Ολοκλήρωση των αντιγριπικών έως τις 10 Νοεμβρίου

Το αργότερο ως τις 10 Νοεμβρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός κατά της γρίπης

Το αργότερο ως τις 10 Νοεμβρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός κατά της γρίπης, ο οποίος, σύμφωνα με τις οδηγίες που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας, θεωρείται απολύτως αναγκαίος σε μικρά παιδιά, ηλικιωμένους, χρόνια πάσχοντες, παχύσαρκους αλλά και άτομα που έρχονται καθημερινά σε επαφή με βρέφη ή ανθρώπους μεγάλης ηλικίας.

Στα ράφια των φαρμακείων βρίσκονται ήδη τα πρώτα αντιγριπικά εμβόλια για τους πολίτες που ανήκουν στις «ομάδες υψηλού κινδύνου» και είναι πιο ευάλωτοι απέναντι στον ιό της γρίπης.

Σε αυτές τις ομάδες συγκαταλέγονται τα παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 4 ετών, οι ενήλικοι άνω των 65 ετών, οι καρδιοπαθείς, οι διαβητικοί, παιδιά και ενήλικοι με άσθμα και ΧΑΠ, ενήλικοι με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα (από ασθένειες ή φάρμακα), παχύσαρκοι, νηπιαγωγοί, βρεφοκόμοι, νοσηλευτές και άτομα που φροντίζουν ηλικιωμένους. Οσοι παρουσιάζουν αλλεργικές αντιδράσεις δεν πρέπει να προχωρήσουν σε εμβολιασμό χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού τους.

Η γρίπη και οι επιπλοκές της συνδέθηκαν τα τελευταία χρόνια με τον θάνατο εκατοντάδων συνανθρώπων μας, που σε ποσοστό 80-90% δεν είχαν κάνει αντιγριπικό εμβόλιο.

Επιπλέον έχει διαπιστωθεί ότι οι περισσότεροι πάσχοντες «υποτιμούν» την ασθένεια και επισκέπτονται τον γιατρό μόνο όταν τα συμπτώματα γίνονται πολύ έντονα, με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος για τη θεραπεία τους.

24.10.2015 espresso weekend

 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ