«Επενδύστε στη πατρίδα»

Τι ζήτησε ο Τσίπρας από το ελληνικό λόμπι

Τι ζήτησε ο Τσίπρας από το ελληνικό λόμπι

Δύο σημεία από τις δύο παρεμβάσεις του πρωθυπουργού στους Ελληνοαμερικανούς ομογενείς προκάλεσαν αίσθηση το τελευταίο 24ωρο στους εκπροσώπους του ελληνικού lobby στη Ν. Υόρκη. Το πρώτο ήταν η έκκληση προς τους ομογενείς να επενδύσουν στην πατρίδα, «ανεξάρτητα από το αν είναι δεξιοί ή αριστεροί». Το δεύτερο αφορά τα «καρφιά» που άφησε κατά των Βρυξελλών για τη στάση των Ευρωπαίων στην ελληνική κρίση σε συγκέντρωση Ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε αυτό που μέχρι πρότινος υπήρχε μόνο ως αίσθηση στις συζητήσεις συνεργατών του, ότι δηλαδή «βρήκαμε πιο ευήκοα ώτα στις ΗΠΑ απ’ ό,τι στις Βρυξέλλες». Η δήλωση έγινε μάλιστα πριν από τη συνάντησή του με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Τζον Κέρι, παρουσία και του Ελληνα ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιά, δημιουργώντας άριστο κλίμα στη συνάντηση.

«Εχω έρθει εδώ για να σας ζητήσω να επενδύσετε στην Ελλάδα. Δεν έχει σημασία αν είσαι αριστερός ή δεξιός, είμαστε όλοι Ελληνες και πρέπει να κάνουμε το καλύτερο για την πατρίδα» τόνισε στην τρίτη εκδήλωση της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (Hellenic Intiative), στην οποία είχε ενεργό συμμετοχή η Γιάννα Αγγελοπούλλου και πραγματοποιήθηκε στο Word Trade Center, λίγα μέτρα από το σημείο ανέγερσης του νέου Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου.

Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στο ελληνοαμερικανικό ακροατήριο ανέφερε ότι «είναι ώρα να επενδύσετε (στην πατρίδα). Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ τις επενδύσεις. Αφού αγαπάτε την Ελλάδα, πρέπει να την υποστηρίξετε, ειδικά αυτή τη στιγμή. Επενδύοντας στην Ελλάδα γίνεστε και εσείς συνέταιροί μας στην ανάπτυξη και την ευημερία», τονίζοντας ότι η επενδυτική τους προσπάθεια θα στηριχτεί από το πλαίσιο των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων.
«Η Ελλάδα εισέρχεται σε μια περίοδο σταθερότητας. Εχει μια κυβέρνηση με στρατηγικά οράματα» τόνισε ο πρωθυπουργός, ζητώντας τη στήριξή τους σε αυτήν την «ιστορική στιγμή που προσπαθούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα»…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ