Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

ΤΑ ΔΥΟ τέρατα της Σμύρνης!

Ο «Κενάν» και ο «Ιμάμ» που αρπάζουν μέχρι και τα χρυσαφικά των γυναικών και απειλούν τους συζύγους με βιασμό, αν δεν τα δεχτούν όλα!

Η μαφιόζικη πυραμίδα στο δουλεμπόριο και ο χορός εκατομμυρίων με τις πλάτες των τουρκικών Αρχών. Ο «Κενάν» και ο «Ιμάμ», που αρπάζουν τα χρυσαφικά των γυναικών και απειλούν τους συζύγους με βιασμό, αν δεν τα δεχτούν όλα!

«Χορός» πολλών εκατομμυρίων, με καραβάνια απελπισμένων που στοιβάζονται σε φουσκωτές βάρκες, κουβαλώντας την ψυχική ή και τη σωματική εκμετάλλευσή τους, στήνεται σε προβλήτες των τουρκικών παραλίων, που ελέγχονται από πανίσχυρα κυκλώματα μεταφοράς προσφύγων προς τη Μυτιλήνη!

Η μαφιόζικη πυραμίδα, που «τρέχει» το εμπόριο ελπίδας, διακινώντας εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από τα παράλια της Τουρκίας, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δύο δουλεμπόρους-τέρατα, που φέρεται ότι δρουν ανενόχλητοι, με τις πλάτες της τουρκικής στρατοχωροφυλακής! Οπως προκύπτει από μαρτυρίες μεταναστών αλλά και ντόπιων, ο «Κενάν» και ο «Ιμάμ» φέρεται ότι είναι οι… κυρίαρχοι της Σμύρνης (που έχει μετατραπεί σε κέντρο διακίνησης), κάνοντας άγριο κουμάντο σε τουλάχιστον δύο περιοχές, το Αϊβατζίκ και το Δικελί.

1 193

Η τιμή, όπως είναι γνωστό, πάει με το κεφάλι, έως 2.000 ευρώ το άτομο, αν πρόκειται για «επιβάτες» άνω των 12 ετών. Για τα μικρότερα παιδιά έχει προβλεφθεί μεταφορά… μισοτιμής, γιατί δεν πιάνουν χώρο όταν τα κρατούν οι γονείς στην αγκαλιά τους. Ωστόσο, λίγο πριν από την επιβίβαση στις βάρκες (του θανάτου, όπως αποδεικνύουν τα ολοένα και συχνότερα ναυάγια), οι δουλέμποροι ξαφρίζουν τις γυναίκες, αρπάζοντας όποια χρυσαφικά φορούν και απειλώντας τους συζύγους τους με βιασμό (!), αν δεν τα δεχτούν όλα.

2 96

Το ιστορικό «Μπασμανέ», στο μέσον της Σμύρνης, είναι το σημείο απ’ όπου οι μετανάστες οδηγούνται στις περιοχές απόπλου. Οι ντόπιοι λένε ότι η αναχώρηση γίνεται τις περισσότερες φορές υπό το βλέμμα της ακτοφυλακής, ενώ κάποιοι, κάνοντας «μαύρο χιούμορ», λένε ότι ο… φόβος των ανδρών της Στρατοχωροφυλακής είναι να μην είναι υπέρβαρη η βάρκα και βουλιάξει και αναγκαστούν να τους σώσουν!

Οι αποβάθρες

Οι κύριες αποβάθρες που… νοικιάζονται από τους μαφιόζους είναι δύο. Η μία είναι στο Αϊβατζίκ, όπου φέρεται ότι είναι υπό τον πλήρη έλεγχο του «Κενάν», ο οποίος εγγυάται την αναχώρηση προς τη βόρεια Λέσβο, από τον Μόλυβο και την Εφταλού έως τη Συκαμνιά. Το σημείο συγκέντρωσης των μεταναστών και προσφύγων είναι κοντά στο χωριό Μπαντεμλί. Κρύβονται στο δάσος και στον κοντινό ελαιώνα με τα σακίδια στην πλάτη, έως ότου ο «Κενάν» ενημερωθεί ότι έχει λάβει μέσω εταιρίας ηλεκτρονικής μεταφοράς τα χρήματα για την επιβίβασή τους.

4 7

Η δεύτερη αποβάθρα ελέγχεται από τον «Ιμάμ» και βρίσκεται στην περιοχή του Δικελί. Αυτός αποβιβάζει κόσμο στην περιοχή του αεροδρομίου της Μυτιλήνης και στη Χαραμίδα. Και εδώ οι πρόσφυγες κρύβονται στο βουνό, μέχρι ο «Ιμάμ» να κάνει το σινιάλο ότι η πληρωμή έχει ολοκληρωθεί. Οταν φτάσουν στην ακτή, οι δουλέμποροι βάζουν τους μετανάστες να φουσκώσουν τις βάρκες και εξηγούν σε κάποιους πώς να χειρίζονται την εξωλέμβια μηχανή! Μόλις φορέσουν τα σωσίβια, το ταξίδι προς τη Λέσβο ξεκινά. Κάποιοι καταφέρνουν να φτάσουν απέναντι, για κάποιους άλλους όμως ο θάνατος παραμονεύει.

Σύμφωνα με τους κατοίκους των τουρκικών παραλίων, η «πυραμίδα» με τις μαφιόζικες πρακτικές και τρόπο λειτουργίας έχει αδιανόητα κέρδη.

Τα κέρδη

Η αλυσίδα των «τεράτων» εκμεταλλεύεται πλήρως τον ανθρώπινο πόνο, βάζοντας στην τσέπη καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ή δολάρια.

3 20

Ενδεικτικές του κέρδους, για τους αρχηγούς της συμμορίας, είναι οι πληροφορίες που θέλουν μόνο τον «Κενάν» να πληρώνει στο δικό του αφεντικό έως και 100.000 δολάρια ημερησίως ή 3.000.000 δολάρια τον μήνα! Παράγοντες της τοπικής κοινωνίας, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι το κύκλωμα είναι τόσο μεγάλο, που μπορεί να περιλαμβάνει κεντρικούς εκπροσώπους του τουρκικού κράτους, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο εξήγηση για την απόλυτη ανοχή στο φαινόμενο του δουλεμπορίου.

Νέα τραγωδία: Μάνα και παιδί (2 ετών) πνίγηκαν στη Μυτιλήνη

Αλλη μία τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στις ακτές της βόρειας Μυτιλήνης, όταν σκάφος γεμάτο μετανάστες από τα τουρκικά παράλια βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Παναγιούδας. Μια 34χρονη γυναίκα και το παιδί της, ηλικίας 2 ετών, το οποίο κρατούσε αγκαλιά, δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ακτή του νησιού και τα πτώματά τους ανασύρθηκαν από το Λιμενικό. Τόσο οι λιμενικοί όσο και τουριστικά σκάφη που έσπευσαν στην περιοχή για να βοηθήσουν τους ναυαγούς περισυνέλεξαν 48 αλλοδαπούς, εκ των οποίων 29 άνδρες, οκτώ γυναίκες και 11 παιδιά.

Λίγη ώρα αργότερα στις υπηρεσίες εστάλη νέο σήμα για άλλα δύο ναυάγια με μετανάστες, στην περιοχή της Λέσβου! Αμέσως έσπευσε σκάφος του Λιμενικού, το πλήρωμα του οποίου διέσωσε 40 άτομα από το ένα και 153 από το άλλο ναυάγιο. Οι πρόσφυγες και μετανάστες που κατέφθασαν από τις αρχές του 2015 έως τον Σεπτέμβριο ξεπερνούν τους 186.700 και ο αριθμός τους είναι τριπλάσιος από εκείνον των μόνιμων κατοίκων του νησιού! Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., τα δύο τρίτα του συνόλου των αλλοδαπών που εισήλθαν στην ελληνική επικράτεια χρησιμοποίησαν ως δίοδο τη Μυτιλήνη. Μάλιστα οι Αρχές εκτιμούν ότι η κορύφωση του προσφυγικού δράματος δεν έχει σημειωθεί ακόμη, καθώς τις τελευταίες μέρες καταφθάνουν ημερησίως στο νησί 3.000 άτομα!

Φούρναρης Κω: Ξέρω πώς είναι να μην έχεις τίποτα

4 foyrnaris

Μια νέα ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έφερε ξανά στη δημοσιότητα τον φούρναρη από την Κω που μοιράζει δωρεάν ψωμί στους πρόσφυγες. Ο ιδρυτής της αμερικανικής ιστοσελίδας Humans of New York επισκέφθηκε το νησί, συναντήθηκε με τον Διονύση Αρβανιτάκη και ανέβασε στο διαδίκτυο όσα τού είπε ο Ελληνας φούρναρης:
«Ο πατέρας μου ήταν αγρότης και ήμασταν οκτώ αδέλφια. Πήγα στην Αυστραλία, όταν ήμουν 15 ετών, επειδή η οικογένειά μου δεν είχε να φάει. Ημουν σε μια βάρκα για 40 μέρες! Οταν έφτασα εκεί, δεν μπορούσα να βρω δουλειά, δεν μιλούσα αγγλικά και ήμουν αναγκασμένος να κοιμάμαι στον δρόμο. Ξέρω πώς είναι να κοιμάσαι στον δρόμο. Ετσι καθημερινά πάω με το φορτηγό μου στο λιμάνι και μοιράζω ψωμί».

Οπως σημείωσε ο ίδιος, αν και ο γιος του («ο επιχειρηματικός εταίρος μου») του λέει «μπαμπά, είναι καλό να βοηθάμε, αλλά όχι κάθε μέρα», εκείνος εξακολουθεί να το κάνει καθημερινά: «Ξέρω πώς είναι να μην έχεις τίποτα» λέει.

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...