Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Σασμός»: Χρήστος, Στέλλα εκφράζουν τα συναισθήματά τους

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Μαθιός, Βασιλική,...

Η Αννα Βίσση δεν «ψήνεται» για το «Voice»

Η Αννα Βίσση είπε «όχι» σε μια θέση στην...

Συμμορίες Ρομά έχουν ρημάξει τους τελευταίους μήνες την ανατολική Θεσσαλονίκη

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες οι κλοπές,...

Η Κατερίνα Βρανά γιορτάζει την ημέρα που σχεδόν πέθανε

Είναι μια μαχήτρια της ζωής και δεν ξεχνά ποτέ...

Φόβοι για διάσπαση της Ν.Δ.

Σφίγγα ο Μεϊμαράκης για την υποψηφιότητά του, ενώ φουντώνουν οι αντιδράσεις για τα σχέδιά του να ελέγξει τη διαδικασία εκλογής προέδρου

Σφίγγα ο Μεϊμαράκης για την υποψηφιότητά του, ενώ φουντώνουν οι αντιδράσεις για τα σχέδιά του να ελέγξει τη διαδικασία εκλογής προέδρου


Η κλεψύδρα της προθεσμίας για τους διεκδικητές της ηγεσίας στη Ν.Δ. αδειάζει την Παρασκευή και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης συνεχίζει να «μαδά τη μαργαρίτα», την ώρα που πληθαίνουν οι διαρροές ότι θα είναι τελικά υποψήφιος. Μάλιστα, αν καιaaa 0 δηλώνει ότι το σκέπτεται ακόμη, συνεργάτες του λένε ότι έχει περισσότερες υπογραφές από όσες απαιτούνται και ότι προτίθεται να μη ζητήσει να υπογράψουν βουλευτές, δήμαρχοι ή περιφερειάρχες για να διαφυλάξει δήθεν την ενότητα!
Στο μεταξύ, ακόμη μία φωνή ήρθε να υποστηρίξει χθες τα σχέδια του κ. Μεϊμαράκη να ελέγξει τη διαδικασία κόντρα στο καταστατικό της Ν.Δ. Ο λόγος για τον τελευταίο εκπρόσωπο της κυβέρνησης Καραμανλή Ευάγγελο Αντώναρο, ο οποίος ζητάει να ψηφίσουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη της Ν.Δ. και όχι «ο κάθε περαστικός», όπως ισχυρίζεται και ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Ν.Δ.

Με αυτόν τον τρόπο η «ομάδα Μεϊμαράκη» στην πραγματικότητα θεωρεί ότι αποκτά μεγάλο προβάδισμα, καθώς ως πρώην γραμματέας έχει προσβάσεις στο στενό κομματικό ακροατήριο. Με τη θέση αυτή του κ. Μεϊμαράκη διαφωνούν τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και οι Απόστολος Τζιτζικώστας και Αδωνις Γεωργιάδης, που τονίζουν ότι η εκλογή του νέου προέδρου της Ν.Δ. πρέπει να γίνει από την κοινωνία, όπως εξάλλου αναφέρεται στο καταστατικό του κόμματος.

Πάντως τις τελευταίες ώρες επιβαρύνεται το κλίμα, καθώς έχουν αρχίσει τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, με δηλώσεις και διαρροές που προκαλούν ερωτήματα για το κατά πόσο ορισμένοι έχουν καταλάβει τις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται η κεντροδεξιά και τον κίνδυνο της διάσπασης. Αν μάλιστα αργήσει να οριστεί η ημερομηνία της εκλογής, τότε δεν αποκλείεται τα πράγματα να οδηγηθούν εκτός ελέγχου. Ενδεικτική της έντασης που αναπτύσσεται είναι και η δήλωση του Νικήτα Κακλαμάνη για επιχειρηματίες που κρύβονται πίσω από υποψηφιότητες, χωρίς πάντως να δώσει κανένα στοιχείο. Κατά τα άλλα, οι υποψήφιοι έχουν αρχίσει τα τηλεφωνήματα, ώστε να συγκεντρώσουν εγκαίρως τις 50 υπογραφές, αλλά και να εξασφαλίσουν «βαριά ονόματα» που θα στέλνουν μηνύματα δυναμικής.

Χθες πάντως ο Κώστας Καραμανλής (του Αχιλλέα) με δήλωσή του παρενέβη αφήνοντας αιχμές για τη διαδικασία που ακολουθείται και ζητώντας «λίγες και σοβαρές υποψηφιότητες». Χωρίς να διευκρινίζει ποιον υποστηρίζει, ο ανιψιός του πρώην προέδρου της Ν.Δ. αναφέρει ότι δεν ενδιαφέρεται για την ηγεσία, ενώ υπογραμμίζει πως αυτό που προέχει είναι να μη βγει η παράταξη τραυματισμένη από αυτή τη διαδικασία.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης απαντώντας χθες σχετικά με το αν θα είναι υποψήφιος ισχυρίστηκε: «Για εμένα θα ήταν εύκολο να πω το “ναι” ή το “όχι”. Ομως το σκέφτομαι πάρα πολύ σοβαρά και την απόφασή μου θα την ανακοινώσω όταν κρίνω». Και πρόσθεσε: «Οι ανακοινώσεις γι’ αυτό το θέμα δεν είναι μια απλή δήλωση, θέλει περίσκεψη, πρόταση, υπογραφές».

Τέλος, ερώτημα παραμένει το τι θα κάνουν ο Βασίλης Κικίλιας και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ενώ η Ολγα Κεφαλογιάννη και ο Νίκος Δένδιας προσανατολίζονται να μην είναι υποψήφιοι σε περίπτωση καθόδου του κ. Μεϊμαράκη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...