«Αόρατα» μοντέλα σε τοίχους

Η διάσημη body painter Ελενα Ταλιαπιέτρα κάνει ανθρώπους ένα με τα κτίρια, χάρη στο project «Πρωτότυπα χρώματα»

Η διάσημη body painter Ελενα Ταλιαπιέτρα κάνει ανθρώπους ένα με τα κτίρια, χάρη στο project «Πρωτότυπα χρώματα»

«Βρες με αν μπορείς» θα μπορούσαν να σιγοψιθυρίζουν τα μοντέλα, που έγιναν ένα με τους τοίχους γραφικού νησιού στη λιμνοθάλασσα της Βενετίας, σε σημείο που δύσκολα τα ξεχωρίζει κανείς.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΟΓΙΑΝΝΗ

Θα ήταν όμως πολύ λίγο και θα αδικούσε τη δουλειά Ιταλίδας καλλιτέχνιδας, η οποία έχει λάβει σειρά διεθνών βραβείων για το body painting, όσο και το νησάκι Μπουράνο, που είναι φημισμένο για τα πολύχρωμα σπίτια και τις δαντέλες του.

Η Ελενα Ταλιαπιέτρα μέσα από κάθε φωτογραφία στα χρωματιστά σοκάκια του νησιού διηγείται μια νοσταλγική ιστορία για το χωριό όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο πατέρας της. Η διάσημη body painter, που με τις δημιουργίες της αναδεικνύει τη Βενετία, θέλησε να συνδυάσει τα έντονα χρώματα του Μπουράνο με το ανθρώπινο σώμα και επιδιώκει με τα «ζωγραφισμένα» μοντέλα της να δώσει ζωή στους άψυχους τοίχους, κάποιοι από τους οποίους έχουν υποστεί τη φθορά του χρόνου. Στο νέο project της, με τίτλο «Πρωτότυπα χρώματα» (Colori Originali), τα μοντέλα ποζάρουν μπροστά από τα κτίρια και το πινέλο της Ταλιαπιέτρα τα χρωματίζει ακολουθώντας τα χρωματικά μοτίβα του τοίχου, έτσι ώστε να γίνουν «διάφανα».

«Κάθε φωτογραφία διηγείται μια ιστορία του νησιού» εξηγεί η καλλιτέχνιδα. Φέρνει το παράδειγμα της φωτογραφίας με τη γιαγιά που πλέκει με το βελονάκι εξηγώντας ότι μιλάει για μια παράδοση που σιγά σιγά εξαφανίζεται, όπως αποδεικνύεται από το πρόσφατο κλείσιμο του εργοστασίου που παρήγαγε την κατάλληλη κλωστή για τις φημισμένες δαντέλες του Μπουράνο. Ζωγραφίζει το ανθρώπινο σώμα για να εκφράσει τις ιδέες της, γι’ αυτό επιλέγει να συνεργαστεί μόνο με μοντέλα που νιώθουν το βαθύτερο νόημα που θέλει να εκφράσει με τις δημιουργίες της.

«Κομμάτι»

«Η συναισθηματική αντίδρασή τους στις σκέψεις μου γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι του έργου τέχνης, όταν ολοκληρωθεί» αναφέρει η Ταλιαπιέτρα. Αναζητεί το βαθύτερο νόημα σε καθημερινά πράγματα ψάχνοντας την ομορφιά και την ένταση της ανθρώπινης ύπαρξης. «Η τέχνη μου εξετάζει τις συμβολικές σχέσεις ανάμεσα στον ανθρώπινο νου και στο φυσικό περιβάλλον, ανάμεσα στην παράδοση και στον πολιτισμό» εξηγεί και προσθέτει ότι δημιουργεί τέχνη για να ικανοποιήσει την ανάγκη που προέρχεται από το στομάχι, τις σκέψεις της και τις πιο βαθιές


Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες:

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ