Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 13 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Δείξτε περισσότερη προσοχή στη διαχείριση των οικονομικών σας,...

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Ευθανασία στον γενναίο Φοίβο

Δεν άντεξε λόγω βεβαρημένης υγείας η 17χρονη τίγρη που είχε μεταφερθεί από τα Τρίκαλα στην Κλαλιφορνία

Δεν άντεξε λόγω βεβαρημένης υγείας η 17χρονη τίγρη που είχε μεταφερθεί από τα Τρίκαλα στην Κλαλιφορνία

Εκλεισε τα μάτια του ο Φοίβος, η «ευγενική» αρσενική τίγρη των Τρικάλων! Στο θρυλικό αγρίμι, που είχε κάνει τον γύρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης, έγινε ευθανασία στο καταφύγιο άγριας ζωής της Καλιφόρνιας, όπου είχε μεταφερθεί τον περασμένο Δεκέμβριο.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Οι κτηνίατροι που παρακολουθούσαν τον 17χρονο Φοίβο αποφάσισαν να τον υποβάλουν σε ευθανασία αναφέροντας ότι η βεβαρημένη υγεία του καθιστούσε πλέον δύσκολη τη διαχείριση του πόνου του. Οπως επισημάνθηκε στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από το καταφύγιο Lions Tigers and Bears στο Αλπάιν της Καλιφόρνιας, κοντά στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ, το άγριο ζώο δεν μπορούσε πια να λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή ούτε τροφή.

Σε όλα αυτά έπαιξαν ρόλο τα χρόνια της ελλιπούς ιατρικής παρακολούθησης, της κακομεταχείρισης και της εγκατάλειψης που προηγήθηκαν στην Ελλάδα. Αν και το καλοκαίρι ο πεισματάρης Φοίβος είχε δείξει σημάδια βελτίωσης, τελευταία η υγεία του είχε αρχίσει πάλι να επιδεινώνεται. «Πριν η κατάστασή του επιδεινωθεί περαιτέρω πήραμε με βαριά καρδιά και πολλή περίσκεψη την απόφαση να κάνουμε ευθανασία στον αγαπημένο μας φίλο Φοίβο» είπε η Τζέιν Μέιερ, επικεφαλής των κτηνιάτρων του καταφυγίου.

ssss 0

Οι υπεύθυνοι του καταφυγίου χαρακτήρισαν τον Φοίβο «ευγενικό γίγαντα» προσθέτοντας ότι είχε γίνει φίλος με άλλη μία αρσενική τίγρη του καταφυγίου! «Του άρεσε να λιάζεται στο δροσερό χορτάρι, να τεμπελιάζει στα ρηχά της πισίνας του και να παίρνει έναν υπνάκο στα κρεβάτια του από σανό» είπαν οι υπεύθυνοι και τον περιέγραψαν ως «μια τίγρη που αληθινά αψήφησε όλες τις πιθανότητες που υπήρχαν εις βάρος της»

Ο Μπόμπι Μπρινκ, ιδρυτής και διευθυντής του καταφυγίου, το οποίο είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός, σημείωσε: «Εδωσε μια μακρά και δύσκολη μάχη στη διάρκεια της ζωής του και πέρασε τόσα πολλά…» Μάλιστα το ερχόμενο Σάββατο θα πραγματοποιηθεί μια τελετή αφιερωμένη στον γενναίο Φοίβο, που έφτασε στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο, έπειτα από ένα ταξίδι 20 ωρών, το οποίο προβλήθηκε από τον διεθνή Τύπο και χρηματοδοτήθηκε από τον Βρετανό πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του Animal Action Ντέιβιντ Μπερνς. Ο ίδιος είχε διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στη διάσωσή του από ένα ιταλικό περιοδεύον τσίρκο πριν από μία δεκαετία.

Το 2014 είχε χάσει την αδερφή του Αθηνά

2 92

Ο Φοίβος και η αδερφή του Αθηνά γεννήθηκαν και μεγάλωσαν υπό καθεστώς αιχμαλωσίας. Φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν, με σκοπό να εκπαιδευτούν ως ζώα τσίρκου, ενώ περιπλανήθηκαν με αυτό σε διάφορα μέρη του κόσμου, υπό άθλιες συνθήκες. Το 2002 κατασχέθηκαν από τις ελληνικές Αρχές μαζί με άλλες πέντε τίγρεις, όταν το τσίρκο τους βρέθηκε στην Αττική. Τους δόθηκαν τα ονόματα των δύο μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 (Φοίβος και Αθηνά) και έπειτα μεταφέρθηκαν στον Δημοτικό Ζωολογικό Κήπο Τρικάλων, όπου έζησαν μαζί 12 χρόνια σε ακατάλληλο περιβάλλον.
Η 16χρονη Αθηνά τα κατάφερε μέχρι τον Μάρτιο του 2014, όταν άφησε τελικά τον Φοίβο ολομόναχο μέσα στο μεγάλο κλουβί που μοιράζονταν στον ζωολογικό κήπο της πόλης. Η θηλυκή τίγρη αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας, αφού για περισσότερο από ένα χρόνο ένα τραύμα στην πατούσα της έμεινε χωρίς θεραπεία. Τελικά κατέληξε, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης επέμβασης στα πίσω πόδια.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

«TV Queens» στο Open με Χριστίνα Λαμπίρη

Η Χριστίνα Λαμπίρη θα γίνει τηλεοπτική δασκάλα; Ετσι θα...