Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πάνος Καλίδης: «Πιστεύω ότι δεν είμαι καλός πατέρας»

Ο Πάνος Καλίδης παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε...

«Σασμός»: Nέο απειλητικό σημείωμα για Μαθιό και Βασιλική!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Το νέο...

Μπο: «Θέλω να γίνω μπαμπάς και να κάνω τη δική μου οικογένεια...

Ο Μπο παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα»....

Οι ΟΠΑΠ Champions καλωσορίζουν τη Γεωργία Δεσπολλάρη

Η νεαρή αθλήτρια στίβου είναι το 12ο μέλος του...

Προσοχή! Μολυσμένα εμφυτεύματα σιλικόνης

Σοκ από την ανακοίνωση της βραζιλιάνικης εταιρίας Silimed ότι ενθέματά της πιθανώς έχουν μολυνθεί και κρίνονται επικίνδυνα

Νέος «αισθητικός» εφιάλτης για γυναίκες που έχουν κάνει πλαστική τοποθέτησης εμφυτευμάτων σε στήθος, γλουτούς, γάμπες αλλά και άντρες που έχουν εμφυτεύματα αύξησης πέους ή στους όρχεις.

ΑΠΟ ΤΗΝ
Π. ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

Μια από τις πιο δημοφιλείς εταιρίες ενθεμάτων σιλικόνης (η τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο) προειδοποίησε τους χειρουργούς να σταματήσουν τη χρήση των προϊόντων της μέχρι νεωτέρας, καθώς υπάρχουν φόβοι για πρόκληση μολύνσεων.

Η προειδοποίηση αφορά όλα τα εμφυτεύματα της βραζιλιάνικης εταιρίας Silimed, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που χρησιμοποιούνται σε διαφόρων ειδών χειρουργικές επεμβάσεις. Σε επιστολή που απέστειλε στους πλαστικούς χειρουργούς αναφέρει ότι αναγνωρίστηκαν πιθανά ίχνη μόλυνσης από σωματίδια στη διάρκεια ελέγχου ασφαλείας. Ο τύπος των σωματιδίων δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμα, ωστόσο φάνηκε να έχουν μολύνει την επιφάνεια κάποιων ενθεμάτων μέσα στο εργοστάσιο. Προς το παρόν μάλιστα αφαιρέθηκε από την εταιρία η πιστοποίηση CE και διεξάγονται έλεγχοι για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα της κατάστασης.

Ηδη στη Βρετανία η Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) αποφάσισε την αναστολή των πωλήσεων ενθεμάτων σιλικόνης της εταιρίας, για προληπτικούς λόγους. Η MHRA σε συνεργασία με άλλες ευρωπαϊκές Αρχές ξεκίνησε ελέγχους στα προϊόντα μετά και τη σχετική προειδοποίηση που εξέδωσε γερμανική αρχή ελέγχου. Η τελευταία σε έλεγχο που πραγματοποίησε σε εργοστάσιο στη Silimed, στη Βραζιλία, εντόπισε ίχνη μόλυνσης στις επιφάνειες κάποιων μηχανημάτων της.

Προς το παρόν ωστόσο η MHRA δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν κάποια μολυσμένα ενθέματα έχουν φτάσει σε ασθενείς στη Βρετανία ή τι όγκος προϊόντων της Silimed έχει μολυνθεί. «Ολα αυτά τα ερωτήματα αποτελούν μέρος των ερευνών μας» είπε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας. Σε email που απέστειλε στο Reuters η Silimed αναφέρει πως προετοιμάζει ένα τεχνικό σημείωμα για να δείξει ότι τα προϊόντα της εναρμονίζονται πλήρως με τα εθνικά και τα διεθνή στάνταρ ασφαλείας, το οποίο θα αποσταλεί στις ευρωπαϊκές Αρχές υγείας.

Στο στήθος

Η αναστολή πώλησης των προϊόντων της Silimed έρχεται πέντε χρόνια μετά το σκάνδαλο με τα ενθέματα στήθους της γαλλικής εταιρίας Poly Implant Prothese (PIP), τα οποία -όπως είχε αποδειχτεί- δεν περιείχαν ιατρικού τύπου σιλικόνη και ήταν επιρρεπή σε ρήξεις. Εκατοντάδες χιλιάδες ασθενείς σε Ευρώπη και Νότια Αμερική είχαν επηρεαστεί από το σκάνδαλο, που είχε οδηγήσει τον πρόεδρο της PIP Ζαν Κλοντ Μας σε τετραετή ποινή φυλάκισης.

 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...