φώτσης (16 τίτλοι) τόνισε στο κοινό πως «είμαστε εδώ για εσάς, όπως εσείς για εμάς», και ο Διαμαντίδης (21 τίτλοι-από 9 πρωταθλήματα και Κύπελλα, 3 τρόπαια Ευρωλίγκας) συμπλήρωσε ότι «είμαι πολύ χαρούμενος και είναι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι σε αυτή τη μεγάλη ομάδα. Οι παίκτες έρχονται και φεύγουν, όμως η ομάδα είναι εδώ».

Ο Αλβέρτης (25 τίτλοι-11 πρωταθλήματα, 8 Κύπελλα, 5 Ευρωπαϊκά κι ένα Διηπειρωτικό) επισήμανε πως «είναι μεγαλείο, τύχη και μεγάλη τιμή για όλους εμάς να ανήκουμε στην οικογένεια του Παναθηναϊκού. Ολοι μαζί έχουμε καταφέρει να γιορτάζουμε βραδιές όπως η σημερινή». Και ο Μποντίρογκα (2 Ευρωπαϊκά-3 πρωταθλήματα) πρόσθεσε ότι «είναι μεγάλη τιμή που φόρεσα αυτή τη φανέλα. Σας ευχαριστώ, μεγάλε πρόεδρε, κύριε Παύλο Γιαννακόπουλε, 23r524fcdfεσάς και την οικογένειά σας που με φέρατε στον Παναθηναϊκό», καταλήγοντας στα ελληνικά: «Είστε πάντα στην καρδιά μου και σας αγαπάω»! Τον Παύλο Γιαννακόπουλο ευχαρίστησε και ο Στόγιαν Βράνκοβιτς (2 Κύπελλα-1 Ευρωπαϊκό το 1996, με την τάπα που έκρινε τον τελικό με την Μπαρτσελόνα), τονίζοντας ότι «είμαι περήφανος που είμαι εδώ», και είπε στα ελληνικά: «Κύριε Παύλο, πρόεδρέ μου, σε ευχαριστώ πάρα πολύ».

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος, το όνομα του οποίου δόθηκε χθες στο «κλειστό» της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, τιμήθηκε από τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, ο πρόεδρος του οποίου, Ηλίας Μιχαλαριάς, είχε εξηγήσει με δηλώσεις του νωρίτερα, στον Sport24 Radio 103,3, πως «θέλαμε να το κάνουμε εδώ και έναν χρόνο. Να του αφιερώναμε ένα κομμάτι του Παναθηναϊκού, και δώσαμε το όνομά του στον “Τάφο του Ινδού”, εκεί όπου ο ίδιος πήγαινε κι έβλεπε όλες τις προπονήσεις, ατέλειωτες ώρες». Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ευχαρίστησε τον πατέρα του, Παύλο, «που με έκανε Παναθηναϊκό» και τόνισε ότι «θα υπάρξουν κι άλλες τιμές στο μέλλον».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Για την Κροατία αναχώρησε χθες η αποστολή του Ολυμπιακού, όπου απόψε (21.30, OTE Sport 8) αντιμετωπίζει τη Ζαντάρ, στην πρεμιέρα διεθνούς τουρνουά. Απών ο Χάντερ, ενώ εκεί θα βρεθούν από σήμερα και οι -διεθνείς στο Ευρωμπάσκετ- Σπανούλης, Πρίντεζης, Χάκετ, Μιλουτίνοφ. Στο αεροπλάνο επιβιβάστηκε και ο Καββαδάς, που προοριζόταν για δανεικός στον Αρκαδικό, όμως ταξίδεψε λόγω του τραυματισμού του Χάντερ, που ίσως τον κρατήσει εκτός για έναν μήνα, και θα χάσει πιθανότατα τα δύο ντέρμπι (8/10-Κύπελλο, 18 ή 19/10-Α1) με τον Παναθηναϊκό.

ΠΑΟΥ ΓΚΑΣΟΛ: Την αντίδραση της ισπανικής κυβέρνησης προκάλεσε δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας «Le Monde» που ανέφερε πως ο Πάου Γκασόλ, που οδήγησε τη χώρα του στο τρόπαιο, είναι ύποπτος για ντόπινγκ! Ο υπουργός Αθλητισμού, Μιγκέλ Καρδενάλ, αποκάλεσε «ντροπή το να “λερώνεις” τη φήμη ενός αθλητή χωρίς στοιχεία», και ζήτησε παρέμβαση της FIBA. Το ρεπορτάζ είχε τίτλο «Τα μυστικά του νέου Γκασόλ», και κάνει λόγο για φιλική σχέση με τον γιατρό Νίκολας Τεράδος, που είχε κατηγορηθεί -αλλά και αθωωθεί- για σκάνδαλο ντόπινγκ στον Γύρο της Γαλλίας το 1998.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...