ΛΑΜΠΕΡΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ

Το σχέδιο των ληστών του Διστόμου για απαγωγές 25 εφοπλιστών και επιχειρηματιών! Σχεδιαγράμματα και σημειώσεις στην αποθήκη του Μαραθώνα για έξι γόνους που είχαν υπό στενή παρακολούθηση

Το σχέδιο των ληστών του Διστόμου για απαγωγές 25 εφοπλιστών και επιχειρηματιών! Σχεδιαγράμματα και σημειώσεις στην αποθήκη του Μαραθώνα για έξι γόνους που είχαν υπό στενή παρακολούθηση


Οργανωμένο σχέδιο για απαγωγές 25 εφοπλιστών και επιχειρηματιών φαίνεται ότι είχε η «παρέα» του Διστόμου, με επιχειρησιακό κέντρο την αποθήκη-γιάφκα του Μαραθώνα και έχοντας υπό στενή παρακολούθηση τουλάχιστον έξι γόνους ισχυρών ονομάτων της οικονομικής ζωής του τόπου!

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Ο Γιώργος Πετρακάκος και οι ληστές του Διστόμου φέρεται ότι εκεί είχαν εκπονήσει τη λίστα τρόμου με λεπτομερείς σημειώσεις και σχεδιαγράμματα για τις κινήσεις των προσώπων-στόχων.
Η ομάδα με μεθόδους αλά Βασίλη Παλαιοκώστα θα σκορπούσε τον τρόμο στις εφοπλιστικές και επιχειρηματικές οικογένειες (έχουν ήδη ενημερωθεί από τις Αρχές), όπως προκύπτει από το τετράδιο το οποίο ανακάλυψε στο κτίσμα της λεωφόρου Μαραθώνος η Αντιτρομοκρατική.

«Φακέλωμα»

Το σημειωματάριο περιέχει ονόματα-φωτιά, ενώ -κατά πληροφορίες- υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι η ίδια ομάδα κρυβόταν πίσω από την απόπειρα απαγωγής του εφοπλιστή Κίκου Μαρτίνου στα νότια προάστια τον Δεκέμβριο του 2013.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η Αντιτρομοκρατική, οι ληστές του Διστόμου είχαν «φακελώσει» όλες τις μεγάλες οικογένειες της χώρας! Οι αστυνομικοί έμειναν έκπληκτοι όταν διαπίστωσαν ότι στις ιδιόχειρες σημειώσεις αναφέρονταν βαριά και λαμπερά ονόματα, γιοι, κόρες ή και ανίψια γνωστών οικογενειών και δίπλα στα περισσότερα υπήρχαν λεπτομέρειες για τις μετακινήσεις, τις φρουρές, τους αριθμούς κυκλοφορίας αυτοκινήτων, τα στέκια και τις συνήθειές τους!

«Πρόκειται για σαφή σύμπραξη ποινικών και τρομοκρατών, οι οποίοι με αυτές τις απαγωγές ήθελαν να χτυπήσουν το “μεγάλο κεφάλαιο” και παράλληλα, με τα λύτρα που θα έπαιρναν, να ενισχύσουν τον “κουμπαρά” του λεγόμενου “επαναστατικού ταμείου”» λέει στην «Espresso» αστυνομικός που μετέχει στις έρευνες για την τρομοκρατία.

Στο «μικροσκόπιο» της παρέας του Διστόμου είχαν μπει τα παιδιά έξι ισχυρών οικογενειών, όπως προκύπτει από τις σημειώσεις. Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι μια γυναίκα, κόρη μεγάλου επιχειρηματία και εφοπλιστή. Δίπλα στο όνομά της υπήρχαν σημειώσεις για τη διεύθυνση του σπιτιού της, τις εξόδους της, τα μέρη στα οποία συχνάζει, τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιεί και τα δρομολόγια που συνήθως ακολουθεί, τον αριθμό των ανδρών της φρουράς της και τις καθημερινές της συνήθειες.

 Ο bon viveur

Η συμμορία φέρεται ότι παρακολουθούσε επίσης και τον γόνο γνωστής οικογένειας εφοπλιστών, bon viveur, ο οποίος αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας. Τα μέλη της τον παρακολουθούσαν διακριτικά ακόμα και στις βραδινές του εξόδους και είχαν καταγράψει τις καθημερινές του συνήθειες, τα μέρη όπου σύχναζε, τα αγαπημένα του αυτοκίνητα και κυρίως τη συνοδεία των φρουρών που χρησιμοποιεί στις μετακινήσεις του.

Μετά την ανακάλυψη του τετραδίου οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής είναι πεπεισμένοι πως θα φθάσουν στη λύση του μυστηρίου που καλύπτει την απόπειρα απαγωγής του Κίκου Μαρτίνου. Τον Δεκέμβριο του 2013 ο εφοπλιστής είχε καταφέρει να αποτρέψει την αρπαγή του από τους επίδοξους απαγωγείς του, εμβολίζοντας με πρωτοφανή ψυχραιμία τα αυτοκίνητα που του έκλεισαν τον δρόμο σε περιοχή της Βούλας και διαφεύγοντας με αναστροφή από το αντίθετο ρεύμα! Αργότερα τα αυτοκίνητα των δραστών είχαν εντοπιστεί καμμένα.

Σημειώνεται ότι ο γραφικός χαρακτήρας στις σημειώσεις που ανακάλυψε η Αντιτρομοκρατική είναι ενιαίος, που σημαίνει πως τις κατέγραφε ένας και μοναδικός άνθρωπος. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί γραφολογική εξέταση στο περιεχόμενο του τετραδίου, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ανήκει σε κάποιον από τους ήδη συλληφθέντες.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ