Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Τα γενέθλια της συζύγου του Κώστα Καραμανλή και ο Πέπε ο ψιψίνος...

Αποχαιρέτησε τα 58 και μπήκε ολοταχώς στα 59 η...

Ρομπέρτο Καβάλι: Ντεφιλέ στους ουρανούς

Δύο γάμοι, έξι παιδιά (το τελευταίο το απέκτησε σε...

Το Σάββατο 20.04 με την Εspresso: Αυγουστίνος Καντιώτης

Μη χάσετε το Σάββατο 20.04 με την Espresso: Ο...

Μαρίνα Σάττι: Διπλά πλατινένιο σε ψηφιακές πωλήσεις το «Ζάρι»

Μέσα σε έναν μήνα από την κυκλοφορία του το...

Η καλύτερη δουλειά στον κόσμο

Ο Ελβετός ιδρυτής του τουριστικού site επιτρέπει στους υπαλλήλους ακόμα και να επιλέξουν ωράριό, αρκεί να πετυχαίνουν τους στόχους

Ο Ελβετός ιδρυτής του τουριστικού site επιτρέπει στους υπαλλήλους ακόμα και να επιλέξουν ωράριό, αρκεί να πετυχαίνουν τους στόχους

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Μήπως αυτή είναι η καλύτερη δουλειά στον κόσμο; Ελβετός επιχειρηματίας προτρέπει τους υπαλλήλους του να δουλεύουν όσες ώρες θέλουν, όποτε θέλουν και από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου επιθυμούν. Οι μοναδικοί όροι που θέτει είναι να τελειώνουν τη δουλειά τους έγκαιρα και να πετυχαίνουν τους στόχους που βάζει η εταιρία.

Ο Κρίστιαν Μίσλερ είναι ο ιδρυτής της start-up εταιρίας HotelQuickly, που επιτρέπει στους χρήστες να βρίσκουν φθηνά ξενοδοχεία στις ασιατικές ακτές του Ειρηνικού. Ο κάθε εργαζόμενος μπορεί να επιλέξει ελεύθερα τα ωράριά του. «Αν κάποιος είναι πολύ αποδοτικός το βράδυ της Παρασκευής μεταξύ 12.00 και 4.00 το πρωί, θα πρέπει να του επιτρέπεται να δουλεύει αυτές τις ώρες» λέει. Μάλιστα, αν τελειώσει τη δουλειά που του ανατίθεται ανά εβδομάδα, τις υπόλοιπες ημέρες μπορεί να κάνει διακοπές για να αναπληρώσει δυνάμεις. Μπορεί να εργαστεί από το σπίτι, την παραλία, το ξενοδοχείο ή οποιοδήποτε άλλη τοποθεσία επιθυμεί, ενώ η εταιρία έχει στη διάθεσή τους και εννέα γραφεία διάσπαρτα ανά τον κόσμο.

Τεράστια «παιδική χαρά»

Το παράδειγμα στους 100 υπαλλήλους του δίνει ο ίδιος. Περίπου 250 ημέρες τον χρόνο τις περνάει ταξιδεύοντας ή μένοντας σε ξενοδοχεία. Δουλεύει μόνο μέσω του φορητού υπολογιστή που κουβαλάει και στην πραγματικότητα έχει μετατρέψει q 2τον Νότιο Ειρηνικό και την Ασία σε μια τεράστια «παιδική χαρά». Επισκέπτεται τα ωραιότερα μέρη, ενώ φροντίζει να δείχνει στους υπαλλήλους του τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν, ανεβάζοντας τακτικά φωτογραφίες στο Instagram που τον δείχνουν να δουλεύει σε μαγευτικές τοποθεσίες και φημισμένους τουριστικούς προορισμούς.

Οπως σε γραφικό θέρετρο στις νήσους Φίτζι, όπου συνάντησε πελάτη. Εχει φωτογραφηθεί στη φημισμένη παραλία Sunshine Coast στην Αυστραλία με το βαλιτσάκι του laptop κρεμασμένο από τον ώμο του, ενώ ο υπολογιστής του πρωταγωνιστεί σε φωτογραφίες που είναι τραβηγμένες σε ειδυλλιακή παραλία στο Κάο Λακ της Ταϊλάνδης, στην παραλία Paradise Beach της Αυστραλίας, σε ησυχαστήριο σε απομακρυσμένη περιοχή της Νέας Ζηλανδίας αλλά και σε ουρανοξύστη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...