Ερωτικό καβγαδάκι στο site της Διαύγειας!

Γκάφα ή έργο χάκερ το πικάντικο μήνυμα που αφορά τον Δήμο Πεντέλης και αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων του Δημοσίου

Γκάφα ή έργο χάκερ το πικάντικο μήνυμα που αφορά τον Δήμο Πεντέλης και αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων του Δημοσίου

Οταν οι κυβερνήσεις έλεγαν πως τα πάντα θα δημοσιεύονται στη Διαύγεια, σίγουρα δεν εννοούσαν ότι θα περιλαμβάνονταν και τα ερωτικά μηνύματα! Κι όμως, στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων του Δημοσίου αναρτήθηκε μια φράση που παραπέμπει σε καβγαδάκι (!) και όλοι τώρα αναζητούν τον άνθρωπο που έκανε την (πικάντικη) γκάφα.

Εκτός κι αν αποδειχθεί ότι η πιο… διαυγής σκηνή ζηλοτυπίας στα χρονικά είναι έργο κάποιου κακεντρεχούς χάκερ.

Το συγκεκριμένο πιπεράτο κείμενο, που εμφανίζεται στη σελίδα της Διαύγειας, αφορά τον Δήμο Πεντέλης. Ειδικότερα, έχει αναρτηθεί ως τίτλος του θέματος που περιλαμβάνει το αρχείο με τη μισθοδοσία των υπαλλήλων του Δήμου Πεντέλης. «Δηλαδή, από τη μία μου λες ότι δεν θέλω άλλη κι εγώ σού λέω ότι θα έρθω να σε δω; σου κολλάει;» είναι η επίμαχη φράση η οποία βγήκε στη φόρα, είτε από λάθος είτε από δόλο!


Οπως και να ‘χει, ήταν αρκετή ώστε να προκαλέσει τα γαργαλιστικά σχόλια όσων την εντόπισαν στο διαδίκτυο, καθώς οποιοσδήποτε πολίτης μπορεί να έχει πρόσβαση στη βάση δεδομένων της Διαύγειας. Από την πλευρά του πάντως, ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης δηλώνει βέβαιος ότι πρόκειται για δουλειά κάποιου κακόβουλου διαδικτυακού χρήστη.

 «Παρεμβολή»

«Ηδη η αρμόδια διευθύντρια του δήμου έχει ενημερώσει το υπουργείο Εσωτερικών για το θέμα και προφανώς γίνονται προσπάθειες, ώστε να εντοπιστεί ο συντάκτης. Θεωρώ ότι πρόκειται για παρεμβολή» ανέφερε στην «Espresso» ο δήμαρχος Πεντέλης.
Πάντως η περίπτωση χακαρίσματος της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων του Δημοσίου, που ανήκει στο υπουργείο Εσωτερικών, θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολο να συμβεί, ωστόσο δεν είναι αδύνατο. Ετσι, σύμφωνα με πληροφορίες, το πιθανότερο σενάριο είναι να οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος (κατά τη διάρκεια προσωπικής συζήτησης) που προκλήθηκε από βιασύνη. Αλλωστε, μεταξύ άλλων, το πλήκτρο της «αντιγραφής» και της «επικόλλησης» είναι… αδερφάκια στον υπολογιστή και δεν χρειάζεται πολύ για να τα μπερδέψει κάποιος άθελά του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ