Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Τεστ αντοχής για τη Σκόπελο

Η επιδείνωση του καιρού από σήμερα βάζει σε δοκιμασία περιοχές που τις χτύπησαν οι πρόσφατες υπερκαταιγίδες

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αλλά και το χαλάζι. Η επιδείνωση του καιρού θα βάλει σε δοκιμασία τις περιοχές που χτυπήθηκαν από τις πρόσφατες νεροποντές και ειδικά τη Σκόπελο, αν και οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι αυτή τη φορά τα καιρικά φαινόμενα δεν θα είναι τόσο ακραία.

«Η κακοκαιρία, που ξεκίνησε χθες το βράδυ από τα βορειοδυτικά, σήμερα θα επεκταθεί βαθμιαία στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα, με βροχές και τοπικές καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές» λέει ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές, ενώ, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα σημειωθούν κατά τόπους και ισχυρές χαλαζοπτώσεις. Ωστόσο ο κ. Καντερές διευκρινίζει ότι δεν θα έχουμε επανάληψη των ακραίων καιρικών φαινομένων των προηγούμενων 24ώρων:

«Αυτό το βαρομετρικό χαμηλό δεν θα έχει την ένταση και τη διάρκεια του προηγούμενου, το οποίο επίσης δεν ήταν τόσο βαθύ -συγκριτικά με άλλα χαμηλά που προβλέπονται μέσα στο φθινόπωρο- αλλά έδωσε αρκετά έντονα φαινόμενα λόγω της παρατεταμένης καλοκαιρίας που προηγήθηκε και της υψηλής υγρασίας, με αποκορύφωμα τα μεγάλα ύψη βροχής στη Σκόπελο».

Αύριο, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εξασθενήσουν σταδιακά και θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια, ενώ την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα βελτιωθεί περισσότερο. Σε ό,τι αφορά τη θερμοκρασία, σήμερα θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα, με τη μέγιστη τιμή να αγγίζει τους 27-29 βαθμούς Κελσίου, ενώ αύριο αναμένεται μικρή πτώση. Σύμφωνα με τον κ. Καντερέ, περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί την Τρίτη προς Τετάρτη, οπότε αναμένεται νέο βαρομετρικό χαμηλό, που θα συνοδεύεται από βοριάδες.

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Από την πλευρά τους οι κάτοικοι της Σκοπέλου ακόμη προσπαθούν να συνέλθουν από την πρωτοφανή θεομηνία που τους χτύπησε το βράδυ της Τρίτης. Το νησί, που κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, επισκέφθηκε χθες κυβερνητικό κλιμάκιο, αποτελούμενο από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ενώ με εντολή του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου οι Ενοπλες Δυνάμεις έστειλαν εξειδικευμένο προσωπικό και μηχανήματα βαρέως τύπου για την αποκατάσταση των καταστροφών. Ο Δήμος Σκοπέλου άρχισε ήδη να συγκεντρώνει από κατοίκους και επαγγελματίες τα δελτία καταγραφής ζημιών.

Μόλις μία ημέρα (!) άντεξε το «μπάλωμα» στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Λίγο περισσότερο από 24 ώρες άντεξε το «μπάλωμα» στον διάδρομο απογείωσης και προσγείωσης του αεροδρομίου της Ρόδου. Η καθίζηση του εδάφους ύστερα από τη νεροποντή της Τρίτης επισκευάστηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης, αλλά χθες το μεσημέρι έκανε ξανά την εμφάνισή της! Ετσι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αναγκάστηκε να περιορίσει προσωρινά το μήκος του διαδρόμου στα 1.800 μέτρα, απαγορεύοντας στα αεροπλάνα να έρχονται σε επαφή με το προβληματικό σημείο. Η απόφαση αυτή ουσιαστικά επηρεάζει περιορισμένο αριθμό πτήσεων. Στη Ρόδο βρίσκεται ήδη κλιμάκιο μηχανικών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για να επισκευάσει τη βλάβη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....