Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

ΣΟΚ! Κατ’ επανάληψη βιασμοί σε ορφανοτροφείο

Τρόφιμος κακοποιήθηκε (σε ηλικία 7 ετών) σεξουαλικά από 13χρονο, με τη διοίκηση του Παπάφειου να κατηγορείται για «κουκούλωμα» της υπόθεσης

Τρόφιμος κακοποιήθηκε (σε ηλικία 7 ετών) σεξουαλικά από 13χρονο, με τη διοίκηση του Παπάφειου να κατηγορείται για «κουκούλωμα» της υπόθεσης


Με καθυστέρηση τριών ετών έρχονται στο φως αποκαλύψεις που κόβουν την ανάσα για τα μαρτύρια που υπέστη ένα ανήλικο παιδί στο Παπάφειο Ορφανοτροφείο Θεσσαλονίκης, στα χέρια ενός επίσης ανήλικου τροφίμου, ο οποίος το βίασε τρεις φορές! Η φρίκη που βίωνε το επτάχρονο αγόρι ήταν γνωστή, αλλά τώρα αποκαλύπτεται ότι έγινε προσπάθεια από τη διοίκηση να συγκαλυφθεί η υπόθεση!

Χρειάστηκε να επαναληφθεί δεύτερη και τρίτη φορά ο βιασμός για να κινητοποιηθούν οι υπεύθυνοι και να γίνουν γνωστές οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από τον εφιάλτη που έζησε το ανήλικο παιδί! Η Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης παρενέβη αμέσως, ζήτησε να ασκηθούν διώξεις για τη συγκάλυψη της υπόθεσης και να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι.

Η υπόθεση που συγκλονίζει άρχισε τον Μάρτιο του 2012, όταν το ηλικίας επτάμισι ετών αγοράκι κατέφυγε στον κοινωνικό λειτουργό του Παπάφειου και περιέγραψε τρομοκρατημένο την απόλυτη κτηνωδία που είχε βιώσει το προηγούμενο βράδυ στα χέρια του 13χρονου τροφίμου! Ο κοινωνικός λειτουργός ενημέρωσε τους υπευθύνους για να επιληφθούν του θέματος. Ομως, όπως αποκαλύπτεται μετά την εισαγγελική παρέμβαση, δεν υπήρξε καμία ουσιαστική αντίδραση!

Δύο εβδομάδες αργότερα η διεύθυνση έστειλε απλώς ένα έγγραφο στην Εισαγγελία Καστοριάς, από την οποία είχε φτάσει στο Παπάφειο εντολή φιλοξενίας του 13χρονου, ζητώντας να απομακρυνθεί το παιδί, λόγω αντικοινωνικής συμπεριφοράς. Οπως φαίνεται, δεν λήφθηκαν ουσιαστικά μέτρα για να προστατευτεί το ανήλικο θύμα του και το τραγικό συμβάν κρατήθηκε επτασφράγιστο μυστικό!

Το κακό δεν άργησε να επαναληφθεί, με τραγικά αποτελέσματα. Τρεις μήνες αργότερα, τον Ιούνιο του 2012, ο ίδιος τρόφιμος βίασε άλλες δύο φορές τον επτάχρονο, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο νοσοκομείο! Μόνο τότε άρχισε η υπόθεση να ξεφεύγει από τα στενά όρια του ορφανοτροφείου. Οι υπεύθυνοι του Παπάφειου αναγκάστηκαν να κάνουν αναφορά σε Αστυνομία και εισαγγελέα, με αποτέλεσμα να σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος του 13χρονου για βιασμό ανηλίκου.

Τραγικές λεπτομέρειες

Το κουβάρι της απίστευτης υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται. Οι Αρχές άρχισαν να διερευνούν την ανατριχιαστική υπόθεση του βιασμού ανηλίκου από ανήλικο και κατά τη διάρκεια της ανάκρισης διαπιστώθηκαν όλες οι τραγικές λεπτομέρειες. Κυρίως όμως ότι οι βιασμοί δεν είχαν αρχίσει τον Ιούνιο, αλλά τρεις μήνες νωρίτερα!

Η αποκάλυψη είχε ως αποτέλεσμα να αρχίσει ξεχωριστή έρευνα σε βάθος για τυχόν ευθύνες των υπευθύνων του ορφανοτροφείου, επειδή δεν είχαν γνωστοποιήσει το πρώτο περιστατικό βιασμού. Στο πλαίσιο της έρευνας, ολόκληρη η διοίκηση του Παπάφειου (από τον διευθυντή ως τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου) πέρασε το κατώφλι του ανακριτή. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι κατέθεσαν ότι η υπόθεση έπρεπε να αντιμετωπιστεί από τους επιστήμονες και τους κοινωνικούς λειτουργούς του ιδρύματος! Είναι χαρακτηριστικό ότι κατέθεσε μέχρι και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος, καθώς, σύμφωνα με τη διαθήκη του ευεργέτη Ιωάννη Παπάφη, πρόεδρος του ιδρύματος είναι ο εκάστοτε μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Κι ενώ ο ανακριτής που χειρίστηκε τη δικογραφία για τις ευθύνες της διοίκησης πρότεινε να μπει η υπόθεση στο αρχείο, η Εισαγγελία Εφετών έστειλε τη δικογραφία πίσω στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ζητώντας να ασκηθεί δίωξη εις βάρος του διευθυντή και των μελών του Δ.Σ. με κατηγορίες για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία. Οι εργαζόμενοι πάντως αρνούνται ότι έγινε προσπάθεια «κουκουλώματος» και πρόσθεσαν ότι ο 13χρονος δεν είναι πλέον τρόφιμος του ιδρύματος, στο οποίο παραμένει σήμερα μόνο το θύμα του, που είναι πλέον περίπου 11 ετών.

ΜΑΡΙΟΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....